کد خبر 850237
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۶:۳۰
خبر ویژه

یک روزنامه اصلاح‌طلب نوشت: جمع کثیری از حامیان روحانی از رأی خود اعلام پشیمانی می‌کنند.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

روزنامه آرمان در تحلیلی نوشت: دولت دوازدهم در حالی وارد دومین سال استقرارش می‌شود که شرایط اجتماعی همچنان با مشکلات درگیر است. این امر سبب شده که کنشگران اجتماعی در موضع نقد و نفی دولت قرار بگیرند. خاصه اینکه جمعیت کثیری از حامیان انتخاباتی دولت در این جمع قرار دارند و گاه از رای خود اعلام پشیمانی نموده‌اند. با این حال این سوال موجه می‌نماید که دولت دکتر حسن روحانی در چه موقعیتی قرار دارد؟ چگونه نقدی بر آن دولت رواست؟ راهبرد خروج از بحران چیست؟


آرمان می‌افزاید: ماهیت انتخاباتی آقای روحانی  بر حجمی وسیع از وعده‌ها تکیه داشت. مطالعات تطبیقی نشان می‌دهد که طیف انتظارات ایجاد شده برای طبقه متوسط بیش از هر رئیس‌جمهور دیگری بوده است.  این مسئله خود ناشی از شرایط اقتصادی سیاسی دولت‌های نهم و دهم بوده و به علاوه بسیج جمعی نیروهای اصلاح‌طلب و اعتدالی در جهت رفرم و تزریق امید به جامعه. بیان و زبان آقای روحانی نیز به این انتظارات دامن زد و فهرست بلندبالایی را بر دست دولت نهاد که می‌بایست انجام می‌داد.

سرمایه اجتماعی دولت دوازدهم مهم‌ترین سرمایه قدرت وی بوده است که در رقابت با دیگران، آن را بر کرسی ریاست جمهوری نشاند. اکنون به واسطه آن مصائب فوق‌الذکر، این سرمایه اجتماعی دچار ریزش شده است. نقدها و حملات به دولت از سوی حامیان مردمی‌اش نیز رقم خورده است. رأی‌دهندگان روحانی بعضا سرخورده‌اند.

بخشی از نخبگان فرهنگی و سیاسی که در ستاد آقای روحانی فعال بودند اکنون از رأی خود ابراز پشیمانی می‌کنند. بحران ارز گله‌گزاری‌ها را دامن زد. لذا می‌توان این موج را دومین موج نقد رأی‌دهندگان نسبت به دولت حاضر دانست.


نگارنده معتقد است به رغم ناوارد بودن چنان نقدهایی، باید عنوان نمود که کابینه دولت نیاز به بازسازی دارد. کارکرد دولت می‌تواند و باید از آنچه اکنون است، بهتر گردد. وزارتخانه‌های اقتصاد، آموزش و پرورش، علوم، رئیس بانک مرکزی و... می‌توانند و باید در رده بالاتری از کارایی قرار گیرند. کیفیت بخش‌های زیرمجموعه این وزارتخانه‌ها در برخی موارد تاسف‌انگیز و تشدیدکننده مشکلات است.

همچنین این نقد به شخص رئیس‌جمهور وارد است که در مصاحبه‌های ادواری‌اش از توصیف شرایط نامطلوب کشور شانه خالی می‌کند و تصویری از پیشرفت ارائه می‌دهد که برای عموم مردم باورپذیر نیست. چنان که آدمی مردد می‌گردد که مقصود رئیس‌جمهور از این حجم توفیق و رفاه در گزارشات، درباره کدام کشور است؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    12 66
    همین که پیاده رو ها دیوارکشی نشده خدا رو شکر
  • مسعود IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    3 120
    یعنی باید تو اون 4 نفر به کی رای میدادن.؟که حالا پشیمون باشند.
    • IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
      18 4
      فقط قالیباف با سابقه درخشان مدیریت و تیم اجرایی قوی
  • IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    5 48
    بله درسته پشیمان هستند اما شما یک موقع خیال نکنید اگر به روز انتخابات بازگردیم این جمع کثیر پشیمان به رئیسی رای می دهند.
    • IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
      40 2
      پس احتمالاً به عمه تان رأی می دهید!
  • طاهری IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    28 2
    خب که چی پشیمان هم که باشند باید سه ساله دیگه تحملش کنن خاکی هست که خودشون برسره همه کردن
  • IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    18 2
    مرگ بر افسادات
  • امیرعلی IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    4 4
    شدت نفرت مردم از رضاخان! رضا دوزاری، رضا شصت تیر، رضا ماکسیم، رضا میرپنج، رضاخان و رضاشاه سیر به قدرت رسیدن منفورترین پادشاه معاصر ایران است. این القاب نشان میدهد که چگونه نگهبان کاروان سوغات فرنگ ناصرالدین شاه و پاسبان سفارت هلند به قدرت دست یافت و چهره خشنی از خود به نمایش گذاشت. شدت نفرت مردم از رضاخان بحدی بود که وقتی از کشور اخراج شد، مردم تهران و شهرهای بزرگ که زیر چکمه های استبدادی رضاخان له شده بودند در اوج جنگ جهانی دوم، قطحی و بیماری، در تهران طاق نصرت بستند و شادی میکردند. شدت نفرت مردم از ظلمهای رضا شاه بحدی بود که پس از مرگش در چهارم مرداد ۱۳۲۳ در آفریقای جنوبی، تا سال ۱۳۲۹ با وجود اینکه پسر او محمدرضا در ایران صاحب قدرت بود، امکان دفن جسدش در کشور وجود نداشت. سرانجام در اردیبهشت ۱۳۲۹، در دوره ی نخست وزیری رجبعلی منصور قرار شد جسد مومیایی شده رضاشاه از ژوهانسبورگ به ایران آورده شود و با تمهیدات امنیتی و تهدیدات گروههای مختلف دفن شد. مردمی که با تمام وجود در دوره رضاخانی شدت استبداد و ظلم رضاشاه را درک کرده بودند حتی نسبت به اخراج و تدفین او این چنین واکنش نشان دادند، اما امروز در سایه بی اطلاعی نسل_جوان از رضاخان قلدر بعنوان یک قهرمان و قدیس یاد میشود!!!
  • IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    17 1
    پشیمانی سودی ندارد
  • پویا IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    15 2
    خیلی بیخود کردند پشیمان شدند ، هر کی خربزه میخوره پای لرزش هم میشینه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس