به گزارش مشرق، احمد کاظم زاده در یادداشت روزنامه جوان نوشت:
این روزها بحثهای زیادی درباره برکناری رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه امریکا آنهم به صورت غیرمتعارف و تحقیرآمیز در جریان است و از زوایای مختلف به این مسئله نگریسته میشود اما یک زاویهای که به نظر میرسد در این بررسیها مورد غفلت قرار گرفته است، نقش رژیم صهیونیستی و همپیمانان آن در این ماجرا است و از این نظر برکناری تیلرسون را میتوان رهاورد سفر نتانیاهو به امریکا و لابیگریهای وی در آیپک بزرگترین سازمان مافیای یهودی در امریکا دانست. رکس تیلرسون در آخرین سفر منطقهای خود به اسرائیل سفر نکرد و پیش از آن نیز ظاهراً سفری نداشت و شاید بتوان گفت از معدود چهرههای کابینه ترامپ بود که از زیادهروی در ابراز ارادت به جناح راستگرای حاکم بر رژیم صهیونیستی به ریاست نتانیاهو خودداری کرد و در ساخت و پاختهای جدید برای قربانی کردن کامل فلسطین در چارچوب آنچه که از آن به «معامله قرن» تعبیر میشود، چندان رد پایی ازتیلرسون دیده نمیشود و اساساً این بحثها در خارج از چارچوب وزارت خارجه دنبال میشود که تیلرسون ریاست آن را برعهده داشت.
بیشتر بخوانید:
روایت روزنامه سعودی از برکناری تیلرسون
البته پذیرش نقش رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو در برکناری تیلرسون منوط به پذیرش نقش و نفوذ این رژیم و نتانیاهو بر شخص دونالد ترامپ هم هست، چراکه تیلرسون با دستور ترامپ کنار گذاشته شده است و لذا باید دید گستره نفوذ رژیم صهیونیستی و نتانیاهو بر ترامپ چقدر است. به طور خلاصه باید گفت اگر ترامپ از حمایت یک مافیای پرنفوذ همچون مافیای صهیونیستی که با مافیای سعودی- اماراتی هم دست به یکی کرده، برخوردار نبود، نمیتوانست خود را به سرعت از ته جدول نامزدهای انتخاباتی سال 2016 به بالا بکشاند و در نهایت خود را به کرسی ریاست جمهوری برساند. از این دید پیروزی ترامپ پیش از آنکه نتیجه یک پروسه معمول انتخاباتی باشد، حاصل یک پروژه حساب شده و مدیریت شده بوده که در آن همه بازیگرانی که به نوعی خود را بازنده سیاستهای دولت اوباما میدانستند، در آن مشارکت داشتند. عملکرد ترامپ بعد از پیروزی در انتخابات چه در زمینه اولین سفر خود به ریاض و چه در زمینه دستور انتقال سفارت امریکا به بیتالمقدس نشان داد که وی به نوعی داشت از خجالت این طرفها درمیآمد. البته این اواخر مقاومتهای هرچند اندک از طرف دولت ترامپ در برابر رژیم صهیونیستی دیده میشد که البته با ارسال پیامهای هشدارآمیز از سوی مافیای صهیونیستی همچون ارسال بسته مشکوک به منزل پسر ارشد ترامپ نیز همراه بوده اما بازگشت مجدد ادبیات ترامپ به ادبیات نتانیاهو و همچنین اقدام عملی وی در برکناری تیلرسون نشان میدهد که در این دعوای پنهان زور مافیای صهیونیستی بر ترامپ چربیده و آن را دوباره در مشت خود گرفته است.
در مجموع به نظر میرسد با برکناری تیلرسون کابینه افراطی ترامپ افراطیتر میشود و موقعیت افرادی همانند نیکی هیلی، سفیر امریکا در سازمان ملل که عملاً خود را به عضوی از کابینه نتانیاهو درآوردهاند تقویت میشود و قدرت مانور بیشتری پیدا میکنند اما در مقابل موقعیت افرادی مثل ماتیس، وزیر دفاع که همانند تیلرسون محافظهکارانه عمل میکند دشوار میشود و امریکا بیش از پیش برای ارتکاب یک خطای استراتژیک دیگر همانند دوران جرج بوش پسر مستعدتر میشود.