به گزارش مشرق، روزنامه لیبراسیون در مقاله ای درباره عربستان زیر سایه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به بررسی اوضاع حقوق بشر این کشور و تجاوز نظامی بیش از سه ساله آن به کشور یمن پرداخت و در آغاز این سوال را مطرح کرد که چرا اینقدر در برابر نظامی که حقوق بشر را نقض می کند، تسامح به خرج داده می شود و نقش این کشور در منطقه بویژه در یمن مشکلی واقعی را ایجاد می کند.
ببینید:
فیلم/ تازه ترین جنایت رژیم آلسعود در یمن+15
"رونی برومن" استاد دانشگاه "ساینس بو" و مدیر سابق سازمان پزشکان بدون مرز، "پیر کونزا" کارمند عالی رتبه سابق وزارت خارجه فرانسه و "نبیل الناصری" در مقاله مشترک تاکید کردند: چرا اصلاحات در عربستان را در سطح واقعی خودش مد نظر قرار نمی دهیم. اگر زنان محور این اصلاحات بودند؛ ما شاهدیم که پلیس بن سلمان شمار زیادی از فعالان سعودی نظیر عایشه المانع و حصه آل الشیخ را به زندان انداخته اند. هر دوی این زنان بیانگر تاریخ مبارزه برای حقوق زنان هستند.
این مقاله افزود: ایمان النفجان بنیانگذار وبلاگ "زنان سعودی" و از مدافعان حقوق زنان در عربستان گواه دیگری از ظلم و ستم به زنان سعودی است زیرا او به همراه زنان دیگری همچنان در محل سری پشت میله های زندان هستند و مطبوعات رسمی سعودی وجهه او را با برچسب "خیانکار" تخریب کرده اند.
این نویسندگان تصریح کردند: کاخ سلطنی سعودی می خواهد این پیام را برساند که اگر بن سلمان نبود؛ پیشرفت جدید در عربستان حاصل نمی شود و این پیشرفت ارتباطی با مبارزه جامعه مدنی ندارد.
این نویسندگان افزوند: حقوق بشر در عربستان نقض می شود. جلادان سعودی از کثرت مجازات های بدنی در عربستان خسته شده اند. مسئولان سعودی در ماه ژوئن سال 2017 میلادی هشت نفر جدید را برای "گردن زدن" استخدام کردند.
برهم زدن ثبات
اما در سطح منطقه ای، عربستان به نقش پیشرو خود در برهم زدن ثبات در اکثر بخش های خاورمیانه ادامه می دهد.
این مقاله تصریح کرد: به عنوان مثال در یمن، قتل عام در سکوت ادامه دارد و خطر قحطی یمن را - بعد از شیوع بیماری وبا- در نتیجه جنگی که بن سلمان در سال 2015 میلادی علیه این کشور به راه انداخت، تهددید می کند.
در سایه این شرایط، نویسندگان مقاله این پرسش را مطرح کردند که "چطور سکوت مرگ بار بسیاری از سیاستمداران و رسانه ها را درک کنیم؟ عربستان یک "دیکتاتوری حفاظت شده" است.