سرویس سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
*****
کیهان
اعتراض مجری ضدایرانی الجزیره ایران، کابوس آمریکا و اسرائیل است
مجری ضدایرانی شبکه الجزیره تصریح کرد ایران به کابوس آمریکا و اسرائیل تبدیل شده است.
فیصل قاسم در روزنامه القدس العربی، ابتدا به تفصیل از قول دیگران، مدعی همکاری ایران با آمریکا و اسرائیل در طول دهه گذشته میشود اما در پایان تصریح میکند ایران به کابوسی تبدیل شده که خواب راحت را از آمریکا و اسرائیل گرفته است.
در تحلیل مجری ضدایرانی شبکه الجزیره آمده است: « افراد معتقد به نظریه ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی- ایرانی به ما میگویند، این همه بیم و هراس و هیاهوی رسانهای به وجود آمده از سوی آمریکا و اسرائیل درمورد ایران را باور نکنید زیرا موارد مشترکی که طرح آمریکا و اسرائیل را با طرح ایران در منطقه گردهم میآورد، بسیار قویتر از موارد اختلاف برانگیز میان آنها است.»
شعارهای ضدآمریکایی و ضد صهیونیستی را باور نکنید. آنها هیچگاه حتی یک مگس آمریکایی و اسرائیلی را به قتل نرساندهاند؛ ما همواره شاهد شعارهای چه کسی عراق را بر طبقی از طلا تحویل ایران داد؟ آیا آمریکا نبود؟ رقبای ایران این سوال را مطرح میکنند که چه کسی از یورش دهها گروه شبه نظامی ایران به سرزمین سوریه و اشغال شام و حمایتشان از بشاراسد چشمپوشی کرد؟ آیا آمریکا و اسرائیل نیستند؟
چگونه است که اسرائیل شب و روز از حزبالله لبنان شکایت میکند، اما درعین حال به گروههای حزبالله ایرانی جدید اجازه ورود به سوریه و رسیدن به مرزهای اسرائیل را میدهد؟ آیا کسی که دم از محور مقاومت میزند، به این موضوع افتخار نمیکند که قاسم سلیمانی صبح هر روز با منظره دریاچه طبریا واقع در نزدیکی مقر اقامتش در قنیطره و درعای سوریه چشمانش را مینوازد؟
ما همگی میدانیم که راکتورهای هستهای عراق در حال ساخت چگونه منهدم شدند؟ اما به ایران اجازه داده شد تا ظرف سالیان سال طرح هستهایاش را برپا دارد و سپس فقط از نظر رسانهای اعتراضات خود علیه آن را آغاز کرد.
آن کس که نسبت به طرح هستهای ایران بیمناک است، میبایست آن را از بین میبرد، همچنان که راکتورهای هستهای عراق را در ابتدای شکلگیری از میان برد و ایران را به حال خود رها نمیکرد تا در آستانه ساخت بمب اتم قرار گیرد؛ آیا میتوان باور کرد اسرائیل که از سالها قبل در رویارویی با هرگونه تهدید خارجی حملات بازدارنده انجام میدهد، به هزاران عنصر شیعه اجازه دهد تا در سوریه به سادگی و سبکی به نزدیک مرزهایش برسند؛ آنها میپرسند آیا وقتی شبه نظامیان ایران به سوریه رهسپار شدند و به نزدیکی اسرائیل رسیدند، برق تلآویو قطع شده بود؟
افراد معتقد به نظریه ائتلاف ایران- اسرائیل- آمریکا همچنین میگویند: وقتی موشکهای ایران به حوثیها در یمن بهعنوان حیاط خلوت عربستان یعنی همپیمان عمو سام رسیدند، ماهوارههای آمریکا کجا بودند؟ آیا برق هواپیماهای شناسایی آمریکا که حتی حرکت مورچهها را در عربستان، یمن و محیط پیرامونشان زیر نظر دارند، قطع شده بود؟
دشمنان ایران معتقدند که بزرگترین خدمت ارائه شده از سوی ایران به طرح آشوب سازنده ویرانگر آمریکا آن بود که این کشور نوک پیکان جنگ در درگیری میان تشیع و تسنن است.
نظام ایران پس از به قدرت رسیدن (امام) خمینی (ره) در سال 1979 برهم زدن ثبات منطقه را آغاز کرد، انگار که آمریکا همین را میخواست.
هماکنون ملاحظه کنید که چگونه منطقه از دریای مدیترانه تا خلیج (فارس) به دلیل تهاجم ایران و موج شیعهگرایی این کشور که به مغرب و الجزایر رسیده در جوش و خروش به سر میبرد؟ آیا تصور میکنید اسرائیل با ایران خواهد جنگید در حالی که میبیند ایرانیان چه بلایی بر سر پایتخت بنیامیه دمشق آوردهاند؟، نه به هیچوجه.
دشمنان ایران میافزایند، آمریکا چقدر سلاح به کشورهای خلیج (فارس) به بهانه ایران فروخته است؟؛ غرب با دستاویز قرار دادن خطر ایران چقدر از عربها باج گرفته است؟
فیصل در این نوشته،اشاره به این حقیقت نمیکند که سران رژیم سعودی و برخی رژیمهای مرتجع، رسما با رژیم اشغالگر قدس ائتلاف دوستی و جنایات علیه لبنان و فلسطین و سوریه و یمن و بحرین ترتیب داده و در حمله صدام به ایران نیز نقش تحریککننده و حامی داشته و در نقشه و زمین ایران بازی کردهاند. او توضیح نمیدهد که چرا آمریکاییها به عربستان در حضور ولیعهدش میگویند گاو شیرده، اما نه از سران عربستان و نه از پان عربیستهای لاف زدن هیچ صدایی نمیآید.
فیصل پس از مرور همه این مغالطهها تصریح میکند: ما پس از ذکر همه موارد مزبور که به نقل از دشمنان ایران ذکر کردیم، سوال را مطرح میکنیم، «چه بسا ایران برای تحقق یافتن طرح آمریکا در منطقه تا مدت زمان مشخصی یک ضرورت آمریکایی- اسرائیلی بهشمار میرفت، اما هماکنون به کابوسی تبدیل شده که خواب آرام آمریکا و اسرائیل در منطقه را برهم میزند.
ایران از اسرائیلیها و آمریکاییها باهوشتر بود و طرح این کشور هم اکنون از نزدیک به ویژه در سوریه، اسرائیلیها را در معرض تهدید قرار داده است؛ به عبارت دیگر تمام نظریهها در مورد ائتلاف آمریکا و اسرائیل و ایران صرفا یک ذهنیت باقی خواهند ماند.
طعنه و کنایه در فضای مجازی به جای تدبیر و آرامشبخشی به بازار ارز
بخش زیادی از مکانیسمهای مهار بازار ارز، در سیاست آرامشبخشیای نهفته است که پیامهای اینستاگرامی و طعنههای علنی برخی دولتمردان، شرایط آن را فراهم نمیکند.
روزنامه صبح نو با انتشار این تحلیل درباره نابسامانیهای بازار ارز و ذهنیتهای تشدیدکننده آن نوشت: این اتفاق، برآمده از ذهنیتی است که گویا اتفاقی نظیر خروج خیالی آمریکا از برجام، همه مناسبات را برهم خواهد ریخت و «تخم لق» این ادعا را نیز برخی مقامات مسئولی کاشتند که در سه هفته اخیر، مرتبا از شرایط خاص بعد 22 اردیبهشت ماه سخن گفتهاند و در محافل خصوصی، 10 برابر بیشتر از آنچه در میان رسانهها گفتهاند، ترس و واهمه ایجاد کردهاند. اقتصاد دنیا دههای است که بر شانه تحولات بازار ارز میچرخد و مهمتر آنکه بازار ارز نیز، کاملا وابسته به هیجانات سیاسی است. سرمایهگذاری عجیب دشمن بر شکلدهی به یک بینالاذهانی کاذب و زمینهسازی و مویدهایی از جانب مقامات مرتبط، میتواند به این بحران دامن بزند. چه اینکه باز کردن جبهههای جدید برای دعاوی داخلی را میتوان نمونههایی از مویدسازی درونی دانست و اتفاقا دولت با دادن باج به این خریداران طمعکار بازار ارز و سکه و وعده فروش بیشتر و عرضه بالاتر، بر دامنه بحران میافزاید، چون مکانیزمهای دیگر را برای مهار قیمتها به کار نمیگیرد و خریدار تصور میکند که باز هم قیمت افزایش خواهد یافت. هیچوقت از سود آنی خود صرفنظر نخواهد کرد. بخش زیادی از مکانیزمها در آرامشبخشی نهفته است که پیامهای اینستاگرامی و طعنههای علنی، شرایط آن را فراهم نمیآورد.
روحانی چرا متناقض رفتار میکند؟ تصمیمات در حضور خود او گرفته میشود
روحانی در همه شوراهای عالی، موافق انسداد تلگرام بوده اما در شبکههای اجتماعی، در اینباره مخالفخوانی میکند.
روزنامه جوان در گزارشی نوشت: حسن رحیمپور ازغدی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارد، گفته است «رئیسجمهور دوگانه و متناقض با مردم حرف نمیزند، رئیسجمهوری اسلامی دروغ نمیگوید.» حسن خجسته، معاون صدای صدا و سیما هم که در جلسات عالی با رئیسجمهور حضور داشته گفته است «آقای رئیسجمهور در جلسات دو، سه هفته اخیر با فیلتر تلگرام موافقت دارند.» سیدابوالفضل موسوی، نماینده فراکسیون امید مجلس هم از جلسهای با حضور محسنی اژهای خبر داده که در آن سخنگوی دستگاه قضا گفته است «کمیسیون قضایی شورای مجازی که شش عضو دولتی دارد با فیلترینگ تلگرام موافقت کرده است.» همه این واکنشها به اظهارات روحانی باز میگردد که در یک پست اینستاگرامی طوری وانمود کرده بود که با فیلتر تلگرام مخالف است!
زمزمههای فیلتر پیامرسان تلگرام با طرح موضوع رفع انحصار آن از سوی دولت و با ابلاغ بخشنامه معاون اول رئیسجمهور به تمامی دستگاههای دولتی برای خروج از تلگرام کلید خورد.
با حکم کوچ دولتیها از تلگرام، سرانجام روز 10 اردیبهشت ماه تلگرام با حکم قضایی فیلتر شد اما رئیسجمهور سه روز پس از فیلتر شدن تلگرام در پیام اینستاگرامی مدعی شد فیلتر تلگرام نه از سوی دولت بوده و نه مورد تایید دولت است!
گام نخست دولت برای فیلتر تلگرام بخشنامه معاون اول رئیسجمهور بود. پس از بخشنامه اسحاق جهانگیری و خروج تمامی اعضای هیئت دولت از تلگرام، سرعت تلگرام در کشور به شدت کاهش یافت. پس از آن بود که حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهور، کند شدن سرعت تلگرام را اقدام دولت در قطع همکاری با تلگرام به دلیل خلف وعده مدیر این پیامرسان اعلام کرد.
با اظهارات مشاور رسانهای رئیسجمهور که جزو نزدیکترین افراد به وی محسوب میشود، تدبیر دولت برای فیلتر تلگرام برای همه آشکار شده بود و حتی مردم عادی هم در فضای مجازی خود را برای پایان تلگرام آماده میکردند. این را میشد از کوچ آنها به پیامرسانهای داخلی و حتی برخی پیامرسانهای خارجی متوجه شد.
اما جمعه شب بود که صفحه اینستاگرام رئیسجمهور و نه سایت رسمی دولت یا یکی از خبرگزاریهای رسمی کشور، سه روز پس از فیلتر شدن تلگرام با انتشار متنی علیه فیلترینگ تلگرام موضع گرفت.
