کد خبر 854994
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۸
عباس عراقچی

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اروپایی‌ها ۶۰ روز فرصت دارند که تضمین‌های لازم را در خصوص تأمین منافع ایران و جبران خسارات خروج آمریکا را به ایران بدهند.

به گزارش مشرق، سیدحسین نقوی حسینی در تشریح نشست امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اقدام سخیف، نابخردانه و برخلاف موازینِ رئیس جمهور آمریکا را محکوم نموده و ترامپ باید پاسخگوی عواقب اقدام خود در عرصه بین‌المللی باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشورهای دیگر عضو برجام باید تضمین‌های عملی را در دفاع از حقوق ملت ایران بدهند، اروپایی‌ها آزمون مهمی را در پیش دارند و باید حسن نیت خود را نشان دهند.

وی افزود: در جلسه امروز گام‌های بعدی جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفت، در این زمینه قوانین لازم از جمله غنی سازی جهت پیشران‌ها و تولید انرژی و غیره به تصویب مجلس رسیده است.

نقوی حسینی ادامه داد: اردشیر نوریان گزارشی از سفر خود به پاکستان را ارائه کرد، کمیسیون امنیت در مورد تمرکز گروه‌های تروریستی و داعش در افغانستان اظهار نگرانی کرد و این موضوع را ضرورت می‌داند که داعش شکست خورده نباید در افغانستان مستقر شود. کمیسیون باید نقش عربستان در منطقه و اقدامات بی‌ثبات کننده این کشور در خاورمیانه را رصد کند و مورد برسی قرار دهد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهارات نوریان را چنین توصیف کرد: اینجانب در کنفرانس امنیتی که با حضور ۶ کشور در پاکستان برگزار شد، شرکت کردم و در این کنفرانس تصمیم گرفته شد تا ۶ کشور منطقه در جهت مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت منطقه همکاری کنند و اجلاس بعدی هم در تهران برگزار خواهد شد. چین، ترکیه، افغانستان، پاکستان، ایران و روسیه ۶ کشوری هستند که در این زمینه همکاری می‌کنند بنابراین، نوریان از طرف کمیسیون در این کنفرانس حضور می‌یابد.

نقوی حسینی اظهار داشت: با حضور عراقچی، کمیسیون امنیت وارد بررسی موضوع برجام و آینده آن شد.

وی افزود: عراقچی در زمینه برجام گفت، ترامپ به ۳ حوزه برجام اعتراض داشت، فعالیت موشکی، عدم دسترسی به حوزه نظامی ایران و زمان کوتاه محدودیت‌های ایران در برجام، به همین جهت ترامپ می‌گفت برجام توافق بدی است، خیمه‌شب‌بازی نتانیاهو هم در همین راستا انجام می‌شود، ترامپ به جهت نگرانی از هزینه‌های سنگین خروج از برجام تلاش کرد ایران از برجام خارج شود ولی تیر او به سنگ خورد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عراقچی بیان کرد، توسل به کنگره و اروپایی‌ها هم نتیجه نداد و بالاخره ترامپ اقدام به خروج کرد، خروج از برجام، خروج از NPT و استفاده از مکانیزم کمیسیون مشترک راه‌حل‌های پیش روی ایران بود. در طول مذاکرات با اروپایی‌ها بارها گفته شده بود که آیا اروپا می‌تواند منافع ایران در قبال خروج آمریکا از برجام را تأمین کند، راه‌حل سوم ما استفاده از فرصت داخل برجام بود، بنابراین ظریف درخواست تشکیل کمیسیون مشترک را کرد و بدون حضور آمریکا این کمیسیون باید تشکیل شود.

نقوی حسینی ادامه داد: عراقچی گفت، این فرصت چهل و پنج روز الی دو ماه طول خواهد کشید که طی این مدت یا اروپایی‌ها تضمین‌های لازم جهت تأمین منافع ایران و جبران خسارات خروج آمریکا علیه ایران را خواهند داد و یا قادر به این اقدام نخواهند بود. اگر اروپایی‌ها تضمین ندادند تصمیم‌گیری نسبت به آینده به عهده مقامات ارشد نظام است. به همین جهت مذاکرات با چین، روسیه و سه کشور اروپایی‌ها با سفر ظریف شروع شد.

نقوی حسینی بیان کرد: عراقچی ادامه داد، البته ما باید بین دولت‌های اروپایی با شرکت‌های اروپایی تفاوت قائل شویم، شرکت‌های اروپایی خصوصی هستند و کسی نمی‌تواند آن‌ها را مجبور به کار با کشوری کند یا نکند ولی دولت‌های اروپایی مصمم هستند برجام را حفظ کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: عراقچی بیان کرد، اروپایی‌ها برجام را یک توافق امنیتی می‌دانند و برای آن جایگاه حیثیتی قائل هستند و از برجام عبور نکرده‌اند ولی گفته‌اند که حاضرند با آمریکا در حوزه موشکی یا نظامی ایران همکاری کنند، جمهوری اسلامی ایران فرصت‌های بسیار خوبی دارد و می‌تواند از آن‌ها در داخل یا خارج از برجام استفاده کند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    10 0
    بجای این مسخره بازیا فکری برای این نقدینگی دست مردم کنید که وارد هر بازاری بشه خانمان سوزه.از تولید ملی هم حمایت کنید که چند نفر بیشتر سر کار بمونن.
  • IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    30 0
    60 روز خیلی کمه . چرا 600 روز نباشه؟ بنده های خدا فرصت کنند فکر کنند بررسی کنند. ملت ما و کشور ما که به درک
  • یک جوان مقتدر US ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    13 2
    چه خبره شصت روز بی غیرتا...گفتین دو هفته که...تا آمریکا و اسراییل و عربستان تاسیسات اتمی ما رو بمباران نکنن راحت نمیشین مثل اینکه آقای عراقچی ...داریم زمان و همه چی رو از دست میدیم..یعنی یه عاقل پیدا نمیشه تو این مملکت...تنها راه طراحی وساخت و گشترش بمب های اتمی و هیدروژنی و بمب های اتمی تاکتیکی در کشوره..قدم بعدی هم اگه فشار بیشتر شد..این تسلیحات رو در اختیار حزب الله و انصارالله و هر نیروی مقاوم در جهان که مخالف امپریالسم و رژیم صهیونیستی باشه ،قرار بدیم..غیر از این شکست اندر شکسته..اگه اینکارو نکنید ، جنگ میشه و چون ما قدرت نظامی متعارف بالایی داریم امریکا کم می اره و از تسلیحات اتمی بر علیه ما استفاده میکنه..تنها راه بازدارندگی پر شکوه هسته ایی و هیدروژنی و آنها رو در اختیار همپیمانانمان قرار دادنه..وسلام
  • IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    5 1
    موگرینی امضا کنه تضمینه؟
  • NL ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    3 0
    اول دو هفته بود الان شد دو ماه فردا مذاکرشون دو سال طول میکشه خیلی احمقیم
  • NL ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    2 0
    اول دو هفته بود الان شد دو ماه فردا مذاکرشون دو سال طول میکشه خیلی احمقیم
  • هاتف OM ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    0 0
    هی با پول مردم بیچاره برید هتل سواری و قول خبیث های یانی را به رخ مردم لکشید . و اقعا افتضاح است .
  • IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۴
    1 0
    دوستان نگران نباشید بعد از دو ماه اگه اقدام جدی انجام ندن ما اقدام جدی انجام میدیم یک طرفه تمام تحریم ها رو می پذیریم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس