ویژه نامه جام جهانی مشرق - بیست و یکمین دوره جام جهانی فوتبال از ۱۴ ژوئن ۲۰۱۸ (۲۴ خرداد ۹۷) در روسیه آغاز خواهد شد و ۳۲ تیم راه یافته به این تورنمنت بسیار مهم، برگی دیگر از تاریخ پرماجرا و پرطرفدار توپ گرد را خواهند نوشت.
از امروز قصد داریم در ۱۰۰ بخش(روز) روزشمار جام جهانی ۲۰۱۸ که بخشی از آن در سایت FIFA منتشر می شود را از ۱۰۰ روز مانده به این رویداد مهم با عنوان «صفر تا ۱۰۰ جام جهانی» به رشته تحریر درآوریم بدین صورت که هر روزی که به جام جهانی نزدیک تر می شویم عدد آن روز را که نمایانگر یک شخصیت یا یک اتفاق تاریخی در این تورنمنت معتبر است را شرح می دهیم. تا روز افتتاحیه جام جهانی ۲۰۱۸ با ۱۰۰ اتفاق و شخصیت مهم تاریخ جام جهانی با مشرق همراه باشید.
برنامه کامل مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه +ساعت به وقت تهران
۵۸ روز مانده به جام جهانی ۲۰۱۸
به گزارش مشرق، جام جهانی از همان دوره اول از سال ۱۹۳۰ تا آخرین دوره برگزارشده جام جهانی یعنی سال ۲۰۱۴ شاهد حضور ۵۸ برادر بوده است که برخی به قهرمانی در این تورنمنت معتبر نیز رسیده اند.
به همین بهانه سایت فیفا کلیپی را منتشر کرده که در ادامه می بینید:
(Evaristo, Rosas, Gutierrez) اواریستو، روزاس، گوتیرس صحنه را مهیا کردند ؛ جام جهانی اروگوئه ۱۹۳۰
در اولین دوره جام جهانی (۱۹۳۰ اروگوئه) چند جفت برادر حضور داشتند. معروف ترین برادرها ماریو و خوان اواریستو آرژانتینی بودند که تا فینال این مسابقات پیش رفتند. اگرچه تیم کشور همسایه، اروگوئه بر آنها پیروز شد، برادران اواریستو، حضور برادران در یک تیم در فینال جام جهانی را پی ریزی کردند.
با این حال، با همه احترامی که برای برادران اواریستو قائل هستیم، مانوئل (۱۸ ساله) و فلیپه (۲۰ ساله) روزاس مکزیکی اولین و جوانترین جفت برادری بودند که تاکنون به جام جهانی فوتبال راه یافتهاند.
در تیم مکزیک دو برادر دیگر نیز (رافائل و فرانسیسکو گوتیرز) حضور داشتند. این ۴ نفر باهم در دور اول در مقابل آرژانتین به میدان رفتند، اما متاسفانه برادران اواریستو در این مسابقه روی نیمکت بودند تا شاهد ۶ برادر در زمین نباشیم.
لوسین و ژان لورنت هم دو برادر فرانسوی بودند که در اولین جام جهانی به میدان رفتند. لوسین زننده اولین گل تاریخ فرانسه در جام جهانی لقب گرفت که دروازه مکزیک را باز کرد.
البته در این جام یک بازیکن به نام پیِر براین از بلژیک حضور داشت که در دو دوره بعد یعنی جام جهانی ۱۹۳۸ نامش دوباره مطرح شد اما نه به خاطر حضورش بلکه به واسطه حضور برادر کوچکترش ریموند براین.
(Fritz & Otmar Walter) فریتز و اوتمار پیشتاز؛ جام جهانی سوئیس ۱۹۵۴
در جام جهانی ۱۹۵۴ اولین برادران قهرمان جهان رونمایی شدند؛ توده مردم جریحهدار آلمان که هنوز با زخمهای جسمی و روانی جنگ جهانی دوم دست به گریبان بودند، سرانجام در سال ۱۹۵۴ توانستند دوباره فریاد شادی سر دهند. با اینکه فریتز والتر عمدتا فرد کلیدی در شکست مجارستان در فینال شگفتانگیز برن قلمداد میشود، برادر کوچکتر وی، اوتمار نیز نقش خود را ایفا کرد.
