به گزارش مشرق، علی ناصری ظهرامروز درجمع خبرنگاران اظهارداشت: براساس بررسیهای مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی در 30 سال گذشته حدود 30 درصد از مساحت کشور به بیابان تبدیل شده و درحال حاضر این رقم به 32 درصد افزایش یافتهاست.
وی با اشاره به اینکه یکی از علل کمبود مصرف آب رشد جمعیت حاشیه نشینی در کلانشهرها است، افزود: میانگین رشد ورود روستائیان به کلانشهرها 2.5 درصد بوده که این میزان در شهرشیراز با 250 هزار حاشیه نشین به 4 درصد افزایش یافتهاست.
بیشتر بخوانید:
اوضاع کشاورزی در کشور چگونه است؟
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز خاطرنشان کرد: خشکسالی، بیکاری، عدم استفاده صحیح از آبهای زیرزمینی و کاهش معیشت پایدار مهمترین عامل ورود روستائیان به حاشیه کلانشهرها به ویژه در شیراز است.
ناصری تصریح کرد: احداث سد غیر کارشناسانه بر روی رودخانههای دائمی، تالابها را به شدت تحت تاثیر قرار داده و درنتیجه مدیریت آب کشور کماکان با مشکل جدی کم آبی روبهرو است.
وی بیان داشت: ایران یک درصد جمعیت جهان را به خود اختصاص داده و سهم کشور از منابع آب تجدیدپذیر 36 صدم درصد است و درنتیجه به سویی میرویم که چنانچه پیشگیری نشود با بحران شدید آب روبهرو میشویم.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز اضافه کرد: طبق آمار وزرات نیرو از 130 میلیارد متر مکعب آب تجدیدشونده 92 درصد دربخش کشاورزی و 6 درصد دربخش آب شرب شهری و روستایی و 2 درصد در صنعت مصرف میشود.
ناصری با بیان اینکه براساس میانگین جهانی سهم کشاورزی از پتانسیل آب تجدیدشونده 70 درصد، آب شرب انسانی 8 درصد و سهم صنعت 22 درصد است، ابراز داشت: برآوردها نشان میدهد سالانه یک درصد به مساحت بیابانهای ایران افزوده میشود.
وی اظهار داشت: بررسی استفاده از سموم شیمیایی در 55 سال گذشته در کشور نشان میدهد به طور میانگین 28.38 تن از انواع سموم شیمیایی با سرانه 1.35 کیلوگرم در هکتار و 57 کیلوگرم برای هر نفر توزیع شدهاست.
سرانه فضای سبز شیراز 7 مترمربع به ازای هر نفر است
ناصری سرانه فضای سبز شیراز را 7 مترمربع به ازای هرنفر اعلام کرد و افزود: با احتساب ارتفاعات پیرامونی سرانه فضای سبز این شهر به حدود 21.66 مترمربع رسیده که با احتساب این میزان متوسط سرانه فضای سبز کشوربین 7 تا 12 متر به ازای هر نفر است.
وی گفت: میزان پسماند ورودی به سایت برمشور شیراز هزار و 100 تن بوده و در روز به طور میانگین 944 تن زباله خانگی، 7تن پسماندهای عفونی وبیمارستانی تولید میشود.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز تصریح کرد: میزان جمعآوری و حمل زباله در شیراز سالانه 528 میلیاردریال است که 19 درصد زبالههای ورودی مربوط به سایت محصولات پلاستیکی هستند.
ناصری بیان داشت: از119 حلقه چاه و 12 رشته قنات تنها 6 قنات فعال در شیراز وجود دارد که نشان از کاهش آبهای زیر زمینی در این شهر است.
وی در مورد تصفیه خانه دائمی در شیراز نیز گفت: تصفیه خانه شماره یک در مدار بوده و تصفیه خانه شماره 2 که 650 هزار شهروند را در برمیگیرد در صورت اختصاص اعتبار شهریورماه امسال به بهرهبرداری میرسد.
این مسوول ابراز داشت: با اختصاص 800 میلیارد تومان که از این مبلغ 30 درصد مردم و 70 درصد آن را دولت تامین کند در مدت 3 یا 4 سال آینده شهر شیراز به طور کامل به سیستم فاضلاب شهری مجهز میشود.