انتشار متن در اینستاگرام و نه از طریق سایت ریاست جمهوری هم صحنهای دیگر از نمایشی بود که نشان میداد نظرات رسمی و غیررسمی روحانی میتواند تا حد تناقضی 180 درجه متفاوت باشد. پیام دکتر روحانی شاید برای اپوزیسیون و مردمی که از آنچه در شوراهای عالی میگذرد، بیخبر باشند، چندان عجیب به نظر نرسد و بتواند نظر مثبت گروههای مخالف را جلب کند، اما برای اعضای این شوراها آنچنان عجیب بوده که آنها را به واکنش واداشته است.
حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی با انتقاد از اظهارات اخیر روحانی درباره فیلترینگ تلگرام و تاکید بر جایگاه وی به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای عالی فضای مجازی گفت: «آقای روحانی رئیسجمهور دوگانه و متناقض با مردم حرف نمیزند، رئیسجمهوری اسلامی دروغ نمیگوید، رئیسجمهوری اسلامی وعده دروغ نمیدهد، رئیسجمهوری اسلامی مخصوصا اگر آخوند و روحانی باشد در جلسه خارجی و داخلی 180 درجه متناقض حرف نمیزند و مسئولیت حرفهایش را برعهده میگیرد.»
وی تصریح کرده است: خود آقای روحانی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای عالی فضای مجازی است و اگر بنا است تصمیمی راجع به تلگرام گرفته شود، در همین شوراها گرفته میشود.
ازغدی به نقل خاطرهای در یکی از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی میپردازد و میگوید: شخصی راجع به علوم انسانی اظهارنظر میکرد که بنده به وی گفتم شما اصلا نظریات علوم انسانی نظیر توماس کوهن، فایر ابند و لاکاتوش را دیدهاید؟! همه اینها میگویند علوم انسانی کاملا فرهنگی و بسته به هر جامعهای است. این فرد در پاسخ من گفت حتی اسم اینها را هم نشنیده است!
وی گفت: آقای روحانی هم وقت کم میآورد و سخنرانی زیاد دارد و چهار تا بچه این مطالب را تهیه میکنند و به وی میدهند و متوجه تناقض این مطالب هم نیست!
رحیمپور این گونه ادامه داد: آقای روحانی در یکی از جلسات شورا صادقانه به من گفت که نظریات اسلامی را نخوانده است.
وی گفت: یکی از همین موارد بیاطلاعی صحبت آقای رئیسجمهور راجع به ماشین اسلامی بود که گفتند وقتی در داشبورد ماشین قرآن میگذاریم این ماشین اسلامی میشود!
وی گفت: انسان اگر میخواهد انقلابی باشد، باید انقلابی باشد، اگر لیبرال میخواهد باشد باید لیبرال باشد؛ نه اینکه گاهی حرفهای دو آتشه انقلابی بزند و گاهی سه آتشه لیبرال باشد! صبح بیاییم در یک سخنرانی متلک بگویی به یک چیز و عصر همان روز از همان موضوع تمجید کنی، تناقضگویی و توهین به شعور مردم است.
پشت پرده رفتار مافیایی اصلاحطلبان بر سر انتخاب شهردار
«بیاعتنایی به منافع مردم تهران و ترجیح مطامع گروهی یک حزب خاص بر سرنوشت جامعه رایدهندگان تهرانی به جایی میانجامد که درنهایت شهردار شدن یک عنصر حرف گوشکن و ناکارآمد خروجی تصمیم شورای فعلی خواهد بود.»
به گزارش رجانیوز؛ حکایت ناکارآمدی شورای پنجم شهر تهران هر روز شکل تازهتری به خود میگیرد، مناقشات بیپایان طیفهای مختلف اصلاحطلبان و کارگزاران بر سر تملک و بلعیدن این شورای مردمی که در نظر آنان به یک بنگاه اقتصادی میماند درحالی صورت میپذیرد که حتی یک عضو غیراصلاحطلب در شورای شهر پنجم وجود ندارد! حالا این زدوخوردها هشدارها را درباره سرنوشت شورای شهر پنجم که لیست آنها به اعتراف برخی از اصلاحطلبان با دریافت پول بسته شده است را افزایش داده و زنگ خطر را برای جریانی که تجربه شکست در شورای اول را داراست به صدا درآورده است؛ در همین راستا علی نظری سردبیر روزنامه مستقل که خود از نمایندگان مجلس ششم به شمار میرود طی یادداشتی نوشته است: با خواندن جملهای از محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در فضای مجازی مبنی بر اینکه این نهاد تشریفاتی و غیرموثر است بر آن شدم تا از سر خیرخواهی تذکری به مسببان وضعیت اسفبار امروز شورای تهران داشته باشم.
همه میدانیم در انتخابات شورای شهر تهران، به همت مردم تهران در روز 29 اردیبهشت 96 جبهه اصلاحات بانتیجه 21 بر صفر مقابل اصولگرایان به برتری صددرصدی دست یافت. اما با شکلگیری شورا و انحصارطلبی یک حزب خاص! مشخص شد در انتخابات پرشور 96 یک جناح پیروز نشده است، بلکه یک حزب اصلاحطلب با داشتن هفت کرسی برای سایر احزاب اصلاحطلب تره هم خرد نمیکند! و خبری هم از حاکمیت جبههای نیست!
شورای سایه یا لابی بیرونی شورای فعلی، با علم کردن پروژه چمرانهراسی درصدد بودند که از اهرم افکار عمومی برای مخالفت با شهردار شدن محسن هاشمی استفاده نمایند ولی افکار عمومی اصلاحطلب زیر بار این ترفند حزب نرفت.
محسن هاشمی، چون کوتوله اجرایی و سیاسی نیست و هرگز پادویی این حزب را نمیپذیرد با وجود همه شایستگیهای مدیریتی از ورود به ساختمان بهشت بازماند تا کسانی که به قول دکتر زیباکلام چند سروگردن از وی پایینتر هستند بتوانند شهردار مطلوب حزب خاص در پایتخت ایران شود!؟
علی نظری میافزاید: «چندی پیش با دکتر مهرعلیزاده صحبت میکردم و از وی جویا شدم چرا (شورای سایه) به شهردار شدن وی رضایت نمیدهد؟ وی در پاسخ اینجانب به نقش پدرخواندگان شورا که (3 نماینده مجلس ششم) هستند، اشاره کرد و متذکر شد آنها شهردار نمیخواهند، بلکه فرمانبری تمامعیار میخواهند که پادوی 300 نیروی بیکارشان باشد تا این گردان بیکار به پست و شغل مناسب با حقوق چندین میلیون تومانی سرویس دست یابند!
اگر امروز انتخاب شهردار تهران به مردم پایتخت واگذار گردد، محسن هاشمی با رایی قاطع به عنوان شهردار منتخب مردم برگزیده خواهد شد. اما افسوس که آرای مردم تهران توسط این حزب تمامیتخواه مصادره شده است.
هزینه پیشبرد اصلاحات را باید تحولخواهان، مطبوعات، جنبش دانشجویی و نیروهای ملی و مذهبی بدهند اما گلابی اصلاحات فقط باید نوش جان این حزب گردد.»!؟
نماینده مجلس ششم و سردبیر روزنامه مستقل در پایان نوشت: نکته آخر اینکه به چهارده عضو غیرحزبی که تعلقی به حزب... ندارند، گوشزد میکنم مراقب شأن گرانسنگ نهاد شورا باشند و اجازه ندهند شورای اصلاحطلب پنجم تهران به حیاط خلوت حزب تمامیتخواه ... که در بستن لیست امید بیشترین نقش را داشت، اشتهار یابد!
متاسفانه این حزب چون در ترکیب شورایعالی سیاستگذاری دست بالا را داشت، توانست با دسیسههای متعدد بسیاری از چهرههای شاخص و هزینه داده اصلاحات را از لیست نهایی حذف نماید و 7 مهره سفارشی خویش را وارد ترکیب 21 نفره شورا نماید تا بتوانند در انتخاب شهردار موردنظر همهکاره باشد.
خراسان
رمزگشایی از علت تبرئه برخی قاچاقچیان کالا در کشور
به رغم آن که طبق مفاد ماده 6 آیین نامه اجرایی ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1395 دولت، تکالیفی برای وزارت بهداشت جهت اعلام نظر در خصوص کالاهای قاچاق تعیین شده، گزارش یک نهاد مسئول به تعدادی از مدیران ارشد دولتی، نشان می دهد دانشگاه های علوم پزشکی در مرحله اجرا، با مشکلات مختلفی مواجه هستند که در اغلب موارد، اطاله دادرسی پرونده های قضایی را به همراه دارد یا آن که بعضا به دلیل انجام نشدن این تکالیف، حکم برائت در پرونده قاچاق صادر می شود.
هشدار مهم درباره وضعیت وخیم آنفلوآنزای پرندگان در سال 97
یک مقام مسئول در دولت در نامه ای به تعدادی از مدیران سازمان ها و ادارات دولتی، با تشریح بخشنامه وزیر کشور به عنوان قائم مقام رئیس شورای عالی مدیریت بحران کشور درباره نحوه عملکرد دستگاه های مختلف برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، متذکر شده بر اساس پیش بینی وضعیت رخداد این بیماری، در صورت انجام نشدن تکالیف مذکور و ثبات ویروس در گردش، وضعیت این بیماری در سال 1397 وخیم تر و معدوم سازی و خسارات وارد شده به صنعت نیز سنگین تر از سال 1396 خواهد بود.
ایران
اینستاگرام روحانی: مردم اجبار را نمیپذیرند
حجتالاسلام والمسلمین روحانی با قراردادن عکسی با نماد تلگرام در بخش story اینستاگرامش با هشتگهای جریان آزاد اطلاعات و شفافیت نوشت: «دنیای امروز، دنیای سرعت و ارتباطات است، اگر میخواهیم در کشور فساد از بین برود، راه آن اطلاع داشتن مردم و جوانان از امور است، چرا که بدون اطلاع مردم، شفافیت و حضور جوانان و تنها با دادگاه و نیروی امنیتی نمیتوانیم با فساد مقابله کنیم.مردم اجبار نمیپذیرند؛ با محدود کردن و فشار به نسل جوان به جایی نخواهیم رسید.»
روحانی در story دوم نیز نوشت: «همه باید باور کنیم که این کشور از آن ملت ایران است؛ باید قبول کنیم برای انجام هر اقدامی باید مردم همراه ما باشند. فاصله با مردم ما را به موفقیت نمیرساند. برای اجرای تصمیمات مهم ابتدا باید افکار عمومی را قانع کنیم. مردم اجبار را از ما نمیپذیرند کاری نکنید که در برابر نسلهای آینده پاسخ نداشته باشیم.»
رازهای صالحی از مذاکرات هستهای
علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان که بهتازگی کتاب خاطراتش با عنوان «گذری در تاریخ» منتشر شده، رازهای جدیدی از سیاست خارجی و مذاکرات هستهای را برای نخستین بار طرح کرده است. بهگزارش همشهری، او که از سال 1390تا سال 92سکاندار دستگاه دیپلماسی کشور بود گفته است: محمود احمدینژاد رئیس جمهوری وقت با مذاکرات محرمانه عمان موافق نبوده و به وی گفته این کار خطرناک است.
صالحی گفته است: در بدو ورودش به وزارت خارجه تلاش زیادی داشته تا نگذارد شکاف میان ایران و عربستان عمیقتر شود اما با مخالفتهایی در داخل روبهرو شده است. به گفته وی در آن زمان دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی موافق سفر او به عربستان نبوده است.در آن مقطع سعید جلیلی، دبیر شورایعالی امنیت ملی بود و احتمالاً این مخالفت از طرف وی صورت گرفته است.
مطهری: باید مشخص شود مالک هر کدام از پیامرسانهای داخلی کیست
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامشخص بودن وضعیت مالکیت برخی پیامرسانهای داخلی اظهار داشت: به هر حال اینکه مشخص شود مالکیت هر کدام از پیامرسانها در اختیار چه کسی است بسیار حائز اهمیت است و لازم است در این راستا اقداماتی انجام شود.
به گزارش ایلنا، علی مطهری با بیان اینکه مشخص شدن مالکیت پیامرسانهای داخلی تأثیر مثبتی در جلب اعتماد عمومی نسبت به این پیامرسانها خواهد داشت در واکنش به این پرسش که آیا مجلس اقدامی در راستای شناسایی مالکیت پیامرسانهای داخلی انجام داده است، گفت: تاکنون گزارشی در این خصوص به مجلس ارائه نشده اما موضوع مهمی است که باید تعیین تکلیف شود. او در پایان تأکید کرد: این موضوع را مورد بررسی قرار خواهم داد، باید مشخص شود که وضعیت مالکیت پیامرسانهای داخلی چگونه است.
واکنش رهنورد به خبر پایان حصر
نرگس موسوی دختر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، به اخبار ضد و نقیض درباره رفع حصر مادرش واکنش نشان داد. بهگزارش ایران آنلاین او در توئیتر خود نوشت: «زهرا رهنورد گفت حالا که رفع حصر نه بهصورت شفاهی و نه کتبی به من اعلام نشده و من آزاد نشدهام اما اگر روزی بنا بر رفع حصر هم باشد همچنان که در آغاز حصر به هر سه ما بهطور یکسان اعلام شد، من رفع حصر خود را بدون رفع حصر موسوی و کروبی نخواهم پذیرفت.»
آرمان
وکلاء بدون لکنت حق مظلوم را بگیرند
نائب رئیس مجلس گفت مدیریت منابع در ساختارها مهم است، مراحل مربوط به طرح جامع آموزش و پذیرش وکالت یک طرح اولیه است، مشکلاتی در همه زمینهها وجود دارد که متاسفانه نسخه پیچیدن توسط افراد غیر متخصص صورت میگیرد. مسعود پزشکیان افزود: قانون باید توسط افراد متخصص و آگاه به مسائل مربوطه نوشته شود. وکلای محترم باید با تک تک نمایندگان ارتباط داشته و مشکلات خود را عنوان نمایند.
پزشکیان با بیان این سوال که آیا وکلاء میتوانند در دادگاه بدون لکنت زبان حق مظلوم را بگیرند، گفت: این چالش کشور ماست. وکلاء باید جرأت این امر را داشته باشند و ما به عنوان نمایندگان مجلس از وکلاء دفاع خواهیم نمود اما اطلاعات درست و کارشناسی شده را وکلاء باید منتقل کنند، لذا ارتباط و انتقال اطلاعات بین وکلا و نمایندگان بهترین راه برای تعالی است. به امید روزی که بهترین ها بر مسند بنشینند.
چک سفید به وزرا اشتباه بود
یک نماینده مجلس گفت: سال 96 کار ما بسیار سخت بود. چون انتخابات ریاست جمهوری و رای وزرا را داشتیم. در رای اعتماد به وزرا هم میتوانستیم بهتر از این عمل کنیم. اینکه مجلس دهم یک چک سفید امضا در رای اعتماد به وزرا به دولت داد کار درستی نبود اما انجام دادیم و در این خصوص اصلاحطلبان، اصولگرایان و مستقلین تفاوتی با هم ندارند و همه چک سفید امضا به دولت دادیم.
پروانه سلحشوری افزود: نتیجه آن این شد که استیضاحها و سوالات پشت سر هم مطرح میشود. چرا آن زمان که زمان انتخاب وزرا بود و دستمان بازتر بود کاری نکردیم. اگر آن موقع بر اساس معیارهای انتخابی عمل میکردیم نتیجه این نمیشد. مجلس باید معیار انتخابی برای وزیر داشته باشد و به عملکرد وزیر نظارت داشته باشد.
وعده وزیربرای حضور زنان در ورزشگاه
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور وزیر ورزش و جوانان گفت: در این جلسه تنها یک سوال مربوط به حضور زنان در ورزشگاهها از آقای سلطانیفر پرسیده شد. اصغر مسعودی ادامه داد: آقای سلطانیفر در پاسخ به این سوال تاکید کرد که حضور زنان در ورزشگاهها برای بسیاری از ورزشها منعی ندارد، اما در حال انجام اقداماتی به دور از هیاهو و جوسازی برای حضور زنان در ورزشگاهها برای ورزش فوتبال هستیم و زیرساختهای حضور زنان در ورزشگاهها را با رعایت موازین شرعی فراهم میکنیم.
سرنوشت پرونده سیدامامی
وکیلمدافع پرونده کاووس سیدامامی گفت: در دیدار هفته گذشته با سرپرست دادسرای جنایی، جواب پزشکی قانونی آمده بود اما ابهاماتی داشت که قرار شد آن ابهامات را مجدداً از پزشکی قانونی سوال کنیم. آرش کیخسروی در رابطه با پرونده کاووس سیدامامی اظهار کرد: سهشنبه هفته گذشته با آقای شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی دیدار داشتم و فیلمی که از داخل خود سلول بود را با یکدیگر مشاهده کردیم.
وی افزود: جواب پزشکی قانونی نیز آمده بود اما ابهاماتی داشت که قرار شد آن ابهامات را مجدداً از پزشکی قانونی سوال کنیم. وکیلمدافع خانواده سیدامامی گفت: قرار بود به ما فیلم دیگری را نشان دهند و این فیلم که دیدیم مورد خاصی نداشت. ما فیلم اصلی را که در ابتدا دیدیم فیلمی بود که با گوشی از داخل قسمت بهداشتی سلول گرفته شده بود. کیخسروی اظهار کرد: مجدداً سهشنبه هفته آینده به دادسرا مراجعه خواهم کرد.
کشته شدن یک فرد مسلح در سیستان و بلوچستان
یک منبع مطلع اظهار داشت: یکی از اشرار معروف ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان در درگیری با ماموران انتظامی به هلاکت رسید. این منبع آگاه به ایرنا گفت: درگیری عصر دیروز در حومه شهر ایرانشهر سبب هلاکت یکی از اشرار تحت تعقیب منطقه شد.
وی بیان کرد: در این درگیری 2 نفر از کارکنان نیروی انتطامی ایرانشهر نیز مجروح شدند. وی افزود: همچنین پنج نفر متهم دخیل در این درگیری توسط نیروی انتظامی دستگیر شدند. این منبع آگاه گفت: این شرور مسلح عامل شهادت 2 نفر از کارکنان نیروی انتظامی ایرانشهر در سال 92 بود. هنوز هیچ یک از مسئولان استان و فرماندهی انتظامی سیستان و بلوچستان در این مورد اظهار نظری نکرده است.
تصویب کلیات طرح تشکیل وزارتخانه میراثفرهنگی
عضو هیأترئیسه مجلس اعلام کرد که براساس نظر اعضای هیأترئیسه مجلس، آرای اخذ شده برای تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در صحن علنی کافی بود و نیازی به دوسوم آرای نمایندگان نداشت. احمد امیرآبادیفراهانی با اشاره به بررسی کلیات طرح تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جلسه روز گذشته صحن علنی مجلس گفت: با توجه به اعتراض نمایندگان درخصوص اینکه موافقت مجلس با تشکیل این وزارتخانه نیازمند دوسوم رأی نیست، هیأترئیسه مجلس تشکیل جلسه داد و اعضای آن عدمنیاز تصویب این طرح با دوسوم رأی را پذیرفتند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس مجلس نیز روز آینده در صحن علنی نتیجه این جلسه را اعلام خواهد کرد، افزود: طبق قانون و آنچه در هیأترئیسه مطرح شد، جزئیات طرح تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پس از طرح در صحن علنی در صورتی که مغایر با برنامه باشد، نیازمند دریافت دوسوم رأی نمایندگان است.