کد خبر 847401
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۰
شب‌زنده‌دارها

بر اساس مطالعات جدید، شب زنده داری خطر ابتلا به انواع دیابت، مشکلات روحی و حتی مرگ زودرس را افزایش می‌دهد.

به گزارش مشرق، این مطالعه که تقریبا نیم میلیون بزرگسال در انگلیس را برای بیش از شش سال و نیم در انگلیس تحت نظر قرار داده نشان می‌دهد افرادی که شب زنده دار هستند، ۱۰ درصد بیش از افراد سحرخیز در معرض خطر انواع عوامل مرگ و میر قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

راه حل بی‌خوابی‌های شبانه چیست؟



به گفته متخصصان، زندگی دشوار شب زنده دارها در دنیای سحرخیزها و عدم هماهنگی بین ساعت داخلی بدن و دنیای خارجی برای این گروه از افراد باعث بروز مشکلات طولانی مدت در سلامتی آن‌ها می‌شود که نامنظم بودن برنامه زندگی این افراد نیز به این مشکلات دامن می‌زند.

از جمله این مشکلات می‌توان به انواع دیابت، اختلالات عصبی، روانی، گوارشی و تنفسی اشاره کرد. میزان تاثیر شب زنده داری در بروز اختلالات روحی و روانی بیشتر از دیگر اختلالات است به طوری که افراد شب زنده دار تقریبا دو برابر افراد سحرخیز به این دست اختلالات مبتلا می‌شوند.

همچنین تحقیقات نشان می‌دهد احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی و انواع خاصی از سرطان مانند سرطان پروستات و پستان در افراد شب زنده دار به مراتب بیشتر است.

علاوه بر اینها، حجم ماده سفید مغز در قسمت‌هایی از این عضو حیاتی که با افسردگی ارتباط دارد در این افراد کمتر است که باعث می‌شود ارتباطات هماهنگ و تقویتی بین مناطق مختلف سیستم عصبی کمتر شود.

به اعتقاد متخصصان، ویژگی شب زنده داری در افراد ناشی از ترکیبی از عوامل ارثی و محیطی آنهاست و از جمله راهکارهای سودمند برای کمک به این افراد به منظور تنظیم برنامه زندگی‌شان می‌توان به جلو انداختن تدریجیِ زمان خواب و اجتناب از کاربرد وسایل تکنولوژی در شب اشاره کرد که البته تدریجی بودن این راهکارها مهمترین نکته در آنهاست. همچنین به این افراد توصیه می‌شود از نور به ویژه نورهای تولیدی توسط گوشی‌ها و کامپیوترها در شب پرهیز کنند.

همچنین در صورت امکان انتخاب شغل‌هایی که ساعت کاری منعطف‌تری داشته و به سحرخیزی نیازی ندارند به این افراد توصیه می‌شود.

به گزارش سی ان ان، این مطالعه پیام مهمی به شب زنده داران است تا به مشکلات بالقوه سلامتی خود اهمیت بیشتری داده و شیوه زندگی سالمی را برگزینند. تغذیه سالم، ورزش کردن، خواب کافی نکات بسیار مهمی به ویژه در زندگی این افراد برشمرده می‌شوند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • محمد AE ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    5 11
    اگه اینجوری بود که علمی ما که همه سحرخیز بودن و هستن باید همون اول هزار جور بیماری می گرفتن اسلامم اینقدر توصیه به سحرخیزی نمی کرد
    • مجتبی IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
      16 0
      سلام آقا محمد اسلام سفارش نموده که شبها زود بخوابید و سحرگاهان پیش از نماز صبح برخیزید وعبادت و تلاش کنید نه اینکه اصلا شب نخوابید و از اونطرف نماز صبح را خوانده یا نخوانده بخوابید این بدترین خواب و بدترین شیوه زندگی است....
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    24 17
    شب زنده داری یک اصطلاح دینی است که از ارج و اهمیت بالایی برخوردار است و معنای خاص خود را دارد. بهتر بود برای این مقاله عنوان دیگری انتخاب می‌شد تا با این مفهوم دینی خلط نشود.
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    10 11
    اونی که گفته صحر خیز باش تا کامروا باشی خودش تا لنگ ظهر میخابه
    • ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
      9 2
      میدونی اونی که گفته کیه؟! معصومین علیهم السلام هستند که به سحرخیزی سفارش کردن؛ و این ضرب المثل برگرفته از روایات هست. در ضمن سحرخیزی درست است نه صحرخیزی
    • IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
      1 0
      فرغش چیه سحر با صحر اگر عربی باشه فرق داره برای ما فارسا فرغی نداره دوتاش یه جور تلفز میشه
  • IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    19 4
    تیتر بدی انتخاب کردین ، بهتر بود بجای شب زنده دار ،شب بیدارها می گذاشتین
  • IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    1 0
    خوب حالا شب بیدارها . شما اسم خوبی براش گذاشتی ممنون از لطفت ای کیو سان
  • IR ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    1 1
    سلام. عنوان مناسبی انتخاب نکردید. شب بیداری بهتر بود
  • IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    0 0
    ایهاالناس سخته، سخت. زود خوابیدن و زود بیدار شدن سخت ترین کار دنیاس
  • IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    2 1
    شب زنده داری با شب نخوابی فرق داره مشرق! هرچی میبینی کپی نکن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس