به گزارش مشرق، «سباستین کورتس» صدراعظم اتریش امروز جمعه اعلام کرد، «وین» در نظر دارد هفت مسجد در این شهر را تعطیل کرده و امامان این مساجد را نیز از این کشور اخراج کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، طبق اعلام دولت اتریش این اقدام در مقابله با حمایت مالی از این مساجد و متولیان آنها صورت میگیرد.
صدراعظم اتریش گفته است که دولت این کشور یک مسجد تندرو ملیگرای ترکیهای در وین را تعطیل کرده و گروهی را که جامعه مذهبی عربی نام دارند و اداره 6 مسجد دیگر در این کشور را برعهده دارند، منحل خواهد کرد.
بر اساس یک قانون که در سال 2015 میلادی در اتریش به تصویب رسید، جوامع مذهبی در این کشور از دریافت هرگونه بودجه از خارج از اتریش منع شدهاند.
«هربرت کیکل» وزیر کشور اتریش نیز گفته است این وزارتخانه در حال بررسی مجوز اقامت حدود 40 نفر از روحانیان مرکز «ATIB» (انجمنهای فرهنگی اسلامی ترکیه) است که مسئولیت نظارت بر مساجد ترکیهای در اتریش را برعهده دارد.
بیشتر بخوانید:
واکنش تند اروپاییها به تصمیم آمریکا
دولت روی دیوار اروپا یادگاری ننویسد
خبرگزاری فرانسه به نقل از وزیر کشور اتریش اعلام کرد، وین قصد دارد حدود 60 روحانی مساجد این کشور را اخراج کند.
علاوه بر این دولت اتریش علت اصلی آغاز این فرایند تحقیقاتی درباره مساجد ترکیهای در این کشور را انتشار تصاویر مربوط به بازی کودکانی در این مساجد در حال گرامیداشت یاد نبرد موسوم به «نبرد گالیپولی» در دوران جنگ جهانی اول عنوان کرده است.
نبرد گالیپولی یا نبرد چاناققلعه نام جنگی است که در دوران جنگ جهانی اول بین کشور عثمانی و نیروهای ائتلافی (انگلستان، فرانسه و آنزاکها) در تنگه داردانل در گرفت. این نبرد که بیش از شش ماه طول کشید سرانجام در دسامبر سال 1915 با پیروزی امپراطوری عثمانی به پایان رسید. در برخی کشورها مانند استرالیا، نیوزلند و ترکیه هر ساله، یاد این نبرد گرامی داشته میشود.
صدراعظم اتریش با اعلام این تصمیم گفت: «جوامع موازی، اسلام سیاسی و افراط گرایی هیچ جایی در اتریش ندارند».
این تصاویر را که اوایل سال جاری میلادی نشریه «فلتر ویکلی» منتشر کرد، پسر بچههایی را به تصویر کشیده که یونیفرمهای نظامی به تن کرده و در حالی که پرچمهای ترکیه را در دستانشان تکان میدهند مشغول بازی هستند.