به گزارش مشرق، سعید نمکی بعد از ظهر امروز در نشست رؤسای دانشگاهها و مراکز علمی استان همدان با بیان اینکه باید نقاط قوت و آسیب استانها مورد بررسی قرار گیرد، اظهار کرد: رشد صنعت در برخی از استانها سبب تخریب محیط زیست شده است.
بیشتر بخوانید:
وی با بیان اینکه در دل جنگلهای سیاهکل و دیلمان کارخانه سیمان زده شده که خود میتواند علاوه بر تخریب محیط زیست هزینههایی را به کشور تحمیل کند، افزود: باید از ظرفیت فرهنگسازی در بخشهای مختلف بهره لازم را به کار گیریم.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه استان همدان با تاریخچه دیرین خود به عنوان یکی از بافرهنگترین استانهای کشور به حساب میآید، گفت: در برنامهها بین 2.5 تا 3 درصد از ظرفیتهای فرهنگی کشور استفاده نمیشود.
وی با بیان اینکه آمریکاییها سه برابر ژاپنیها خرج درمان فرزندان خود میکنند، عنوان کرد: اما مرگ و میر آنها سه برابر ژاپنیهاست و این بدان معناست که بهرهگیری از فرهنگ به مراتب اثرگذارتر از خرج کردن مادیات و تحمیل هزینهها است.
نمکی با بیان اینکه آموزش عالی در دولت مورد توجه قرار گرفته است، گفت: سرمایهها یک کشور فرزندانی هستند که در مدارس آموزش را فرامیگیرند و به همین دلیل باید از آموزش و پرورش برای توسعه کشور بهره گیریم.
وی با بیان اینکه آنچه در آموزش خرج میشود خود به نوعی سرمایهگذاری است، عنوان کرد: باید آموزش به خلق سرمایه و افزایش درآمد ملی منجر شود.
* دانشگاهها جزیرهای عمل میکنند
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سیاست دولت توسعه زیرساختهای آموزشی و توسعه منابع انسانی از طریق آموزش است، بیان کرد: کاستیهایی در بخش آموزش داریم که باید هر چه زودتر برطرف شود.
وی با اظهار تأسف از اینکه هنوز در بخش آموزش عالی دانشگاهها جزیرهای عمل میکنیم، ادامه داد: این بدان معناست که از آموزش عالی استان همسایه و منطقه خود بیخبر هستیم و همافزایی نداریم و اولویتهای آموزش را دستهبندی نکردیم.
نمکی با بیان اینکه دانشگاههای پیشرفته دنیا برای حل معضل منطقهای خود تلاش میکنند، افزود: این در حالی است که تالاب انزلی در حال خشک شدن است، اما دانشگاه منطقه این استان کاری برای حل مشکل نمیکند.
وی با بیان اینکه دانشگاه پیشرفته دانشگاهی است که مشکلات منطقه خود را حل کند، تصریح کرد: آموزش ما هنوز افراد با مهارت تربیت نکرده است در حالی که باید تعادل بین نیاز جامعه و واقعیت وجود داشته باشد.
* تا زمانی که متخصص تربیت نکردیم نباید زیرساخت ایجاد کنیم
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه زمانی که همدان پایلوت گردشگری در کشور به حساب میآید باید افراد متخصص برای تبلیغ آن وجود داشته باشد، ادامه داد: تا زمانی که متخصص تربیت نکردیم نباید زیرساخت ایجاد کنیم، چراکه در و دیوار به مردم سرویس ارائه نمیدهد.
این مسؤول با بیان اینکه باید از ظرفیتهای محلی و منطقهای بهره لازم را گرفت، گفت: باید اولویتها مشخص شود تا به عنوان نمونه بفهمیم که توسعه فرهنگ چه آثاری بر محیط زیست کشور دارد.
نمکی با بیان اینکه انتظار ما از دانشگاهیان این است که توسعه آینده استان را عالمانه هدایت کنند، تصریح کرد: ما نیازمند پِلن توسعه منطقهای هستیم و دانشگاهیان ما باید در این زمینه ورود کنند و انتظاری جز این نمیرود.
*باید اولویت ملی بر مبنای پژوهشی باشد
وی با بیان اینکه باید اولویت ملی بر مبنای پژوهشی باشد، ادامه داد: ما دستاوردهای ارزشمندی را از ابتدای انقلاب به دست آوردیم و در عرصه فناوری گامهای اساسی برداشتیم، اما راه همچنان طولانی است.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه اگر بخواهیم در مقابل لجام گسیختگی ترامپ بایستیم باید مجهز باشیم و ایستادگی کنیم، عنوان کرد: این موضوع همانند ایستادگی تیم فوتبال در مقابل تیم قدرتمند است که اگر 30 دقیقه اول را مقاومت کند قطعاً به پیروزی دست مییابد.
وی با بیان اینکه اگر 6 ماه پژوهشگران و معلمان ما در کنار مردم قرار بگیرند مطمئناً به عنوان شاهکار خواهیم درخشید، گفت: یکی از اقدامات سازنده دولت تدبیر پیگیری طرح تحول نظام سلامت کشور است که هزینههای کمرشکن پزشکی را برای خانوادهها کاهش داده است.
نمکی با بیان اینکه در قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور مردم در مضیقه بودند، افزود: با اجرای آن بسیاری از بیمارستانها را تأسیس کردیم و داروهای نایاب به دست مردم رسید و بیماران خاص مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه دولت با تمام توان طرح تحول نظام سلامت را ادامه میدهد، گفت: باید موضوعاتی چون تهیه پرونده الکترونیک سلامت، پزشک خانواده و راهنمای بالینی مورد توجه باشد، چراکه هزینههای ما را در طرح تحول سلامت کاهش میدهد.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه از مسؤولان استانی میخواهیم که از پیشگامان طرح تحول سلامت در کشور باشند، اظهار کرد: دولت مصمم است که هیچ دارویی برای بیماران گرانتر از قبل نشود و دارو زیر نرم 10 درصد گران نشود.
* توجه به بهداشت روان جدی گرفته شود
وی با بیان اینکه طرح ماندگاری پزشکان مقیم در مناطق محروم از تکالیف رئیس جمهور است که در طرح سلامت باید مورد حمایت قرار گیرد، عنوان کرد: بهداشت روان جدیترین موضوعی است که باید به آن توجه شود.
نمکی با تأکید بر اینکه ایجاد فضای با نشاط میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی، رفتارهای خشونتآمیز و گرایش به اعتیاد اثرگذار باشد، یادآور شد: رسیدگی به این موضوع خود به نوعی سرمایهگذاری است.
وی با بیان اینکه امروز باید سلامت مردان مورد توجه باشد چرا که در گذشته به سلامت زنان و مردان توجه شده است، ادامه داد: اگر توجهی به این مهم نشود بیش از نیمی از جمعیت نانآور جامعه را از دست خواهیم داد.
* پیر افسرده پیر پرهزینهای است
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سالهای آینده طوفان سالمندی کشور را در بر خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: سالمندان ما با سایر سالمندان دنیا فرق دارند زیرا در کشور ما با سالمندان افسرده مواجه هستیم که در خیال خود میاندیشند که جوانی نکرده پیر شدند، پیر افسرده پیر پر هزینهای است.
وی با بیان اینکه در حاشیه شهرها وضعیت غمانگیزی داریم، اما در همدان این موضوع جدی نیست، تشریح کرد: باید موضوع خشکسالی که در آینده با آن مواجه هستیم مورد توجه قرار گیرد.