انتخابات مصر

السیسی پس از حذف رقبای خود پیش از انتخابات، با یک نمایش به ظاهر دموکراتیک موجب تمسخر خود در جهان شد.

سرویس جهان مشرق - با آغاز رای گیری سفارتخانه های مصر در حوزه های انتخاباتی خارج از این کشور طی روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ مارس (14 تا 16 فرودین 96) ، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب مجدد عبدالفتاح السیسی رسما کلید زده شد.

"السیسی" اولین رئیس جمهور جهان خواهد بود که نام کسانی را که به او رای داده اند، حفظ کرده و در قصر ریاست جمهوری برای تشکر از تک تک آنان فر ش قرمز پهن می کند؛ این جمله یک شهروند مصری در تعبیر از حضور ضعیف در انتخابات ریاست جمهوری کشورش و تمسخر آن است. این انتخابات صبح روز دوشنبه آغاز شد و تا چهارشنبه ادامه می یابد.

روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در مصر در حالی به صورت  ظاهرا دمکراتیک برگزار می‌شود که جلوی کاندیداتوری رقبای واقعی عبدالفتاح السیسی در این انتخابات نظیر احمد شفیق، نخست وزیر اسبق مصر در دوران مبارک و سرتیپ احمد قنصوة گرفته شد و سرتیپ سامی عنان  رئیس اسبق ستاد جنگی نیروهای مسلح نیز که از عزم خود برای حضور در انتخابات  ریاست جمهوری خبر داده بود، بازداشت شد.

همچنین بحران‌های امنیتی بر خالد علی  یکی از فعالان حقوقی مصری افزایش پیدا کرد تا او را از شرکت در انتخابات بازدارد. او به علت مخالفت با اقدام السیسی در واگذاری دو جزیره مصری به عربستان به شهرت قابل توجهی دست پیدا کرده بود. با وجود  تمام این تفاسیر موسی مصطفی موسی که  یکی از حامیان عبدالفتاح السیسی به شمار می‌رود، برای ایفای نقش رقیب السیسی انتخاب شد تا انتخابات ظاهر جدی‌تری به خود بگیرد. 

راهکار السیسی برای پیروزی: انتخابات بدون انتخاب

داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری باید مورد تایید حداقل ۲۵ نماینده پارلمان یا ۲۵ هزار تن از شهروندان واجد حق رای قرار گیرند و این چنین تاییدیه ای را هنگام ثبت نام برای ورود به رقابت های انتخاباتی ارائه دهند. هر نماینده مصری بیش از یک نامزد را نمی تواند تایید کند و نماینده‌ای هم نمی‌تواند به جای نماینده دیگر تاییدیه بدهد. اینها بخشی از شرایطی بود که راه را بر حضور رقبای السیسی در انتخابات ریاست جمهوری بسته بود.

داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری باید مورد تایید حداقل ۲۵ نماینده پارلمان یا ۲۵ هزار تن از شهروندان واجد حق رای قرار گیرندمصطفی موسی که ریاست حزب الغد را در اختیار دارد، پیش از این اعلام کرده بود که از السیسی در انتخابات ریاست جمهوری حمایت می‌کند. چیزی که  بیش از پیش باعث تمسخر روند انتخابات از سوی فعالان فضای مجازی در مصر شده،  این است که وی حتی بعد از اعلام کاندیداتوری در انتخابات نیز از بیان نظرات خود در حمایت از السیسی دست برنداشته و برنامه‌های رئیس جمهور کنونی را تایید می‌کند. 

وی در یکی از سخنرانی های تبلیغاتی خود چنین می‌گوید: ما همگی در پشت سر عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر خواهیم ایستاد. این تلاش برای پیروزی وی در انتخابات نیست، همه ما می‌دانیم که او پیروز انتخابات است، اما هدف این است که وی با اکثریت مطلق پیروز این انتخابات شود. جالب‌تر اینکه در این بخش از سخنرانی هواداران وی فریاد زنده باد السیسی سر دادند.

حضور مصطفی موسی به عنوان یک هوادار السیسی برای رقابت با السیسی!

فضای امنیتی و پلیسی

پیش از برگزاری انتخابات فضای حماسی و نظامی در جامعه مصر و رسانه‌های وابسته به دولت افزایش پیدا کرد. دانش آموزان در مدارس مارش نظامی و سرود های نظامی سر می‌دادند و سایت‌های اجتماعی نیز این سرودها را منتشر می‌کردند. دولت مصر با ایجاد فضای امنیتی و نظامی تلاش دارد بار دیگر جامعه این کشور را از اقدامات تروریستی احتمالی بترساند تا آنها را دور خود جمع کند.

انتخابات در شرایطی برگزار می‌شود که حالت فوق العاده امنیتی در کشور تمدید شده و نظارت شدیدی بر رسانه‌ها اعمال می‌شود، اجازه فعالیت به گروهها داده نمی‌شود و شهروندان شنود می‌شوند و آزادی‌های آنها با محدودیت روبرو است. رسانه های دولتی نیز کاملا در راستای حمایت از السیسی حرکت می‌کنند.

در این رابطه بیشتر بخوانید:

رقیب‌ کُشی «سیسی» در انتخابات مصر

این فضای امنیتی در شرایطی دنبال می‌شود که خیابان های مصر و بویژه قاهره مملو از تصاویر و بنرهای بزرگ مربوط به عبدالفتاح السیسی است و این تصاویر در  مقادیر بسیار فراوان در تمامی ساختمان‌ها و میادین و قهوه‌خانه‌ها و مراکز تجاری مصر دیده می‌شود. این موضوع یکی دیگر از مواردی است که باعث تمسخر روند انتخابات از سوی افکار عمومی جامعه مصر شده و آنها اعلام می‌کنند که السیسی در این انتخابات رقابت سختی با خودش دارد. 

رسانه‌های حامی السیسی در خط تبلیغاتی خود اینگونه نشان می‌دهند که عدم حمایت از دولت کنونی مصر به معنی بازگشت رویکردهای تروریستی و هرج و مرج و ناآرامی به جامعه خواهد بود. این رویکرد علاوه بر فضای تبلیغاتی و اطلاع رسانی، در موسسات امنیتی نیز مشاهده می‌شود و طی روزهای گذشته تعداد قابل توجهی از روزنامه‌نگاران و عناصر مخالف دولت بازداشت شده‌اند. از جمله این افراد حسن حسین وکیل مصری و دکتر جمال عبدالفتاح هستند که به اتهام تاسیس گروههای تروریستی بازداشت شده‌اند. 

انتخابات به سبک آقای ژنرال

السیسی در سابقه خود در پست ریاست جمهوری نیز کارنامه سیاهی دارد. سازمان‌های حقوقی بین‌المللی ضمن محکوم کردن عملکرد السیسی، وی را به بازداشت ۶۰ هزار نفر به دلایل سیاسی از زمان براندازی محمد مرسی متهم می‌کنند. سازمان‌های حقوقی همچنین به مفقود شدن ۱۷۰۰ نفر که سرنوشت آنها پس از بازداشت مشخص نیست، اشاره کرده‌اند. صدور احکام اعدام نیز طی دو سال اخیر به ۱۰۰ مورد رسیده است.

نارضایتی افکار عمومی از السیسی

تحلیلگران در شرایطی از انتخاب قطعی السیسی در انتخابات سخن می‌گویند که واگذاری دو جزیره مصری به عربستان اعتبار وی به عنوان یک رئیس جمهور مستقل را زیر سوال برده است. قیمت پوند مصر در وضع بحرانی بی‌سابقه‌ای قرار دارد و برداشته شدن یارانه حامل‌های انرژی و کالا سبب شده طبقه متوسط در شرایط اقتصادی فاجعه‌باری قرار گیرند. یک سوم مصری‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند و روزانه یک یورو درآمد دارند.

از نظر مبارزه با تروریسم نیز وجهه خوبی برای السیسی وجود ندارد و با وجود وعده‌های وی برای برقراری امنیت، حوادث خونینی در این کشور رخ داده که دهها کشته برجای گذاشته است.

با این وجود به لطف فضای امنیتی که گفته شد، شرایط انتخاباتی در داخل به نفع السیسی پیش می‌رود. وی در بُعد خارجی نیز با دادن امتیازهای متعدد به کشورهای مختلف، سناریوی ساختگی انتخابات را از نظر آنها قابل پذیرش کرده است. در اکتبر گذشته رئیس‌جمهور مصر در سفری به پاریس قرارداد تسلیحاتی ۶ میلیارد یورویی با این کشور به امضا رساند که شامل تجهیز ارتش مصر به جدیدترین جنگنده‌ها و ناوهای جنگی فرانسوی است. السیسی با برلین نیز روابط محکمی دارد. در سال گذشته حجم صادرات نظامی آلمان به مصر افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

قاهره گرچه در چارچوپ تنوع منابع تسلیحاتی خود نیم نگاهی به افزایش تعاملات با روسیه دارد، اما در پرونده‌های مختلف بویژه حمایت از رژیم صهیونیستی در منطقه و مخالفت با محور مقاومت سعی کرده جانب آمریکا را نگه داشته و این کشور را از خود راضی کند.

انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال 2018 میلادی

انتخابات مصر بیش از پیش مردم این کشور را یاد انتخابات دوران حسنی مبارک می‌اندازد، آنها سرخورده از انقلابی که کرده‌اند و شهدایی که در این راه داده اند، احتمالا به آرمان‌هایی می اندیشند که انحراف در روند انقلاب مردمی آنها را زیر چرخ‌های خود له کرد. طبعا سیستمداران نیز به دنبال سناریوهایی هستند که بتواند ریاست جمهوری مادام العمر السیسی را تضمین کند.

آنچه در روز اول رای گیری گذشت

انتخابات ریاست جمهوری مصر که صبح دوشنبه آغاز شد، از همان ساعت های نخست با موارد نقض قانونی زیادی همراه بود از جمله اینکه با وجود پایان مهلت تبلیغات، حامیان عبدالفتاح السیسی با خودرو در خیابان ها حضور یافته و مردم را به خروج از منازل و حضور در انتخابات و رای دادن به نفع السیسی فرامی خواندند.

