کد خبر 860386
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۶
تعرض

معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش گفت: برخی مدارس غیردولتی برای جذب نیرو مرحله گزینش را طی نمی‌کنند. در ماجرای آزار و اذیت دانش‌آموزان،‌ رها شدن مدرسه به حال خود موجب سوءاستفاده ناظم متخلف شد.

به گزارش مشرق، ماجرای آزار و اذیت جنسی بیش از هشت دانش‌آموز پایتخت در دو هفته گذشته از سوی خانواده آنها خبرساز شد؛ در این حادثه که در یکی از دبیرستان‌های پسرانه غیردولتی منطقه 2 شهر تهران رخ داده است، معاون انضباطی مدرسه بیش از هشت دانش‌آموز را مورد اذیت و آزار قرار داده است.

یکی از جنبه‌های مهم در این ماجرا،‌ قصور مدیر و مؤسس در وقوع این فاجعه است. چگونه است که چنین اتفاقی در مدرسه رخ می‌دهد اما مدیر و مؤسس مدرسه در جریان آن قرار نمی‌گیرند؟ بی‌تفاوتی‌ و اهمال مدیر مدرسه در انجام وظایفش تا چه اندازه در وقوع چنین حادثه‌ای و در این ابعاد تأثیرگذار بوده است.

بیشتر بخوانید:

کشورهای رکورددار تعرض به دانش‌آموزان در جهان

موضوع دیگر در این ماجرا، بحث گزینش و جذب نیرو در مدارس غیردولتی است؟ برخی مدارس غیردولتی کادر نیروی انسانی خود را از میان دوستان، آشنایان و اقوام خود تکمیل می‌کنند و گاهی نیز ابتدا نیرو را در مدرسه جذب و پس از آن به دنبال انجام امور گزینش می‌روند با این توجیه که روال گزینش طولانی است از سوی دیگر نظارت لازم بر مدارس غیردولتی به ویژه در بحث به کارگیری نیروی انسانی تا چه اندازه سختگیرانه و دقیق است؟

همچنین وضعیت مدارس دولتی به لحاظ چنین آسیب‌هایی چگونه است؟ آیا روند گزینش معلم در آموزش‌وپرورش به گونه‌ای دقیق است که در کنار مسائل عقیدتی و اخلاقی بحث سلامت روحی و روانی افراد نیز سنجیده شود و فردی که به عنوان معلم از فیلتر گزینش عبور کرده و 30 سال در مدارس حضور می‌یابد با توجه به حساسیت کارش به لحاظ ارتباط با کودکان و نوجوانان که آینده سازان این کشور هستند، تا چه اندازه مورد رصد و بررسی قرار می‌گیرد؟ 

و در آخر آیا مسئولان توجه دارند که بروز و تکرار چنین حوادثی در مدارس که باید جزو امن‌ترین مکان‌های کشور باشند در از دست رفتن سرمایه اجتماعی و بی‌اعتمادی افکار عمومی به وزارت آموزش‌وپرورش سهم به سزایی دارد در چنین شرایطی نقش دولت برای حمایت از آموزش و پرورش و تامین نیروهای کیفی برای آن چگونه خواهد بود؟ در سال‌های پیش‌رو با توجه به بازنشستگی تعداد زیادی از معلمان آموزش‌وپرورش، ورود نیروی آزاد و فاقد استاندارد لازم تا چه اندازه می‌تواند تهدیدی برای وقوع حوادثی از این دست باشد.

* جذب نیرو در مدارس غیردولتی بدون طی گزینش

در همین رابطه ابراهیم سحرخیز معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش گفت: افرادی که در مدارس غیردولتی و دولتی به کار گرفته می‌شوند حتماً باید تأییدیه گزینش را داشته باشند و ممکن است اما متأسفانه این اتفاق صد درصد رخ نمی‌دهد و بخشی از مدارس غیردولتی بخش انتفاعی را در نظر می‌گیرند و ممکن است هر سال نیروهای خود را تغییر دهند.

وی افزود: نیرویی که ثبات و امنیت شغلی و حقوق کافی ندارد به گونه‌ای که حتی برخی معلمان مدارس غیردولتی بیمه نیستد چگونه می‌تواند کیفیت لازم را داشته باشد؟ فردی که معلم است باید صلاحیت‌های اعتقادی، حرفه‌ای، تخصصی و انقلابی داشته باشد و اگر در جذب معلم برای مدارس غیردولتی، مراحل گزینش طی شود این اتفاق رخ نمی‌دهد و چون جابه جایی نیرو زیاد است، مدارس می‌گویند اسامی را به گزینش بدهیم  6 ماه طول می‌کشد تا جواب آن بیاید بنابراین مجبوریم بدون طی مراحل گزینش نیرو را به کار بگیریم.

* حقوق بازرسان مدارس غیردولتی از جیب مدارس

معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش بیان کرد: موسسان مدارس غیردولتی درصدی از شهریه را به حساب سازمان مدارس غیردولتی واریز می‌کنند تا بازرس برای  رصد این مدارس تعیین شود،‌ اغلب نیز افراد بازنشسته به عنوان بازرس انتخاب می‌شوند در شرایطی که حقوق این بازرس‌ها از سوی مدارس غیردولتی تأمین می‌شود، آنها چگونه تخلفات را به خوبی گزارش خواهند کرد؟

* مدارس غیردولتی که آموزش‌وپرورش اجازه ورود به حریم آنها را ندارد

سحرخیز افزود: بخش زیادی از مدیران و معاونان سابق آموزش‌وپرورش چه اصولگرا و چه اصلاح طلب، مدرسه غیردولتی دارند و لابی‌های سنگین این افراد باعث شده تا وزارت آموزش‌وپرورش اجازه ورود به حریم آنها را نداشته باشد.

وی ادامه داد: نظارت‌هایی که در مدارس دولتی اعمال می‌شود در مدارس غیردولتی نیست،‌ در ماجرای آزار و اذیت جنسی دانش‌آموزان در یکی از مدارس منطقه 2 شاهد بودیم که مدیر مدرسه بر نیروهای خود اشراف نداشته و ناظم مدرسه اقدام به پخش فیلم‌های مستهجن  می‌کرد. حراست چون مسئول است باید برای تک تک معلم‌ها پرونده تشکیل دهد که آیا فرد مهارت‌های شغلی و معلمی لازم را دارد؟ آیا برای نیروهای انسانی مدارس غیردولتی گزینش به صورت کامل انجام می‌شود؟ باید توجه داشت کلاس حریم خصوصی نیست و یک محیط عمومی است و در این ماجرا باید با مدیر مدرسه و رئیس اداره هم برخورد و مجوز مدرسه لغو شود.

* مدرسه رها شده،‌ خواب مدیر و سوءاستفاده ناظم خاطی

معاون سابق وزارت آموزش‌ و پرورش با طرح این پرسش که چگونه این اتفاق در مدرسه غیردولتی "معین" رخ داده است و در این مدت همه خواب بودند؟ افزود: چرا مدارس فقط به دنبال نمره برای بچه‌ها هستند؟ در شرایطی که مدرسه رها شده بود یک فرد خاطی، نهایت استفاده را از این محیط انجام و بچه‌ها را مورد آزار و اذیت قرار داده است.

سحرخیر در ادامه عنوان کرد: برخی می‌گویند اگر سند 2030 اجرا می‌شد و به بچه‌های ‌آموزش‌های جنسی و مراقبت از خود ارائه می‌شد شاهد این اتفاقات نبودیم، سوال این است در پیشرفته ترین کشورهای دنیا این آموزش‌ها را داریم پس چرا چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد؟ متأسفانه برخی افراد در این شرایط در حال ماهی گرفتن از آب گل آلود هستند؟

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس