به گزارش مشرق، خردادماه سال گذشته بود که حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور از ارسال لایحه تفکیک سه وزارتخانه به مجلس خبر داد؛ این وزارتخانهها شامل "راه و شهرسازی"، "صنعت، معدن و تجارت" و "ورزش و جوانان" بود. دولت با جدیت به دنبال تفکیک هر سه وزارتخانه است، وزارتخانههایی که در دولت محمود احمدینژاد در جهت کوچکسازی دولت ادغام شده بودند.
بیشتر بخوانید:
مخالفت مجلس با تشکیل نوزدهمین وزارتخانه
از سوی دیگر تعداد دیگری از نمایندگان مجلس به دنبال تشکیل وزارتخانه جدیدی به نام میراث فرهنگی هستند، میراث فرهنگی هماکنون در قامت معاونت رئیسجمهور و در قالب سازمان به فعالیت خود ادامه میدهد اما نمایندگام معتقدند که این سازمان باید به وزارتخانه تبدیل شود. آنها بر همین مبنا طرح تشکیل این وزارتخانه جدید را در قالب طرحی به هیئت رئیسه مجلس ارائه کرده و هفته گذشته پس از کشوقوسهای فراوان، بررسی فوریت این طرح یکفوریتی در دستور کار نشست علنی مجلس قرار گرفت اما در نهایت نمایندگان مجلس بهعلت تأمین نشدن بار مالی این طرح، با تشکیل «وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» مخالفت کردند.
اما همزمان با ارسال این طرح به کمیسیون تخصصی از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور اعلام کرد که دولت رسما با این طرح مخالف است چرا که برای دولت بار مالی ایجاد میکند.
امیری همچنین میگوید: ما خواستار کوچکسازی دولت هستیم و این طرح موجب بزرگ شدن دولت میشود، علاوه بر آن نیز مخالف اصل 75 قانون اساسی است چرا که برای دولت بار مالی ایجاد میکند.
اما سوالی که به نظر میرسد دولت و معاون پارلمانی رئیسجمهور باید به آن پاسخ دهند این است که آیا تفکیک سه وزارتخانه باعث بزرگ شدن دولت نمیشود و یا بار مالی برای دولت ایجاد نمیکند؟
اظهارات امیری نشان میدهد که از نظر دولت تشکیل یک وزارتخانه باعث بزرگ شدن دولت و همینطور باعث ایجاد بار مالی جدید برای دولت میشود اما تشکیل سه وراتخانه دیگر باعث کوچک شدن دولت میشود!؟