این عده با در دست داشتن بلندگو از مردم می خواستند از منازل خود خارج شده و با حضور در حوزه های انتخاباتی به نفع السیسی رای دهند.

همچنین پارچه نوشته های انتخاباتی در تمام حوزه های انتخاباتی دیده می شد که به مثابه نقض آشکار قانون انتخابات است، بدون اینکه قضات مسئول انتخابات در حوزه ها حضور یافته و پایان تبلیغات را خواستار شوند.

حضور السیسی در پای صندوق‌های رای

تلاش تاجران معروف مصر برای جمع آورای رای مردم

به موازت این وضعیت، تاجران در استان های مختلف مصر عزم خود را برای جمع آوری هرچه بیشتر آراء جزم کرده و به استفاده از گروهی موسوم به "پیمانکاران انتخابات" متوسل شدند به این ترتیب که خودروهای متعلق به "محمد ابوالعینین" تاجر مصری مالک شبکه ماهواره ای "صدی البلد" به منظور جذب مردم به مشارکت در انتخابات در خیابان های جیزه حضور یافتند.

همچنین نمایندگان ابوالعینین با پرداخت 50 پوند به تعدادی از مردم کم درآمد و فقیر آنان را جذب انتخابات کردند و این مورد در استان های متعدد مصر از سوی تاجران از جمله محمد "فرید خمیس" نیز نیز دیده شد.

جلوگیری از حضور خبرنگاران در حوزه های انتخاباتی

در این میان روسای بسیاری از حوزه های انتخاباتی به خبرنگارانی را که مجوز هیئت ملی انتخابات را در دست داشتند اجازه ندادند وارد حوزه های انتخاباتی شده و روند انتخابات را بررسی کنند.

این وضعیت در حوزه های انتخاباتی قاهره، جیزه ، فیوم و اسیوط نیز مشاهده شد.

انتخابات ریاست جمهوری مصر دوشنبه در بین تدابیر شدید امنیتی وحضور نیروهای ارتش و پلیس آغازشد و به مدت سه روز ادامه می یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 23
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 57
  • IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    81 8
    خواهید دید همانها که انتخاب بشار اسد را مسخره کردند همه به سیسی تبریک خواهند گفت.
  • IR ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    62 96
    مشرق چرا برای ارباب پوتینت این چرندیات رو ننوشتی ها؟مشرق یک سایت کاملا روس پرسته خبرهای این سایت تماما کذب و دروغه
    • IR ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
      53 14
      جیره ات کی میرسه؟ نوکر آمریکا، بعد از نطق یا قبلش
  • IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    62 15
    یاد جهانگیری افتادم در رقابت با روحانی !!
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    39 10
    نوکر غرب باش هرجوری انتخاب شدی و کودتا کن پسر پادشاه باش مشکل نداری وهمه حمایت می کنند
  • IR ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    32 6
    مبارک 2
  • RU ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    62 3
    از این قبیل کارها، کم و بیش در همه جای خاورمیانه به چشم میخوره.
    • نردبان IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۸
      2 0
      سيوپنج تا لايك گرفتي؟ راست مي گي . اره داداش
  • IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    28 14
    من تاکنون انتخاباتی به مسخرگی انتخابات مصر تاکنون ندیده ام
  • IR ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    14 57
    مشرق پدرسگ تو کجات سوخته
    • US ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
      26 9
      حالا زیاد نمیخواد نشون بدی سر چه سفره ای بزرگ شدی
  • IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    66 43
    در نوشته بالا به جای سیسی و مصر , پوتین و روسیه بنویسید میشود یک مقاله جدید !
    • IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۸
      4 1
      باز هم پوتین 6، 7 نفر رقیب داشت
  • IR ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    29 3
    شکر خدا ما تو کشور از این چیزها نداریم
  • IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    19 3
    چه انتخابات مضخرفی، چه تمدنی به چه فلاکتی افتاده.
  • نکایی IR ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    9 4
    مصر از همون قدیم خواستگاه فراعنه بوده و هست ؛ این که چیز جدیدی نیست !
  • IR ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    27 3
    انتخابات فقط انتخابات خودمون خخخ
    • نردبان IR ۰۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۸
      4 2
      واقعا درست گفتي.
  • IR ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    25 3
    چرا راه دور می رید آخه؟ مگر رقابت آقای جهانگیری معاون اول با جناب روحانی رییس جمهور یادتان رفته؟! همین چندماه پیش بود ...
    • US ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
      8 10
      چرا قاطی کردی؟
  • IR ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۷
    18 8
    بشار اسد تنها کسی که مردمی انتخاب میشه :)
    • IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۸
      19 1
      خخخخخ
  • بينام IR ۰۴:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۸
    3 0
    سود سهام عدالت قرار بود تا پايان اسفندماه پرداخت شود. چه شد؟ كه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس