به گزارش مشرق، مسعود نیلی در بیست و هشتمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی درباره وضعیت بودجه دولت و پایداری مالی اظهار داشت: مساله بودجه سالهای متمادی مساله اصلی در اقتصاد کشور بوده و سایر سیاستهای اقتصادی را به دنبال خود میکشد.
وی با اشاره به چهار کارکرد اصلی بودجه تصریح کرد: اثر مستقیم بودجه بر رشد اقتصادی، اثر بودجه بر ثبات اقتصادی، بهبود فقر و توزیع درآمد و عرضه کالاهای عمومی کارکردهای اصلی بودجه به شمار می رود که در این میان عرضه کالاهای عمومی از اهمیت بالایی برخوردار است.
بیشتر بخوانید:
آخوندی: به صدای واحد در مقابل آمریکا نیازمندیم
نیلی ادامه داد: اگر سرمایه گذاری دولت در طرحهای عمرانی را به صورت کسری از تولید ناخالص داخلی در نظر بگیریم از دهه 50 به این طرف در دوره وفور درآمد نفتی 12.5 درصد و در دوره ای 5 تا 7 درصد بوده و از دهه 90 به بعد به 2.7 درصد تقلیل یافته است.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: طبق مطالعات برای دستیابی به رشد اقتصادی قابل قبول باید 5 تا 7 درصد تولید ناخالص داخلی در بودجه عمرانی هزینه شود که در دهه 90 این میزان به نصف رسیده که نقیصه ای برای رشد اقتصادی محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: چشم انداز سهم دولت در سرمایه گذاری عمرانی بالای سه درصد نیست، بنابراین باید رویکرد مشارکت دولتی خصوصی مدنظر باشد که در تبصره 19 بودجه به آن توجه شده است.