محمدجواد معتمدی‌نژاد

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: هنوز مسئله مسکن حل نشده است و هرروز اجاره‌نشین‌ها به دره فقر سقوط می‌کنند و شکاف میان دارندگان و محرومان از مسکن بیشتر می‌شود.

به گزارش مشرق، محمدجواد معتمدی‌نژاد دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی طی سخنانی در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: اکنون‌که چهار دهه از انقلاب اسلامی گذشته، وقت آن رسیده که آرمان‌های اصلی بازخوانی شده تا بر اساس آن‌، خودمان و حرکت نظام موردبررسی و تصحیح قرار گیرد تا نهایتاً موجب رشد و تداوم پیشرفت انقلاب شود. نظام اسلامی درزمینه عدالت گام‌های بسیار مهم و مؤثری برداشته است اما عقب‌ماندگی‌ها در تحقق کامل عدالت می‌تواند دلایلی مختلفی داشته باشد.

وی برخی رویه‌ها در قوه قضائیه را ناعدالانه دانشت و افزود: طبق قانون اساسی قوه قضائیه به‌عنوان یک نهاد «پشتیبان‏ حقوق‏ فردی‏ و اجتماعی‏ و مسئول‏ تحقق‏ بخشیدن‏ به‏ عدالت» نقش اصلی و اساسی در تحقق عدالت دارد. ایستادگی قوه قضائیه بر برخی احکام اسلامی زمینه حمله ضدانقلاب و فرصت‌طلبان به این قوه را فراهم کرده است؛ اما برخی رویه‌های اشتباه و ناعادلانه زمینه‌ساز عدم تحقق کامل عدالت شده است.

معتمدی‌نژاد تصریح کرد: طبق فرمایش شما در سال گذشته «قوه‌ قضائیه باید پرچم‌دار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینه‌ای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع، و با متخلفان و قانون‌شکنان مقابله کند.» یک‌سال از این گفته می‌گذرد، اما به‌راستی مردم ما چقدر بر این امر باور دارند که قوه قضائیه حافظ حقوق آن‌ها است؟

این فعال دانشجویی یادآور شد: چرا تاکنون هیچ دادگاه مؤثری برای استیفای حقوقِ کارگران شلاق‌خورده آق‌دره، کارگران جانباخته معدن یورت، معلمان معترض، مالباختگان مؤسسات مالی، دانشجویان آواره دانشگاه صنعت نفت، رانندگان و کامیونداران، کارگران فولاد و هپکو و المهدی و صدها مورد دیگر برگزار نشده است؟!  اگر شده است چرا این مستضعفان احساس عدالت نمی‌کنند؟ اینکه قوه قضائیه بگوید ما پیگیری می‌کنیم و دستگاه‌ها جواب نمی‌دهند با فلسفه وجودی این نهاد درتعارض است.

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی تاکید کرد: امروز عدم شفافیت بلای جان قوه شده است. آرا قضات شفاف نیست؛ رئیس دستگاه قضا مدت‌هاست که وعده‌ی انتشار اسامی و تصاویر قضات فاسد را داده‌اند، ولی هنوز خبری نشده! طبق قانون اساسی، اصل، بر علنی برگزار شدن دادگاه‌ها بوده ولی وقتی تشخیص را به قاضی می‌دهیم معلوم است که کمتر قاضی‌ای از علنی برگزار شدن دادگاه استقبال می‌کند. در خصوص این پرونده‌ها بدیهی است که باید با احترام و متناسب با ظرفیت فهم عمومی دادگاه علنی و در پیشگاه ملت برگزار شود، نه آنکه برای رعایت این حق اولیه، کار به بحران برسد.

وی اظهار داشت: عدم شفافیت باعث شده مفسدین به‌جای مستضعفین احساس امنیت کنند و اعتماد عمومی به قوه قضائیه سلب شود. اجرای عدالت یک‌چیز است و احساس عدالت چیز دیگر. مردم وقتی می‌بینند با یک آفتابه‌دزد به‌تندی برخورد می‌شود؛ اما تاکنون برخوردی نظیر آنچه امیرالمؤمنین با ابن‌هَرَمه انجام دادند؛ با مدیر متخلف جمهوری اسلامی صورت نگرفته است؛ به کلیت نظام بدبین می‌شوند و می‌گویند نکند این‌ها همه با همند؟

وی خاطرنشان کرد: "تو چه‌کاره‌ای؟ " یکی از مهم‌ترین رویکردِ غلط قوه است. دستگاه قضایی، قوانین و رویه‌های موجود، نه‌تنها از ورود آمرین به معروف، به مسائل مختلف، جلوگیری کرده، بلکه با ایشان برخورد هم می‌کند.موافقان رویکرد "تو چه‌کاره‌ای؟" وجود دستگاه‌های نظارتی و قانونی بودن پدیده‌های ضد عدالت را توجیهی برای عدم پاسخگویی مطرح می‌کنند. سؤال اینجاست آیا چون قوه قضائیه وجود دارد، مردم نمی‌توانند و یا حق ندارند بر رفتار مسئولین نظارت کرده و از آنان پرسش نمایند؟

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه قطعاً بی‌قانونی بد است، اما آیا لزوماً هر قانونی عادلانه است؟ گفت: در نمونه‌های تأسف‌بار، قوه با اعتراضات بر حق آمران به معروف در مقابل اقدامات خلاف شأن ائمه جمعه بروجرد، شاهین‌شهر، گیلان، شیراز چه کرد؟ نه‌تنها این اقدامات موردبررسی قرار نگرفت، بلکه با آمرین به معروف برخوردهای قضایی انجام شد.

وی افزود: آیا غیر از این است منصور نظری شاعر مدافع حرم که فساد برخی قضات فاسد شهرکرد را به مسئولین قضایی ارجاع داد و نه انتشار عمومی، به جرم دخالت در امر غیر ضمن هتک حرمت، یک سال زندانی شد و شلاق خورد؟ مسیر احقاق عدالت، رسیدن مظلوم به حقش و برخورد با مسئول فاسد و ظالم از کجا می‌گذرد؟

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: به‌خاطر حاکمیت نگاه‌های امنیتی و تقدس‌گرایانه، بسیاری از امور به نفع مسئولان کشور جرم‌انگاری نشده و به‌عکس اعتراض به این امور جرم تلقی می‌شود؛ مثلاً اشرافی گری مسئولین در قوانین موجود جرم نیست اما اعتراض به آن جرمی نابخشودنی است! به نظر ما نه اکتفا به قوانین به‌تنهایی ظرفیت عملی کردن عدالت را دارد و نه صرفاً دستگاه‌های نظارتی کشور می‌توانند جلوی مفاسد و تبعیض را بگیرند که اگر می‌توانستند تاکنون چنین می‌کردند!

وی اظهار داشت: برای تحقق کامل عدالت باید زمینه تحقق عدالت‌خواهی مردمی یعنی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مردم نسبت به حکومت فراهم شود و اولین قدم، تصحیح رویکرد "تو چه‌کاره‌ای" در سطح کلان جمهوری اسلامی به‌خصوص قوه قضائیه است.

این فعال دانشجویی گفت: سوال؛ قوه نیازمند تحول جدی است، حالا که در آستانه تغییر رئیس آن هستیم، آیا شما برنامه ای برای تحول جدی به لحاظ اشخاص و رویکرد حاکم دارید؟

وی یادآور شد: نمایش ندادن واقعیات و مشکلات مردم، رویکرد امنیتی در خبر، پرداختن به مسائل فرعی و بی‌اولویت و انحصار رسانه‌ای توسط نهادهای حاکمیتی مثل سپاه و احزاب سیاسی، شاخص‌هایی برای عدم وجود عدالت رسانه‌ای است. به‌عبارت‌دیگر، رسانه‌های موجود درصد کمی از مردم را نمایندگی می‌کنند. مقصر اصلی در آنکه بعضاً رسانه‌های بیگانه مرجع تظلم‌خواهی مردم شده‌اند، رسانه ملی و عدم وجود عدالت رسانه‌ای در صداوسیما است نه آن مردمِ بی‌پناهِ رنج‌کشیدهِ که آن‌ها را متهم به بازی کردن در پازل دشمن می‌کنیم!

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی تصریح کرد: صداوسیما به‌جای طرح و پیگیری مشکلات مردم، ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی تبدیل به کارخانه سلبریتی‌سازی و روابط عمومی دولت شده است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: اگر صداوسیما اجازه می‌داد که مردم با حقایق برجام نظیر مذاکرات عمان و تمامی روندهای نیل به آن (که البته شفافیت مذاکرات عمان نیاز به اراده ورای صداوسیما دارد) آشنا بشوند و بدانند که چاره اقتصاد در برجام نیست، امروز، نه پنج سال از فرصت ملت تلف می‌شد و نه آمریکا این‌گونه برای ما رجزخوانی می‌کرد. دریغ که رویکرد حاکم بر صداوسیما انقلابی نیست حتی اگر شما هم برخی انقلابی‌ها را معرفی کنید.

معتمدی گفت: سوال؛ رویکرد کلان صدا و سیما انقلابی نیست و تا انقلابی نشود، وضع به چنین منوال است. آیا شما برنامه ای برای تغییر رویکرد غلط بر صدا و سیما دارید؟

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: رفتار نیروهای انقلاب در بزنگاه‌های حساس نشان می‌دهد که بعضاً مسئله امت حزب‌الله عدالت نیست. لشکری که بولتن خوانی و کد محوری را جایگزین تحلیل گری "ولو غلط" و اندیشیدن کرده است. دراین‌ بین نهادهای امنیتی سال‌هاست با گروگان‌گیری امنیت و ترسیم «موقعیت حساس کنونی» به نفع یک جناح خاص "که روزبه‌روز هم کنونی‌تر می‌شود"، با نگاه‌های قیم‌مآبانه، کد بازی و انتشار اخبار به‌ظاهر محرمانه و پشت پرده، برایشان فکر کرده و این‌ها عمل می‌کنند و نیروهای انقلابی را سرکار می‌گذارند.

وی تصریح کرد: همچنین برخی جریانات خودی تحول را "از مردم"، "برای مردم" و " به دست مردم" نمی‌دانند و در میان مسئولان به دنبال منجی می‌گردند. ماحصل این رویکرد می شود ماجراهایی مانند جمنا و چند به علاوه چند که همگی بالاتفاق شکست خورده اند خوشبختانه.

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: این دوری رفته‌رفته امکان مفاهمه و گفت‌وگو را از جریان انقلابی با مردم می‌گیرد و رجوع به مردم منحصر به ایام انتخابات می‌شود. به همین خاطر است که در بزنگاه‌ها، آرمان‌ها تعدیل می‌شود. یک روز به دنبال صالح مقبول می‌افتند، یک روز هم دفع افسد به فاسد. بعدش را هم خدا به خیر کند!

وی تاکید کرد: جبهه‌ خودی متأسفانه دچار شخص‌کیشی شده است. عده‌ای چاکر و مرید فلان آقا هستند و عده‌ای گوش‌به‌فرمان بهمان آقا و عده‌ای هم که تابع مخلص حضرت آقا! متأسفانه تحلیل‌های غلطی وجود دارد که صرف بازگویی سخنان رهبری ولایتمداری نام می‌گیرد. این رویکرد منجر به‌ انسداد فکری، انفعال عملی و سلب ابتکار عمل و خودباوری شده است. تاجایی که در مسائل مختلف پشت رهبری مخفی و همه هزینه‌ها را باید رهبری متحمل شود.

معتمدی درباره آزادی هم گفت: امروز از یکسو صدای غالب مدعی آزادی، بخشی از سیاسیون فرصت‌طلب و باندهای قدرت و ثروت هستند که علی‌رغم داشتن رسانه و امکانات، داد نبود آزادی سرمی‌دهند و از سوی دیگر محافظه‌کارانی که وضع موجود آزادی را مطلوب معرفی می‌کنند. در نظامی که مدعی پرچم‌داری دین است، مردمی که مورد ظلمی قرار می‌گیرند، باید امکان اعتراض داشته باشند. «لَا یُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَنْ ظُلِمَ»

وی تصریح کرد: متأسفانه امروز برای اعتراضات مشروع، فضا تنگ است، حتی کسانی که باوجود انقلابی گری دست به اعتراض می‌زنند، مورد پیگیری قرار می‌گیرند. برای مثال، چهار نفر از ادوار تشکیلات خودمان حسین شهبازی زاده و سلمان کدیور، دبیران اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی، هادی مسعودی عضو اسبق شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی و مصطفی پورخسروانی دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه‌های شیراز، به رویه یک ائمه جمعه اعتراض و انتقاد کردند، که به‌جای پاسخگویی آن مقام مسئول و حتی تقدیر از آن‌ها مورد پیگرد قرارگرفته و محکوم شدند. ازاین‌دست می‌توان مثال‌های دیگری زد؛ نظیر دوستان خیرخواهمان در شاهین‌شهر و بروجرد و حسن خسروآبادی و ده‌ها مورد دیگر.

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: سوال؛ مصادیق متعدد برخورد با دلسوزان انقلابی و عدالتخواهان وجود دارد؛ با این نوع برخوردهای محدود کننده چه باید کرد؟!

وی گفت: ما دستاورد انقلاب را مردمی می‌دانیم که نسبت به ظلم معترض بوده و در راه احقاق حق (خود و سایرین) اعتراض می‌کنند. رفتار سلبی و پلیسی دستگاه‌های امنیتی-اطلاعاتی کشور با اعتراضات و معترضین به‌گونه‌ای است که اساساً همه حرکت‌های اعتراضی در جهت ضربه به نظام تعریف می‌شود. مبین این سخن آنجاست که مردمی که به هر علتی ستمی دیده‌اند؛ جهت اثبات وفاداری، باید عکس امام و رهبری به دست ‌بگیرند. درحالی‌که نظام اسلامی باید فضایی را مهیا کند که اگر کسی به آن‌هم معتقد هم نیست، بتواند به روند موجود اعتراض کند بدون آنکه تحت‌فشار و تعقیب قرار گیرد.

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: مبین این سخن آنجاست که برخلاف قانون اساسی، به کمتر تجمعی مجوز داده می‌شود چرا باید به این امور به چشم تهدید بنگریم و میان خود و مردم فاصله بیندازیم؟ مبین این سخن آن است که هنوز نتوانسته‌ایم فضایی برای اتحادیه‌های کارگری، تشکل‌های صنفی مستقل و سندیکاها فراهم آوریم تا در بستر مشروع و مناسب فعالیت نمایند؟ این‌گونه سیاست‌ها است که با تضییع این سرمایه مردمی، باعث تأخیر در بازسازی و اصلاح سیستم و در آخر منتج به عدم تحقق کامل عدالت می‌شود.

وی درباره بازتولید بی‌عدالتی در سایه تعارض منافع> ادامه داد: تعارض منافع و حضور ذی‌نفعان در حکومت در کشورمان بی داد می‌کند! اگر قوانین به نفع مردم و عدالت تصویب نشده و یا اجرا نمی‌شود، به خاطر وجود مدیرانِ دوزیستی است که سر در آخور حکومت دارند و از این وضع نفع می‌برند. این امر خود باعث بازتولید بی‌عدالتی در کشور شده است.

معتمدی افزود: به‌عنوان نمونه هرروز خانواده‌های زیادی در کشور به دلیل هزینه‌های سنگین سلامت نابود می‌شوند! بااین‌وجود چرا پزشک خانواده، پرونده الکترونیک سلامت، استانداردهای درمانی، تمام‌وقتی پزشکان و ... ده‌ها طرح دیگر که جلوی فساد و افزایش هزینه‌ها در نظام سلامت را می‌گیرد، اجرا نمی‌شود؟آیا غیر از این است که طرح تحول سلامت نماد سیاست گذاری مدیران دوزیست در تحمیل هزینه های سنگین به کشور است؟!آیا جز این است که کل نظام سلامت توسط خود پزشکان اداره می‌شود و در ریال به ریال افزایش تعرفه‌ها ذی‌نفع هستند.

وی ادامه داد: هنوز مسئله مسکن حل نشده است و هرروز اجاره‌نشین‌ها به دره فقر سقوط می‌کنند و شکاف میان دارندگان و محرومان از مسکن بیشتر می‌شود! اما بااین‌وجود چه منافعی وجود دارد که وزیر کنونی مسکن نه‌تنها قدمی درراه خانه‌دار کردن مردم برنمی‌دارد بلکه جلوی تصویب قوانین مقابله با سوداگری مسکن را می‌گیرد؟! جز آن است که وزیر و برخی نمایندگان مجلس و برخی مدیران و مشاوران ارشد وزارتخانه در تداوم وضع موجود ذی‌نفع هستند و این وزارتخانه توسط بسازوبفروش‌های بزرگ اداره می‌شود؟!

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: بسیاری از مسئولین صاحب‌نام و مدیران آموزش‌وپرورش کشور از جناح‌های مختلف سیاسی، صاحبان مدارس غیردولتی (غیرانتفاعی سابق) بوده و با خصوصی‌سازی مدارس به‌شدت تلاش می‌کنند این مدارس را توسعه دهند. لذا این مدارس و منافع صاحبان آن‌ها خود عامل بازتولید بی‌عدالتی هستند.

وی در پایان قطعه شعری در رثای این روزهای فلسطین به شرح زیر قرائت کرد: 

« باز شده لحظه افطار،تار

غم شده در سینه ی خونبار،بار

سوخته عارف به تمنای وصل

باز شده وادی دیدار، دار

نعره من بر سر ظلم و ستم

ناله من در غم بسیار، یار

کودک شش ساله خدا میزند

روی زمین؛این همه انظار،زار

آن طرفش مادر بی روسری

غرق به خون مادر غمخوار،خوار

این همه انسان به زمین میخورند

نیست دگر از صف فجار،جار

خیز مسلمان و به دستت بگیر

در پس این عرصه پیکار، کار»

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 58
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 14
  • ایرانی IR ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    سوال دوستمون درسته ولی نمیدونم چرا همه فکر میکنن خامنه ای باید همه مسائل کشور رو حل کنه!!! خب یکم وظایف رهبری رو بخونین اگه معتقدین باید وارد بشه همه به حرفش گوش کنین و پشتش باشین
    • IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
      60 51
      کاملا موافقم
    • دکتر IR ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
      91 42
      تعجبه مردمی که خانه رو تا سقف پر از کالای خارجی یا قاچاق کردن اعتراض می کنن که چرا بچشون در کارخانه ها و صنایع ورشکسته استخدام نمیشه!!
    • IR ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
      44 12
      بالا خره از وظایف رهبری باشد یا نباشد طوری در میان مردم جا افتاده که همه از چشم رهبری می بینند
    • احمد IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
      74 3
      خوب حضرت آقا رییس قوه قضارا تعیین میکند و همه چیز این مملکت هم دست روسای محترم آقایان لاریجانی است عزیز
    • SG ۲۳:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
      24 17
      در بسیاری موارد مردم اثر گزار قطعی هستند فراموش نکنیم تمام فتنه 88 دلیلش محرومیت مختصر قدرت طلبان از مواهب ان برای مدت کوتاهی بود که با دروغ تقلب و حمایت مردم مرفه تهران سالها ایران را به عقب راندند مردمی که دهها میلیون برای چند متر مغازه و خانه به مقتضای پایتخت نشینی اجاره دریافت میکنند و دریغ از ریالی مالیات و این درامد هنگفت خرج خرید دلار و طلا وسفرهای تفریحی خارجی و بی ارزش شدن پول ملی میشود
    • IR ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
      31 56
      اقای دانشجو همه اینهایی که گفتی وظیفه رییس جمهور و وزرایش است چرا ؟ چون تمام بودجه مملکت دست رییس جمهور و دولتش است اگر رهبر عزیزمان مثلا دولت رو خودش انتخاب میکرد انتقاد وارد بود به رهبری اما این دولت رو شما ملت انتخاب کردید و باید پای خربزه ای که خوردید بایستید و تمامی نمایندگان مجلس و قوه قضاییه است
    • IR ۰۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      22 14
      سخن کامنت (دکتر) بسیار بسیار زیبا بود باید تابلو کرد ودر ورودی شهرها بنر زد .ایول به این نکته ی زیبا که گفتی:{ تعجبه مردمی که خانه رو تا سقف پر از کالای خارجی یا قاچاق کردن اعتراض می کنن که چرا بچشون در کارخانه ها و صنایع ورشکسته استخدام نمیشه!! }
    • IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      8 24
      آخه اگه واردم بشه تو بوق و کرنا میکنن دیکتاتوریه و پس رای ما چی شد
    • ایرانی تبار ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      4 1
      آقای ایرانی چونکه پدر خانواده باید تمام رنج ها و مشکلات امور را حل نماید . ایشان هم جای پدر خانواده دارد .
  • Adel GB ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    114 7
    درود به شرفت اگه چهار تا دانشجویه نخبه مثل شما کنار وزیرا بودن کارمون به اینجا نمیکشید.صد حیف
    • IR ۰۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      52 3
      بهتره باشن بشرطی که بعدها خودشونم عوض نشن و بچه هاشون سر از آمریکا و گرین کارتش در نیارن
    • IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      4 6
      از این حرفا همه بلدن بزنن
    • IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      3 1
      نخواهیم این فسیلان تجربه را، که را بیابیم برای دیدن؟! بسه بابا. اینها تموم شده اند دیگر چیزی برای ارائه ندارند. اگر جوانان عرضه داشتند نگه اش میدارند و اگر نه که هیچ. دل کندن چه کار سختیست
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    134 5
    خوب چه فایده ای داشت این حرفا کی پیگیری میکنه؟
    • ایزا IR ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      26 1
      باد هوا!
  • حمید IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    81 2
    با سلام، درود بر این دانشجوی عزیز ونخبه، واقعا حرف دل همه ی ما را به آقا زدین. واقعا دمت گرم، امیدواریم که درجی ایجاد بشه، متاسفانه مسولین به فکر مردم مظلوم نیستن
  • IR ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    63 16
    صداوسیما اکثرشون در انتخابات به روحانی رای داده بودن اکثرا هم در ایام انتخابات لباس بنفش یا آبی پوشیده بودن به نشانه حمایت از روحانی
    • نورمحمدی IR ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
      29 2
      روحانی یا احمدی نژاد یا هر شخصی دیگر فرقی ندارد علت یا قانون نیست یا قوه قضائیه که نظارت کند و مجازات کند
    • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      نورمحمدی، رای رفع حصری و کنسرتی یادت نره، یادتان نرود که یکی از حامیان حسن روحانی گفت مشهد آزاد شد
  • IR ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    37 0
    درود به شرف و شجاعتت.شیر مادرت حلالت.مردی
  • IR ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    34 8
    تا حالا یه مسوولی دیدین همچین جیگر و غیرتی داشته باشه مردانه جلوی رهبر حرف دل مردم رو بزنه؟
    • راضیه IR ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      17 37
      جان به فدای رهبری که هیبتش کاخ استکبار رو به لرزه در میاره ورافت ورحمت وسعه صدرش اجازه می ده تا یک جوان بدون لکنت در مقابلش این همه انتقاد تند بکند
    • علی IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      9 2
      درود و صد درود امید که گوش شنوایی باشد که متاسفانه نیست شایسته سالاری نیست
  • IR ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    20 2
    برای چاپ این مقاله در مشرق دهنم کش اومده.باورم نمیشه. مشرق توییییی؟
  • بهرام IR ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    6 1
    یکی از مشکلات کشور عدم تشخیص اولویت هاست هم وزیر و وکیل و دانشجو و طلبه همه در تشخیص اولویت ها و محاسبات غلط غوطه وریم. ولذا آدرس غلط می پرسیم و میدهند دیدبان نظام رسالتش به لحاظ اشرافش و شناختش هدایت بسوی تشخیص اولویتهاست و جهت دهی های صحیح رو به رشد است اما چون نتوانستیم و نمی توانیم درک به موقع و راهیابی از راهبر را تمرین کنیم در جایگاه مطالبه گر از هدایتگر قرار میگیریم. چندترم باید گزراند. اما حججی ها درک درست به موقع و به اندازه داشتند و ما عبرت نگرفتیم.
  • نورمحمدی IR ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    11 0
    آیا واردات همه چیز قانونی است مشکل در چیست ؟قوه مجریه هرکاری دلشان بخواهد می کنند چون یا قانون نداریم و یا قوه قضایی نداریم
  • IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    8 0
    تحلیل همه جانبه و خوبی بود نظرات جدید و بجایی دادید با کمال تشکر و امتنان
  • قاسم خان IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    31 4
    اگر قوه قضائیه اصلاح شود کشور هم اصلاح می شود...این حرف من نیست حرف آقاست...
  • مردم IR ۲۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    16 6
    همش خوبه ولی چه حیف که مجلسی با آدمهایی ضعیف و فرصت جو داریم فقط به فکر منافع شخصی هستند. ریشه همه قوانین دولت و قوه قضاییه و نظارت و اصلاح به. عهده مجلس است که ما واقعا مجلسبدی داریم
  • محمود IR ۲۳:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    33 2
    احسنت قوه قضا که والش کن بی عدالتی موج می زند
  • IR ۲۳:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    9 0
    افسوس که این تفکر و حامیان آن جایی در میان دزدان و فاسدانی که بر نهادهای دولتی و غیره تکیه زدند ندارند و آنچه به جایی نرسد فریاد است.
  • ستار IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
    19 18
    سلام طبق قانون اساسی نظارت بر سیاستهای کلی نظام و همه پرسی و حل معضلات نظام و و خیلی از اختیارات در دست رهبری عالیقدر کشورمون هستش پس نمیشود گفت که ایشان اختیارات کمی دارد
  • IR ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    9 13
    بسیار زیبا مواظب باش فردا از بی بی سی سر در نیاوری
  • احمد IR ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    21 32
    چرا این سوالها رو از روحانی و جهانگیری نمی پرسید که بهشون رای دادید؟!
  • صادق IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    39 18
    فاتحه این دانشجوی شجاع خواندس... فردا دیگه دانشگاه نرو... یکسره برو اوین...
  • IR ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    12 6
    آقا عدالت رعایت نمیشه. راه دور نرید. برید ثبت نام آزمون های جامع رو نگاه کنید. چند بند فقط برای تفکیک ایثارگران و غیره و ذلک تعریف شده با درصد های مختلف و شرایط مختلف. برید دفترچه رو نگاه کنید که چقدر سهمیه آزاد داریم، چقدر سهمیه ایثارگری. میدونم که این کامنت منتشر نمیشه اما این چیزی جز بی عدالتی نیست. بی عدالتی یعنی کلی جوون دهه شصتی، بیکارن اما جوونای دهه هفتادی با این سهمیه ها میرن سر کار. خداییش به یه بچه ایثارگر این سهمیه ها رو گفتم، خودش خندش گرفت. این عدالت نیست. لعنت به اونایی که فکر میکنند، عدالت با تبعیض و جداکردن مردم از هم، یکیه
  • IR ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    12 6
    فقر ندیده تا حالا ،دور نیست یه سر به حلبی آبادی های اطرافه تهران بزنید تا از ناله کردن پشیمون بشید ،حالا بماند که استان هایی مثل سیستان یا کردستان روزانه نمیتونن یه وعده شکمشونو سیر کنن ،اره اینه وضعه ایرانه اسلامیمون
  • IR ۰۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    14 0
    درد راهمه می دانند درمان چیست ؟
  • سامان IR ۰۱:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    8 10
    یاد سخنان احمدی نژاد می افتم انگار این ها سخنان دکتر احمدی نژاد رو بازگو می کنن
  • علی IR ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    30 0
    با سلام، درود بر این دانشجوی عزیز ونخبه ودرود به شرفت واقعا حرف دل همه ی ما را به آقا زدین. واقعا دمت گرم، امیدواریم که فرجی ایجاد بشه، متاسفانه مسولین به فکر مردم مظلوم نیستن
  • رسول ES ۰۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    13 52
    لبیک یا خامنه‌ای
  • ناصر IR ۰۳:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    44 2
    بسیار عالی خیلی امیداوار شدم ک جوانان ما بیدارن از اون مهم تر این عزیز همه مسولین رو انتقاد کردن و فقط دولت و یا جناح خاصی رو نام نبردن
  • US ۰۴:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    19 0
    احسن بهت حرف دل مردم رابیان کردی
  • IR ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    1 0
    ای بابا
  • اکبر IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    8 5
    بنده بعنوان ی جانبار که مدت یک سال در جبهه ها بودم عرض می کنم آنچه بجابی نرسد فریاد است متاسف هستم از ابن دولت نا تدبیر و ناامید که فقط حرف تحویل مردم می دهد اما عمل به آن صفر ومعتقد هستم ما جوان های دهه چهل همانطوریکه در زمان انقلاب و بعدش در زمان جنگ یکدل و یک مشت واحد بودیم باید ی حرکت انقلابی بکنیم و با اجازه رهبری و گوش به فرمان حضرت آقا دودمان این اقراد را چه دولتی وچه قضایی و چه آنهائیکه گرگند ودر لباس میش هستند را نابود کنبم
  • مجيد IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    2 1
    بسيار بسيار علي بود . دست مريزاد .
  • احمد IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    10 0
    خدا پدر ومادرت را بیامرزد. حرف دل مردم
  • IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    10 1
    جنبش عدالت خواه سابقا حزب الهی و اکنون احمدی نژادی است اما هم چنان خودی است
  • نقی لو IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    0 16
    امیدوارم مسِولین محترم وظایف قانونی خود را طبق نظر مقام معظم عمل کنند
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    0 21
    رئیس جمهور را مردم انتخاب کردند شواری شهر را مردم مجلس را مردم
  • RU ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    19 1
    تجربه ثابت کرده فارغ التحصیل نمیشه.
    • IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      0 2
      نکنه تجربه تو؟
  • IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    2 24
    رهبر عزیز ما مانند اجداد طاهرین مظلومش تذکر میدهند ولی گوش شنوا نیست ر.جمهور هم که زده به بی خیالی ،ر.ق.قضا هم بجای تظلم شده وزیر خارجه ،سخنگوی دولت هم به زیبایی دروغ میگوید ور.ق.مجریه هم بیانیه وشعار میدهد
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    1 0
    اولین احساس ناسازگاری از جایی شروع شد که افرادی بودند تنها برای کشور و امر ولایت در رأی گیری حضور یافتند ولی دو کاندیدا نتوانسته بودند اعتمادشان را کسب کنند و در اطاعت از امر ولی به رأی سفید قانع شدند.
  • احمد IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    2 1
    احسنت که کلکسیون واقعی مدیریت وعدالت درایران اسلامی رابه رهبر فرزانه امان ارائه دادی خداوند متعال حافظ ونگهدارت
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    2 0
    خخخخخخخخخخخخ
  • رضا IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    0 1
    احسنت به خودم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس