به گزارش مشرق، «راغب سویلو» کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل ترکیه گفت احتمالا آنکارا به صورت محرمانه در حمله چند ملیتی در آینده نزدیک به دولت سوریه شرکت میکند.
سویلو درباره حضور ترکیه در حمله به مواضع دولت سوریه، گفت: «ترکیه احتمالا به صورت محرمانه از حمله چندملیتی بالقوه به سلاحهای شیمیایی دولت اسد حمایت خواهد کرد. این مسئله (استفاده از سلاحهای شیمیایی) از ابتدای جنگ داخلی سوریه، خط قرمز ترکیه بوده است».
وی همچنین افزود که احتمال این نیز وجود دارد که ترکیه از طریق در اختیار قراردادن پایگاههای هوایی (یا دیگر گزینهها) به صورت نمادین در این عملیات شرکت کند. البته این مسئله هنوز به صورت رسمی تایید نشده است.
این ستوننویس روزنامه «دیلی صاباح» درباره مرحله بعدی عملیات «شاخه زیتون» در شمال سوریه توضیح داد: «ترکیه یک شورای محلی (در عفرین) ایجاد خواهد کرد، همانگونه که در دیگر مناطق عملیات سپر فرات در شمال (سوریه) انجام داد.
گامهای بعدی ترکیه در منبج و شرق رودخانه فرات همگی به توافق احتمالی آنکارا-واشنگتن بستگی دارد. مذاکرات برسر منبج و همکاریهای بیشتر، تا زمان انتصاب رسمی "مایک پامپئو" به عنوان وزیر خارجه جدید آمریکا متوقف شده است».
سویلو درخصوص زمان عقب نشینی نظامیان ترکیه از شمال سوریه گفت: «ترکیه تنها زمانی نیروهایش را از شمال سوریه عقب میکشد که توافق نهایی برای جنگ داخلی سوریه به دست آمده باشد... (البته) من بسیار مطمئنم که ترکیه ضمانتهای مشخصی برای این مناطق میخواهد تا از آنها در آینده به عنوان محلی برای حمله به خودش استفاده نشود، مخصوصا از سوی پ.ک.ک».
وی درخصوص واکنش احتمالی روسیه به عدم خروج نظامیان ترکیه از شمال سوریه گفت: «گمان نمیکنم روسیه از قوه قهریه برای اخراج نظامیان ترکیه از شمال (سوریه) استفاده کند... ترکیه همچنین تمایل دارد توافقی نیز برای معارضان به دست بیاورد و از این مناطق (تحت کنترل نظامیانش) میتواند به عنوان برگهای چانهزنی استفاده کند».
این تحلیلگر ارشد ترکیهای در پایان درباره وضعیت پساکودتای این کشور نیز گفت: «به نظر میرسد موج اخراجها از ادارات دولتی پایان سال گذشته (2017) متوقف شده است. گزارشات امنیتی و سوءظنهای قوی منجر به این اخراجها شده بود».
سویلو با بیان اینکه اقدامات پساکودتای دولت ترکیه تا حد زیادی به نتیجه رسیده و آنکارا در برابر اقدامات احتمالی احساس امنیت میکند، افزود: «البته نمیدانم وضعیت اضطراری تا چه زمانی تمدید خواهد شد ولی (در بین مردم) حمایت قابل توجهی برای تداوم این وضعیت وجود دارد».
وی همچنین احتمال داد که از طرفی شاید دولت ترکیه با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری سال 2019، تمدید حالت فوقالعاده را متوقف کند.