اوتمار، همتیمی فریتز در کایزرسلاترن عمدتا در زیر سایه گسترده برادر بزرگ خود زندگی میکرد. وی موفق شد در برد افتتاحیه ۴-۱ مقابل ترکیه گلزنی کند و او و فریتز هر دو بازهم در مسابقه بعدی با ترکیه گلزنی کردند. هر دو آنها قبل از اینکه در بازی فینال مقابل مجارهای افسانهای صفآرایی کنند بار دیگر در برد ۶-۱ مرحله نیمه نهایی مقابل اتریش گلزنی کردند. برد ۳-۲ آلمان برابر مجارستان شاهد این مدعاست که برادران والتر به عنوان اولین برادرانی بود که جام جهانی فیفا را کسب کردند.
(Bobby & Jacky Charlton) بابی سرزنده و جکی کارگر؛ جام جهانی انگلیس ۱۹۶۶
به گزارش مشرق، تنها دوازده سال و دو جام جهانی بعد، برادران چارلتون به دومین برادرانی تبدیل شدند که جام ژول ریمه را بالای سر بردند. اختلاف بین بابی منچستر یونایتد و جکی، هافبک وسط سختکوش لیدز، احتمالا شدید نشده بود. بابی بین سالهای ۱۹۵۸ و ۱۹۷۰ با ثبت رکورد ۴۹ گل، ۱۰۶ بار لباس تیم ملی را بر تن کرده است.
هر چند جکی اولین لباس تیم ملی را تنها در سال ۱۹۶۵ به تن کرد نتوانست هیچ ادعایی برای ماندگاری خود بکند اما نقش خود را در سال ۱۹۶۶ در تنها برد جام جهانی فوتبال در انگلیس در خاک وطن خود ایفا کرد. هر دو برادر در تمام شش مسابقه بازی کردند اما در حالی که تکلهای جکی عمدتا ناگهانی بود، بابی با به ثمر رساندن سه گل در طول جام جهانی و یک بازی خوب در فینال و برد مشهور در مقابل رقیب قدیمی انگلیس یعنی آلمان، تحسینبرانگیز عمل کرد.
(Rene & Willy Van de Kerkhof) تنها گلزنان دوقلوی جام جهانی؛ آلمان ۱۹۷۴ و آرژانتین ۱۹۷۸
دلیل تمایز برادران فان کرخوف از PSV آیندهوون این بود که تنها دوقلوهایی بودند که هر دو در جام جهانی ۱۹۷۸ گلزنی کردند. با اینکه رنه و ویلی بازیکنان ذخیره ای بودند که به فینال ۱۹۷۴ راه یافتند، در واقع به یکباره در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین ظاهر شدند. جفت نارنجیپوش که در میانه میدان جای خود را عوض میکردند نقش مهمی در مسیر خیرهکننده راهیابی به دومین فینال پیاپی ایفا کردند، جایی که در استادیوم مونومنتال بوینس آیرس مقابل میزبان خود آرژانتین ۳-۱ شکست خوردند.
البته در جام جهانی ۱۹۷۸ دو برادر دیگر نیز از ایتالیا حضور داشتند؛ پاتریزیو و کلودیو سالا (Patrizio & Claudio Sala) که البته بیشتر وقت خود را روی نیمکت گذراندند و انزو بیرزوت سرمربی ایتالیا در دیدار رده بندی شانس بازی به این دو داد و پاتریزیو کامل و کلودیو در ۱۲ دقیقه پایانی بازی کردند هرچند ایتالیا این بازی را ۲-۱ به برزیل واگذار کرد.
(Roger & Guy Saint-Vil and Fritz & Marion Leandre) دو جفت برادر در هائیتی؛ جام جهانی ۱۹۷۴ آلمان
در جام جهانی ۱۹۷۴ آلمان یک تیم کوچک و ناشناس به نام هائیتی از منطقه کونکاکاف حضور داشت که با سه باخت ۳-۱، و ۷-۰ و ۴-۱ مقابل ایتالیا و لهستان و آرژانتین آلمان غربی را ترک کرد. در این تیم دو جفت برادر به نامهای راجر و گای سنت ویل و فریتز و ماریون لیندر حضور داشتند. البته مثبت شدن تست دوپینگ هافبک این تیم به نام ارنست جین جوزف در دیدار افول مقابل ایتالیا هم خاطره ای بد از تنها حضور این کشور در جام جهانی رقم زد.
(Victor & Vyacheslav Chanov) برادران چانوف ناراحت پشت خط داسایوف؛ جام جهانی اسپانیا ۱۹۸۲
با اینکه ویکتور و واچسلاو تنها جفت برادر دروازهبانی هستند که در جام جهانی در یک تیم حضور یافتند، شاید تجربه آنها در جام ۱۹۸۲ اسپانیا کام آنها را اندکی تلخ کرد. با توجه به اینکه پس از لئو یاشین افسانهای، رینات داسایف عمدتا به عنوان بهترین دروازهبان شوروی قلمداد میشد برادران چانوف امیدی نداشتند که زمان زیادی برای بازی در ایبریا داشته باشد. در واقع هر دو آنها تمام دقایق هر پنج مسابقه را روی نیمکت در کنار مربی خود، کنستانیتن بسکوف گذراندند.
(Karl-Heinz & Bernd Foster) برادران فاستر مصمم به راهیابی به فینال؛ جام جهانی اسپانیا ۱۹۸۲
کارل هاینز برادر مشهور فاستر در تیم آلمان بود که به فینال ۱۹۸۲ اسپانیا راه یافته، در تمام مسابقات سه گروه از جمله باخت مفتضحانه ۱-۲ مقابل الجزایر و تساوی عجیب کسلکننده با اتریش در زمین حضور داشت. اما پس از گذراندن دور اول در خط اطراف زمین، یوپ دروال، مربی تیم برند فاستر، برادر کوچکتر کارل هاینز را به میدان آورد. او در تمام چهار مسابقه دور دوم از جمله نیمه نهایی کلاسیک با فرانسه و فینال مقابل ایتالیا بازی کرد.
برادران فاستر آخرین برادرانی بودند که باهم در فینال جام جهانی فیفا حضور یافتند. کارل هاینز در سال ۱۹۸۲ به عنوان بهترین بازیکن آلمان شناخته شد و دوباره چهار سال بعد به فینال جام جهانی در مکزیک بازگشت و برند فاستر مسلما سوت پایان آن را نشنید چرا که در تیم نبود.
سال ۱۹۸۲ سال مهمی برای برادران بود. علاوه بر چانوف و فاستر، دوقلوهای یوگسلاوی زلاتکو و زوران یوجویچ نیز قبل از حذف شدن از دور اول باهم بازی کردند.
(Francois Omam & André Kana-Biyik) برادران شکستناپذیر بیئیک؛ جام جهانی ایتالیا ۱۹۹۰
به گزارش مشرق، برادران فرانسوا اومام بیئیک و آندره کانا بیئیک هر دو در تیم کامرون بودند و در جام ۱۹۹۰ ایتالیا موجب لبخند غرورآمیز کل قاره مادری خود شدند. شیرهای رام نشدنی در اولین مسابقه خود در دومین حضور در جام جهانی، رکورد بی شکستی خود را با برد ۱-۰ مقابل مارادونا و آرژانتین، حفظ کردند (آنها هر سه بازی خود در جام ۱۹۸۲ اسپانیا را مساوی کرده بودند).
در یکی از بزرگترین نتایج غیرمنتظره در تاریخ جام جهانی فوتبال، شش دقیقه بعد از اینکه آندره کانا به دلیل تکل خشن به کلودیو کانیگا اخراج شد فرانسوا با جهش بلند و ضربه سر تنها گل مسابقه را به ثمر رساند. این دو برای کمک به کامرون تا یک چهارم نهایی ادامه دادند. این اولین بار بود که یک تیم آفریقایی به این مرحله میرسید.
(Ibrahim & Hossam Hassan and Eissa Meir & Ibrahim Meir Abdulrahman ) برادران عرب؛ جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا
در جام جهانی ۱۹۹۰ دو تیم عرب زبان هم حضور داشتند که هر کدام در ترکیب خود دو برادر داشتند؛ ابراهیم و حسام حسن در تیم ملی مصر و عیسی و ابراهیم عبدالرحمن در تیم ملی امارات.
مصر در این جام موفق تر از امارات بود و دو مساوی برابر هلند و ایرلند گرفت و با یک گل مغلوب انگلیس شد و از دور مسابقات کنار رفت. اما امارات با ۳ باخت پیاپی برابر کلمبیاف آلمان و انگلیس به تنها حضورش در جام جهانی پایان داد.
(Frank & Ronald de Boer) برادرانی از نسل طلایی لاله های نارنجی؛ جام جهانی آمریکا ۱۹۹۴ و فرانسه ۱۹۹۸
فرانک و رونالد دی بوئر، برادران هلندی که یکی از معروفترین برادران فوتبالی هستند در دو جام جهانی ۹۴ و ۹۸ در ترکیب هلند به میدان رفتند ولی با اینکه در تیمی با ستاره های فراوان بازی می کردند موفق نشدند به فینال راه یابند و در سال ۹۴ در یک چهارم نهایی مغلوب برزیل قهرمان شدند و در ۹۸ هم در نیمه نهایی دوباره مغلوب طلایی پوشان برزیل شدند و در نهایت چهارم شدند. از بین این دو رونالد فقط موفق شد ۲ بار در جام جهانی ۹۸ گلزنی کند والبته او در نیمه نهایی برابر برزیل در ضربات پنالتی هم یک ضربه را از دست داد تا تیمش به فینال نرسد. در رده باشگاهی نیز این دو در آژاکس و بارسلونا دوران طلایی سپری کردند.
(Michael & Brian Laudrup) برادران دانمارکی لادروپ دقیق و بدون خطا؛ جام جهانی فرانسه ۱۹۹۸
مایکل و برایان لادروپ، برادران دانمارکی که مسلما بااستعدادترین برادران تمام دوران هستند، با عملکرد شگفتانگیز خود در جام جهانی ۹۸ فرانسه درخشیدند. مایکل در مرحله گروهی مقابل فرانسه، یک پنالتی را به گل تبدیل کرد اما دانمارک ۲-۱ شکست خورد و به عنوان تیم دوم صعود کرد. برایان در مسابقه دور یک شانزدهم مقابل نیجریه افسانهای که با نتیجه ۴-۱ یکی از شکستهای تاریخی را به این تیم آفریقایی تحمیل کردند زننده یکی از گل ها بود. سپس برادر کوچکتر یعنی برایان این مسیر را ادامه داده و در باخت ۲-۳ مقابل برزیل در یک چهارم نهایی نیز این کار را تکرار کرد. بازی با برزیل بیتردید یکی از هیجانانگیزترین مسابقات این تورنمنت بود.
در سال ۱۹۹۸ نیز برادران نروژی توره آندره و جاستین فلو هر دو در برد دور اول این تیم اسکاندیناوی مقابل برزیل افسانهای حضور یافتند. برای تکمیل این کار خانوادگی، پسر عموی آنها، هاروارد فلو نیز ۹۰ دقیقه کامل بازی کرد.
(Michal & marcin zewlakow) اولین دوقولوهای قرن ۲۱؛ جام جهانی ۲۰۰ کره و ژاپن
در اولین جام جهانی قرن ۲۱ در کره جنوبی و ژاپن، اولین دوقلوها در قالب تیم ملی لهستان رویت شدند. مایکل و مارچین ژوواکوف همراه تیم ملی کشورشان دو باخت و یک برد را تجربه کردند و از دور مسابقات کنار رفتند. مارچین در آخرین دیدار لهستان مقابل آمریکا یک دقیقه پس از حضورش در میدان موفق به گلزنی هم شد و در برد ۳-۱ تیمش سهیم شد.
(Niko & Robert Kovac) برادران کواچ با بازگشت دست خالی به وطن؛ جام جهانی کره و ژاپن ۲۰۰۲ و آلمان ۲۰۰۶
به گزارش مشرق، در اولین و آخرین جام جهانی در آسیا برادران کروات متولد برلین، نیکو و رابرت کواچ در دور اول در کنار هم صفآرایی کردند. با اینکه در مراحل گروهی از دور مسابقات خارج شدند، هر دو برادر کواچ در تمام سه مسابقه کرواسی حضور داشتند. این دو در جام جهانی ۲۰۰۶ هم حضور داشتند و با دو مساوی و یک باخت حذف شدند. نیکو کواچ کاپیتان کرواسی در جام جهانی ۲۰۰۶ زننده یکی از گلهای کرواسی در دیدار با استرالیا بود که ۲-۲ به پایان رسید.
(Philipp & David Degen) آخرین دوقولوهای رویت شده در جام جهانی؛ ۲۰۰۶ آلمان
آخرین دوقلوهایی که در جام جهانی بازی کردند به ۱۲ سال پیش یعنی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان بر می گردد؛ جایی که فیلیپ و دیوید دیجن با سوئیس در این مسابقات حاضر شدند. البته دیوید در ۴ مسابقه سوئیس در این تورنمنت نیمکت نشین بود و بازی نکرد.
(Johnny ،Wilson & Jerry Palacios) اولین سه برادر در جام جهانی؛ ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی
به گزارش مشرق، در جام جهانی ۲۰۱۰ برای اولین بار از حضور ۳ برادر در یک تیم رونمایی شد؛ برادران پالاسیوس در اولین حضور هندوراس در جام جهانی برای کشورشان به میدان رفتند و هر چند تیم ملی کشورشان بدون گل زده و تنها یک مساوی مقابل سوئیس از جام کنار رفت اما این سه نفر نام خود را در تاریخ ثبت کردند.
البته ۴ سال بعد هندوراس باز هم به جام جهانی صعود کرد اما از جمع ۳ برادر، جانی از لیست بیرون ماند و تنها دو برادر در جام جهانی ۲۰۱۴ حضور یافتند و در ۳ باخت تیم ملی کشورشان در برزیل شریک بودند.
(Kevin-Prince & Jerome Boateng) اولین جدال دو برادر در دو تیم ملی مختلف؛ جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی و ۲۰۱۴ برزیل
در رقابتهای جامجهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی نیز دو برادر حضور داشتند که در دو تیم متفاوت و برای اولین بار مقابل یکدیگر بازی کردند. جرومه و کوین پرینس بواتنگ در دو تیم غنا و آلمان در مرحله گروهی مقابل هم قرار گرفتند و این آلمان بود که به برتری ۱-۰ دست یافت.
البته این آخرین بار نبود که این دو برادر در بازیهای جامجهانی با یکدیگر رو در رو شدند و دست تقدیر ۴ سال بعد هم این دو را مقابل هم قرار داد. غنا و آلمان در مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل نیز در ۳۱ خرداد در شهر فورتالزا با یکدیگر دیدار کردند و این بار به تساوی ۲-۲ رسیدند.
جالب است بدانید در تیم ملی غنا دو بردار دیگر به نام آندره و جردن آیو حضور داشتند که آندره گل اول غنا را نیز وارد دروازه آلمان کرد. این دو پسر ستاره اسبق تیم ملی غنا یعنی عَبِدی آیو( ملقب به عَبِدی پله) مرد سال آفریقا هستند!
(Yaya & Kolo Toure) برادران موفق اما ناکام ساحل عاجی؛ جام جهانی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴
در دیگر تیم آفریقایی حاضر در دو جام جهانی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ دو برادر ساحل عاجی به نامهای یایا و حبیب کولو توره حضور داشتند که در هر دو جام نتوانستند از مرحله گروهی بالا بیایند. این دو برادر سالهای موفقی را در لیگ برتر انگلیس گذراندند و یایا ۴ بار عنوان مرد سال آفریقا را به نام خود ثبت کرده است. یایا همچنین در سال ۲۰۱۰ هم یک گل در جام جهانی زد.
* همنام هایی که برادر نبودند!
به گزارش مشرق، در تاریخ جام جهانی بازیکنان هم نامی بوده اند که فقط تشابه اسمی داشته و نسبتی با هم نداشته اند؛ از معروفترین این نامها می توان به روبرتو و دینو باجو(۱۹۹۸)، روی کین و رابی کین (۲۰۰۲)، نیلسون سانتوس و جالما سانتوس (۱۹۵۴، ۱۹۵۸، ۱۹۶۲ و ۱۹۶۶)
در همین رابطه بخوانید:
شماره ۱۰۰؛ دو تیم خاص تاریخ جام جهانی! +فیلم
شماره ۹۹؛ نقطه عطف تیمهای آسیایی در جام جهانی +فیلم و جدول
شماره ۹۸؛ افتخار دست نخورده فرانسه +فیلم
شماره ۹۷؛ بازی شانس +فیلم
شماره ۹۶؛ ۹۶ بازیکن برای یک افتخار بزرگ +فیلم
شماره ۹۵؛ دو گل دیر اما کارساز تاریخ جام جهانی! +فیلم
شماره ۹۴؛ آمریکا تاریخ فوتبال را تغییر داد! +فیلم
شماره ۹۳؛ ۹۳ هزار تماشاگر بحث برانگیزترین گل تاریخ جام جهانی +فیلم
شماره ۹۲؛ اسپانیا در نزدیکی یک قرن گل! +فیلم
شماره ۹۱؛ دروازهبانی که غیرممکن را اثبات کرد! +فیلم
شماره ۹۰؛ رکورد دست نیافتنی یک دروازهبان در جام جهانی +فیلم
شماره ۸۹؛ بازیکنی که با یک دقیقه بازی قهرمان جام جهانی شد +عکس و فیلم
شماره ۸۸؛ طلاییترین تعویض تاریخ فینال جام جهانی +فیلم
شماره ۸۷؛ سریعترین گل تاریخ فینال جام جهانی +فیلم
شماره ۸۶؛ رکورد جاودانه خالق تاکتیک در فوتبال +عکس و فیلم
شماره ۸۵؛ فینال خاص جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۸۴؛ ستارگان سیاه درخشان تاریخ جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۸۳؛ موفق ترین تیم تاریخ جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۸۲؛ تغییر اساسی در برگزاری جام جهانی پس از ۵۲ سال +عکس و فیلم
شماره ۸۱؛ اعجوبهای که مقابل ایران هت تریک کرد +عکس و فیلم
شماره ۸۰؛ آقای گلی که در حسرت حضور در جام جهانی ماند +عکس و فیلم
شماره ۷۹؛ دو ستاره استثنائی تاریخ فوتبال +عکس و فیلم
شماره ۷۸؛ زننده هزارمین گل تاریخ جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۷۷؛ تیمی که به خاطر پابرهنه بودن از جام جهانی محروم شد! +عکس و فیلم
شماره ۷۶؛ نابغه تکرار نشدنی گلزنی فوتبال جهان +عکس و فیلم
شماره ۷۵؛ طولانی ترین فاصله ۲ شهر جذاب جام جهانی ۲۰۱۸ +عکس و فیلم
شماره ۷۴؛ افتخاری که برای نخستین بار به آلمان رسید +عکس و فیلم
شماره ۷۳؛ اولین دیدار جام جهانی در استادیوم خاص+عکس و فیلم
شماره ۷۲؛ افتخاری که پس از ۷۲ سال به آسیا رسید +عکس و فیلم
شماره ۷۱؛ چهار بازیکن خاص تاریخ فینالهای جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۷۰؛ ماندگارترین دیدار بدون گل تاریخ جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۶۹؛ رکورد جالب تونی کروس در دراماتیک ترین دیدار جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۶۸؛ پرتماشاگرترین دوره تاریخ جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۶۷؛ اولین بازیکنی که در جام جهانی کارت قرمز گرفت +عکس و فیلم
شماره ۶۶؛ جنجالی ترین گل تاریخ جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۶۵؛ مصدومیت اسطوره فوتبال جهان در شب زلزله مرگبار ایران! +عکس و فیلم
شماره ۶۴؛ دوره ای که جام جهانی در ۱۷ روز برگزار شد +عکس و فیلم
شماره ۶۳؛ ماندگارترین دیدار جام جهانی که به وقت اضافه کشیده شد +عکس و فیلم
شماره ۶۲؛ ستاره تکنیکی تاریخ جام جهانی که فلج اطفال داشت! +عکس و فیلم
شماره ۶۱؛ سرنوشت عجیب زننده اولین گل فینال تاریخ جام جهانی +عکس و فیلم
شماره ۶۰؛ همه گلزنان ایتالیا در تاریخ جام جهانی +عکس و فیلم