به گزارش مشرق، «غلامرضا صادقیان» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
ظریف در ماههای اخیر دو بار با جانکری دیدار کرده است. هر دو که از دلواپسان جدید برجام هستند، سودای نجات برجام را در سر دارند. ظاهراً اعتماد روحانی به جان کری – که «امضایش تضمین است» - همچنان پابرجاست. این تفاوت البته آشکار است که روحانی در ایران، همه بدبختیها و گرفتاریها و عقبماندگیها و خسارتها را از «دولت قبل» میداند، اما در باب امریکا برعکس میاندیشد و همه گرهگشاییها را از دولت قبل امریکا و از دموکراتها انتظار میکشد! بهتر آن است که بگوییم روحانی با یک حزب و با یک فرد عهدنامه هستهای بسته است نه با یک کشور که امریکا باشد.
بیشتر بخوانید:
هشدار واشنگتن پست به ترامپ درخصوص ایران
رونمایی بلومبرگ از پایان برجام
برخی جمهوریخواهان نزدیک به رئیسجمهور امریکا معتقدند ترامپ دست کم برای یک دوره کوتاه مدت دیگر برجام را تمدید میکند، در آن صورت باز هم به جای منافع برجام صرفاً یک مشت حرف تکراری نصیب ملت میشود و روحانی یک بار دیگر دربرابر منتقدان شناخته شده برجام که تمدید دوباره آن را نشانه رضایت امریکا از برجام میدانند، به صحنه میآید و تمدید برجام را علامت استحکام آن و ناچاری امریکا به تمکین از آن معرفی میکند. وقت آن است که روحانی این بار توضیح دهد اگر برجام استحکام دارد و امریکا قدرت خروج از آن را ندارد، چرا این روزها با نگرانی شدید از سرنوشت برجام حرف میزنند و دنبال «جان کری» افتادهاند و شاید او را «کری جان» صدا میزنند و مثل اسفند روی آتش شدهاند؟!
واضح است که روحانی از ناحیه اقتصاد کشور که یک تابلوی آن دلار ۶۴۰۰ تومانی و سکه ۲میلیون و صدهزار تومانی است و محصول تدبیر و امیدآفرینی دولت خود اوست، تحت فشار است اما در تصمیمی عجیب برای رهایی از این فشارها به سراغ جان کری که سقف تلاشهای او برای برجام، چیزی نیست که خارج از سبد امریکا و در سبد ایران باشد، میرود.
عجیبتر از همهچیز آن است که روحانی درباره تلگرام با آنکه محرمانههای زیادی را از مردم مخفی میکند- از جمله اینکه او با فیلتر تلگرام موافق بوده و فقط زمان آن را نامناسب میدانسته است- با هشتگ «محرمانه نداریم» حرف میزند اما در برجام محرمانههای ناگفتنی با کری جان دارد. اگر دیدار با کری دستاوردی دارد باید به اطلاع مردم برسد و اگر ندارد باید درباره ناکامیهای دیدار دوباره با مردی که امضایش تضمین بود، به مردم توضیح داده شود.
روحانی اصولاً فردی امنیتی و محرمانهکار است، چنانکه هنوز از برخی جزئیات برجام مردم را آگاه نکرده است. وزرای او قراردادهای نفتی و قرارداد با پژو را محرمانه اعلام میکنند و برخی رفتارهای اقتصادی و اجتماعی دولت او شایسته هشتگ «کاملاً محرمانه» است و حالا اما خبر میرسد که او وزیر خارجهاش را به سراغ جانکری میفرستد؛ دموکرات پاشکستهای که نوبت گاوچرانیاش فرا رسیده و احتمالاً مثل بسیاری از دولتمردان سابق امریکا روزها را در صفحات آگهی روزنامهها به دنبال یک مزرعه پرورش گاو خوب است تا به دنبال ارضای احساساتی برود که برای بسیاری از کهنسالان امریکایی نوستالژیک است.
شاید ملاقات بعدی مذاکرهکنندگان ما با او در حالی باشد که لباس گاوچرانها را به تن دارد و از سیاست دل کنده است، هر چند هنوز مثل زمان مذاکره دلش برای امتیازگیری بیشتر امریکا در برجام میتپد!