به گزارش مشرق، اگرچه آرایشگاهها فقط باید در حوزه آرایشی به بانوان خدمات ارائه کنند، اما این روزها یکی از بزرگ ترین آسیب آرایشگاههای زنانه، دخالت مستقیم و غیرمستقیم آرایشگران در امور پزشکی است که سلامت جامعه را به خطر انداخته است.
انجام تاتو و خالکوبی، بوتاکس، تجویز وفروش داروهای لاغری و چاقی، الکترولیز، لیزر درمانی، هیدرودرمی، پیلینگ پوست، سوراخ کردن گوش، ناف و بسیاری دیگر از موارد تنها نمونهای از اقدامات و دخالت آرایشگران در امور پزشکی است، در حالیکه بهطور کلی تبلیغ و انجام اقداماتی که به منظور زیبایی صورت میگیرد و جنبه درمانی دارد یا می تواند به پوست آسیب برساند، در این اماکن ممنوع است.
این موارد ضمن این که موجب آسیب زدن به زیبایی فرد میشود، میتواند خطر بروز عفونتهای سطحی و عمقی و همچنین انتقال بیماریهای خطرناکی مانند ایدز و هپاتیت را هم در پی داشته باشد. زیبایی و بهداشت ناخن هم یکی دیگر از خدماتی است که از تیغ زیبایی آرایشگر در امان نمانده است. کاشت ناخن و فرنچ آن برای زیباتر شدن این عضو در آرایشگاههای زنانه انجام میشود و گاه کاشت ناخن به قدری با روشهای نامناسب و غیر بهداشتی انجام میشود که موجب عفونت شدید میشود.
بیشتر بخوانید:
جزئیات دستگیری خفاش شب رشت +عکس
فضای مجازی چه بر سر مدلینگ آورده است؟ +عکس
4 مورد از خطرات خدمات زیبایی
در بیشتر کشورها بر آرایشگاه ها و نحوه عملکرد آن ها نظارت بسیاری میشود، حتی هر قسمت از کار باید به صورت تخصصی و توسط فرد متخصص یا با نظارت افراد با تجربه انجام شود. اما در کشور ما به دلیل این که نظارت زیادی بر این مسائل نیست، افراد باید دقت لازم را داشته باشند و از خطراتی که سلامت آنها را تهدید میکند، مطلع شوند. در ادامه این مطلب به معرفی چهار مورد از خطرات خدمات زیبایی در آرایشگاه که مشتریها با آنها مواجه میشوند، می پردازیم .
وکس صورت:
متاسفانه برخی آرایشگرهای سودجو مومی را که از صورت مشتری بر میدارند بهطور پنهانی دوباره داغ می کنند و برای مشتری دیگری به کار میبرند. بنابراین حتما توجه کنید که آرایشگر قرص جامد موم صورت را مقابل چشمان شما ذوب کند و به صورتتان بزند.
سولاریوم:
«سولاریوم» خطرناک و سرطانزاست و در کشور ما انجام آن قانونی نیست، بنابراین هیچ گونه نظارتی هم بر مراکزی که بهطور غیرقانونی این عمل را انجام میدهند، صورت نمی گیرد. افراد توجه داشته باشند که مصرف برخی داروها، مواد و کرمهای مالیدنی ( مثل آب لیمو یا کرفس ) به پوست که در سالنها توصیه میشود، احتمال سوختگی پوست را در پی سولاریوم افزایش خواهد داد.
پاک سازی:
پاک سازی باید با مواد و دستگاههای مخصوصی در مطب متخصص پوست انجام شود. این که آرایشگر با چرب زبانی توضیح بدهد که چطور این جوشها را برایتان خارج میکند، نباید شما را به انجام این روش تخصصی در آرایشگاه قانع سازد. پاک سازی مرحله دوم و متوالی درمان دارویی است. اگر شخص در قدم اول بخواهد پوستش را پاک سازی کند، متحمل درد شدیدی میشود. متخصص پوست بعد از انجام پاک سازی درمان دارویی موضعی را برای پیشگیری از بازگشت این جوشها تجویز میکند. از این رو این عمل کلا در حوزه تخصصی و مهارت یک آرایشگر نیست.
خطرات مرتبط با میکروپیگمنتیشن و تاتو:
در کل به لحاظ پزشکی تاتو برای اصلاح رنگ و مشکل پوستی بهخصوص در برخی افراد زیر نظر پزشک مانعی ندارد، اما برای فردی که سالم است تنها به دلیل پیروی از مد عقلانی نیست. به دلیل این که احتمال عفونت و حساسیت و ایجاد اسکار در این روش بسیار زیاد است. برخی رنگها به ویژه هنگام MRI ممکن است باعث سوختگی پوست فرد شود. اگر شخص به هر دلیلی اصرار به تاتو دارد، باید از رعایت اصول بهداشتی در آرایشگاه مطمئن شود و حتما از بروشور رنگ مورد استفاده (شامل تاریخ تولید، انقضا، بارکد شرکت تولیدکننده و همین طور ترکیبهای تشکیل دهنده) عکس تهیه کند و نزد خود نگه دارد تا در صورت نیاز به پاک کردن به پزشک خود نشان بدهد.
قدیمترها که هنوز چهره واقعی اصالت و احترام داشت و مردم از آن چه بودند، احساس رضایت می کردند، کار آرایشگران تنها اندکی سرخاب و سفیداب کردن بود و کمی هم پیرایش مو و ابرو، اما الان کمتر سالن آرایشی را پیدا میکنید که در راه همه چیز تمام بودن، تن به خدمات تخصصی پوست، ناخن، خدمات بهداشتی و سلامت، تتو، میکروپیگمنتیشن، سوراخ کردن ناف ، پاک سازی پوست ، پیلینگ و ... نداده باشد.
منبع: روزنامه خراسان