به گزارش مشرق، بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در طی چند سال اخیر همواره با مشکل پوشش خدمات درمانی مواجه بوده اند؛ این در حالی که است که تمامی این بازنشستگان، بازنشسته رسمی کشوری هستند و 30 سال در دوران خدمت خود، حق بیمه پرداخت کرده اند تا در دوران بازنشستگی از پوشش خدمات درمانی بیمه خود استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
ابهام در نحوه تامین حقوق کارکنان و بازنشستگان ایران ایر
در واقع در حالی که از لحاظ قانونی و عرفی دولت باید به تعهدات ارائه خدمات درمانی به این افراد و خانواده هایشان که 30 سال حق بیمه از حقوق ماهانه آنها کسر شده است، عمل کند؛ اما دولت از انجام این تعهد خود با بهانه خصوصی سازی شدن شرکت ذوب آهن اصفهان طفره می رود و چند هزار خانواده که سرپرست آنها بازنشسته رسمی کشوری در شرکت ذوب آهن اصفهان بوده، با مشکل در تأمین هزینه های درمانی خود مواجه اند؛ چرا که با عدم پوشش بیمه ای هزینه های درمان این بازنشستگان، آنها مجبور به پرداخت آزاد هزینه ها شده و این پرداخت ها از توان مالی آنها خارج است.
در 2 - 3 سال اخیر تعداد متعددی از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان و یا بیمارانی در خانواده های آنها به دیار باقی شتافته اند. اگرچه نمی توان به طور قطع پرداخت هزینه های آزاد و عدم مراجعه به موقع آنها به مراکز درمانی به خاطر هزینه های آزادی که قانوناً باید در پوشش درمانی بیمه بازنشستگی آنها باشد را دلیل تمامی فوتی ها دانست، اما مسلما این موضوع در بروز این وقایع بی تأثیر نبوده است.
آنچه مسلم است و در طول 4 - 5 سال اخیر مرتب شاهد آن بوده ایم، این است که بازنشستگان، قربانی اختلافات مالی و غیرمالی شرکت ذوب آهن اصفهان و صندوق بازنشستگی فولاد شده اند و دولت نیز برای پایان دادن به این مسئله که علاوه بر قطع بیمه و عدم پوشش درمانی بازنشستگان، به تأخیر در پرداخت حقوق آنها نیز انجامیده است، هیچ ورود جدی نداشته و نسبت به انجام تعهدات خود به بازنشستگانی که 30 سال حق بیمه پرداخت کرده اند، گویا خود را موظف نمی بیند.
فرد مسئول در دولت، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که پیش از این در جلسه علنی 19 اردیبهشت ماه سال 96 مجلس شورای اسلامی، به نمایندگان ملت قول داد مشکل بازنشستگان فولاد حل شود اما این قول وزیر بعد از یک سال هنوز محقق نشده است.