به گزارش مشرق، نظامیان ارتش سوریه در دستاوردی جدید در نبرد با تکفیریها موفق شدند منطقه «الحجر الاسود» در دمشق را از اردوگاه یرموک جدا کنند. بدین ترتیب تروریست های تکفیری دیگر هیچ راه ارتباطی میان الحجر الاسود و اردوگاه یرموک در دمشق ندارند.
از سوی دیگر، نظامیان ارتش سوریه در بخش غربی دمشق نیز پیشروی هایی را محقق ساختند. در همین حال، نیروهای سوری موفق شدند بر مسجد جامع بلال حبشی مسلط شوند. این در حالی است که اطلاعات اولیه از توافق برای خروج گروه های تروریستی از ریف حمص شمالی وریف حماه جنوبی حکایت دارد. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام کرد که طبق این توافق جاده بین المللی حمص-حماه سه روز پس از امضای توافقنامه باید باز شود، وجاده توسط ارتش سوریه کنترل می شود.
بیشتر بخوانید:
قلب تپنده سوریه کجاست و چرا مقصد اصلی موشکهای صهیونیستهاست؟ + عکس و نقشه میدانی
سانا افزود: گروه های تروریستی متعهد به تسلیم تمام نقشه های تونل ها، مین ها و انبار های مهمات ومواد منفجره هستند. این در حالی است که ارتش سوریه به عملیات نظامی خود در جنوب دمشق ادامه می دهد. ارتش سوریه در جریان عملیات های ضد تروریستی خود بر مزارعی در غرب الحجر الاسود مسلط شده و هم اکنون نیز در حال نبرد با داعش در حاره الشراکس در منطقه الاعلاف در مدرسه الحریه است.
دستاوردهای ارتش سوریه در نبرد با تروریست های تکفیری داعش و جبهه النصره در بخش های مختلف نبرد به ویژه در حومه جنوبی و غربی دمشق در حالی یکی پس از دیگری محقق می شود که به نظر می رسد توطئه چینی های ایالات متحده آمریکا برای دمشق پایانی ندارد و هر روز نیز ابعاد تازه ای به خود می گیرد. هدف اصلی ایالات متحده آمریکا از این توطئهچینی ها مقابله و مواجهه با دولت دمشق و به زیر کشیدن آن است.
در همین ارتباط، شرفان درویش سخنگوی شورای نظامی منبج وابسته به نیروهای سوریه دموکراتیک از تاسیس پایگاه جدید آمریکا و فرانسه در منبج سوریه خبر داد. وی افزود: ما جبهه و آمادگی خود را تقویت کرده ایم و هماهنگی با ائتلاف بین المللی که پایگاه جدیدی در منبج با هدف تضمین حمایتش احداث کرده اند را افزایش دادیم.
درویش گفت: پایگاه آمریکایی-فرانسوی جدید در خط شمالی منبج تجهیز می شود تا به پایگاه های قبلی در غرب شهر افزوده شود و گشت های زمینی و هوایی به منظور مراقبت و حمایت منطقه انجام می شود.
این درحالی است که رسانه ها اوایل ماه گذشته میلادی از شروع احداث پایگاه نظامی جدید در منطقه العون واقع در شمال شهر منبج سوریه از سوی ائتلاف به اصطلاح ضد داعش تا جای پای جدید ائتلاف در حومه شرقی حلب باشد، خبر داده بودند. پر واضح است که تلاش آمریکایی ها و متحدان فرانسوی آنها برای تأسیس پایگاه های نظامی جدید در خاک سوریه و همچنین مرزهای این کشور با هدف مقابله با دستاوردهای ارزشمند میدانی نیروهای مقاومت در جبهه های نبرد علیه تکفیریها، صورت می گیرد. آمریکایی ها و فرانسوی ها و همچنین همپیاله های محور عربی آنها به دنبال به چالش کشیدن این دستاوردها و پیروزی ها هستند.
البته این اولین توطئه ای نیست که آمریکایی ها به دنبال دستاوردهای گسترده نیروهای سوریه در این کشور ترتیب داده اند. پیشتر نیز طی ماه های گذشته ایالات متحده آمریکا طرح های زیادی را علیه دولت دمشق در خاک سوریه مد نظر خود قرار داده است که ازجمله آن می توان به طرح تشکیل ارتش ۳۰ هزار نفری در شمال سوریه اشاره کرد.
آمریکاییها چند ماه پیش در امتداد تحرکات خصمانه و مشکوک در سوریه، در صدد تشکیل «نیروهای امنیت مرزی» در شمال این کشور برآمدند. هرچند که مقامات عالیرتبه این کشور ازجمله «رکس تیلرسون» وزیر خارجه سابق ایالات متحده این مسئله را تکذیب کردند، اما شواهد و قرائن و واکنشهای رسمی متعدد به اقدام مشکوک آمریکاییها حکایت از درست بودن ماجرا داشته است.
