به گزارش مشرق، با نزدیک شدن به فصل تابستان و آغاز نقل و انتقالات مسکن، نرخ اجاره بها به یکی از مهمترین موضوعاتی است که ذهن مستاجران را مشغول میکند.
در سال جاری با توجه به تدابیر دولت برای ثبات نرخ ارز و توقف پیش فروش سکه در برخی مقاطع از سوی بانک مرکزی شاهد تشدید شرایط بازار مسکن هستیم و با توجه به این شرایط شاهد افزایش بی رویه قیمتها در بازار مسکن و به تبع آن رکورد و حباب قیمتی خواهیم بود.
بیشتر بخوانید:
این شرایط بازار مسکن مسلما بر بازار اجاره بها تاثیرگذار خواهد بود، و مالکان با سوء استفاده از شرایط پیرامون نرخ اجاره بها را بعضا تا ۲ برابر افزایش دادند.
قاعدتا در رکود ۵ ساله حاکم بر بازار مسکن، افزایش افسار گسیخته نرخ اجارهبها معقولانه و منطقی به نظر نمیرسد و هنجار بازار حکم میکند به نسبت افزایش نرخ مسکن و مبنا قرار دادن یک چهارم قیمت آن، نرخ اجارهبها یا رهن برآورد شود، اما برخوردهای سلیقهای برخی مالکان، در سالهای اخیر، از معضلاتی است که بعضا مستاجران را در تنگناهای شدیدی قرار داده است.
در این رابطه محسن سرحدی کارشناس بازار مسکن بیان کرد: وضعیت نا بسامان بازار ارز قطعا در ماههای آینده موجب افزایش سر سام آور نرخ اجاره بها خواهد شد، ولی این روند صعودی قیمت مسکن موجب تشدید رکود در بازار شده و قدرت خرید مردم را کاهش میدهد.
وی در ادامه افزود: با توجه به افزایش نهادهای مسکن و جو روانی ایجاد شده در بازار ارز شاهد افزایش تورم در بازار مسکن خواهیم بود.
این کارشناس بازار مسکن با اشاره به عوامل تشدید کننده نرخ اجاره بها گفت: عواملی، چون نرخ ارز و شرایط بازار طلا وسکه موجب شده تا مالکان این روند را نیز به بازار مسکن سرایت دهند و خود مختار نرخ اجاره بها را صعودی کنند.
سرحدی در توضیح راهکار مقابله با افزایش بی رویه نرخ اجاره بها یادآور شد: دولت باید فرهنگ سازی و سیاستی را در نظر بگیرد که در این راستا بر طرف کردن نیاز اساسی مردم، چون مسکن در اولویت باشد که یکی از این راهکارهای ایجاد مسکن اجتماعی برای اقشار پایین جامعه است.
وی با بیان لزوم افزایش تسهیلات مسکن اظهار کرد: تسهیلات مسکن باید تا ۷۰ درصد ارزش واقعی مسکن افزایش یابد افراد توانایی خرید مسکن را داشته باشند، این راهکار میتواند به رونق بازار مسکن کمک کند در غیر این صورت افزایش ساختوساز تنها رکود این بازار را تشدید خواهد کرد.
این کارشناس بازار مسکن در انتها خاطر نشان کرد: اعمال مالیات بر خانههای خالی نیز میتواند یکی از راهکارهای رونق بازار مسکن باشد و دولت در این راستا باید مالیات اخذ شده را برای احیای بافتهای فرسوده، تولید مسکن ارزان قیمت هزینه کند تا در این راستا شاهد رونق مداوم در این بازار باشیم.