به گزارش مشرق، مجتبی خالدی اظهار داشت: افرادی که به طبیعت میروند و یا به تجربه سالهای گذشته، قارچهایی را از کوهستانها و کوهپایهها جمعآوری میکردند، امسال به دلیل بارشهای بهاری مراقب باشند که قارچهای سمی را نچینند.
وی تصریح کرد: مصرف و حتی لمس قارچهای سمی کوهپایهای یا کوهستانی ممکن است مسمومیت ایجاد کند اما تمام افرادی که دچار مسمومیت گوارشی شدند، سابقه مصرف این گونه قارچها در سالهای گذشته را داشتهاند.
بیشتر بخوانید:
افزایش شمار تلفات با قارچ مسموم در غرب کشور
سخنگوی سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: برخی افراد قارچهای کوهی و طبیعی را جمعآوری و برای فروش و امرار معاش به مغازهها ارائه میدادند و مردم هم به ویژه در استانهای غربی کشور با این تصور که قارچهای فله در مغازهها، سالم هستند، اقدام به مصرف قارچ میکردند.
وی تاکید کرد: مردم در مصرف قارچهایی که غیر از بسته بندی و پرورشی در بازار وجود دارند، دقت و توجه ویژهای داشته باشند چون تا کنون 9 نفر بر اثر مصرف قارچهای سمی در کشور فوت کردهاند که 7 نفر از آنها در استان کرمانشاه، یک نفر در لرستان و یک نفر نیز در کردستان جان خود را از دست داده است.
خالدی به وبدا در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچهای سمی، گفت: اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی شدند سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند تا دچار نارسایی کبد نشوند.
سخنگوی اورژانس کشور یادآور شد: اگر افراد مسموم شده با قارچهای سمی با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند و در حال حاضر برای سه نفر از این مسمومین در شیراز پیوند کبد انجام شده است.
وی با بیان اینکه شناخت قارچهای سمی و سالم در ظاهر بسیار دشوار است، افزود: تشخیص قارچ سالم از طریق آزمایش در آزمایشگاه مسیر است و به مردم توصیه میکنیم که از مصرف قارچهای فله غیر بستهبندی شده و غیر پرورشی که به صورت کوهی و طبیعی به فروش میرسد، خودداری کنند.
خالدی در پایان یادآور شد: درمان مسمومیتهای گوارشی ناشی از مصرف قارچهای سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراکز درمانی بستگی دارد و در صورتی که مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت کنترل و درمان میشود اما در صورتی که فرد دیر مراجعه کندخطرناک است که ممکن است فرد دچار نارسایی کبد و یا حتی مرگ شود.