جبهه شمال سوریه به عنوان یکی از پیچیدهترین و مهمترین جبهههای موجود در این کشور محسوب می شود. علت این مسئله نیز به منافع و مصالح مختلف بازیگران گوناگون منطقهای و فرامنطقهای ازجمله آمریکا، ترکیه و همچنین کُردها بازمیگردد.
بر همین اساس، ایالات متحده آمریکا از ماه ها پیش، پس از ناکامی سنگین تروریستهای تکفیریِ تحتالحمایه خود اکنون به صورت ویژه به جبهه شمالی در سوریه چشم دوخته و امیدوار است از طریق تشکیل نیروهای امنیت مرزی که برخی تعداد آن را ۳۰ هزار نفر برآورد کردهاند، بخشی از شکستهای پیشین خود را جبران کند. در واقع، جبهه شمالی سوریه آخرین کارت ایالات متحده برای تداوم بازیگری واشنگتن در این کشور به شمار میرود.
در آخرین گام نیز آمریکایی ها چندی پیش به همراه دو متحد خود یعنی فرانسه و انگلیس، مواضعی در حمص و دمشق را هدف حملات موشکی قرار دادند. اما با این حال، آنها در عملیاتی ساختن اهداف اصلیشان از رهگذر این حمله نیز ناکام ماندند. اکنون که بحران سوریه درحال ورود به هشتمین سال خود است و آمریکایی ها با تمامی توطئه هایی که ترتیب دادند به نتیجه مورد دلخواهشان در سوریه دست نیافتند، مسیر جدیدی را انتخاب کردند تا شاید از طریق آن بتوانند به حداقل اهدافشان در سوریه دست پیدا کنند.
سناریوی جدیدی که آمریکایی ها برای ضربه زدن به دولت دمشق مد نظر قرار داده اند، سناریوی ایجاد «خودمختاری برای تروریستها» در محور جنوبی سوریه است. پر واضح است که اصلی و اساسی ترین هدف ایالات متحده آمریکا از این سناریوی جدید فراهم کردن زمینه های تجزیه خاک سوریه است؛ هدفی که واشنگتن هیچگاه حاضر نشد و حاضر هم نخواهد شد که از آن دست بکشد. آمریکایی ها برای تحقق این هدف روی سه استان جنوبی و مهم سوریه حساب ویژه ای باز کرده اند. استان های «درعا»، «قنیطره» و «سویداء» در جنوب سوریه سه استانی هستند که در طرح جدید آمریکا جایگاه ویژه ای دارند.
آمریکایی ها به دنبال آن هستند تا تجربه نیروهای دموکراتیک کُرد سوری موسوم به «قسد» در شمال سوریه را در محور جنوبی این کشور نیز پیاده سازی کنند. واشنگتن معتقد است همانطور که کُردها در شمال سوریه مناطق شبه خودمختار برای خود تشکیل داده اند، می توان از این الگو برای تشکیل خودمختاری برای تروریست های تکفیری در جنوب سوریه بهره برداری کرد. به همین دلیل است که آمریکایی ها برای فاز اول پیاده سازی طرح خود در محور جنوبی سوریه درحال سازماندهی حدود ۱۲ هزار نفر از اعضای جبهه النصره و ارتش آزاد هستند.
هدف اصلی همانطور که پیشتر بدان اشاره شد، تشکیل خودمختاری برای تروریستها تحت نظارت مستقیم آمریکا به مرکزیت استان «درعا» است. با این حال، آمریکایی ها در این میان این مسأله را فراموش کرده اند که در حال حاضر دست برتر در عرصه میدانی با دولت دمشق بوده و زمام امور در دستان دولتمردان سوری است. لذا یک پاتک و ضد حمله توسط نیروهای سوری در جنوب سوریه می تواند تمامی خواب های دولتمردان آمریکایی برای محور جنوبی سوریه را به رؤیایی دست نیافتنی مبدل سازد.
نکته ای که باید بدان اشاره شود این است که اردن به دلیل اشراف بر تبعات منفی استقرار تکفیریها در جنوب سوریه که هم مرز با امان است، هیچگاه زیر بار چنین طرحی نخواهد رفت و برعکس، با آن مقابله هم خواهد کرد. مقامات امان نیک می دانند که عملیاتی شدن این سناریو تهدید جدی برای امنیت ملی آنها محسوب می شود و خاکشان را در تیررس تروریست های تکفیری قرار خواهد داد.
مسئولان اردنی همچنین به این واقعیت نیز واقف هستند که ممکن است آمریکایی ها پس از مستقر ساختن تروریستهای تحت امر خود در مرزهای امان، از آنها به عنوان اهرم فشاری بر اردن جهت جامه عمل پوشاندن به اهدافشان در منطقه بهره برداری کنند.