به گزارش مشرق، کریمی با اشاره به اعلام فهرست نخست این شرکتها از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز کرد: برای این شرکتها ارز مورد نیاز تخصیص داده و سپس تأمین شده است.
وی گفت: قرار است بهزودی وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست دوم این شرکتها را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد و ما آن را اعلام میکنیم.
کریمی افزود: ثبت سفارش کالاها بهوسیله سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت و در گروه کالایی تعریف شده و مجاز انجام شده و گواهی ثبت آماری آن تهیه و به بانک مرکزی ارائه شده است.
وی درباره ناهمخوانی عنوان شرکتها با کالاهایی که با ارز 4200تومانی وارد کردهاند گفت: زمانی که واردات کالایی را سازمان توسعه تجارت تأیید و گواهی ثبت آماری آن را به بانک مرکزی اعلام میکند این بانک مکلف است ارز مورد نیاز را اختصاص دهد.
بیشتر بخوانید:
۳ عامل گرانیهای اخیر از زبان رئیس خانه احزاب
پای جهرمی به مجلس کشیده شد/ نمایندگان گرانی گوشی را بررسی میکنند
دلار باز هم گران شد
اسفنانی معاون سازمان تعزیرات حکومتی کشور نیز درباره فهرست اسامی شرکتهای واردکننده کالا با ارز دولتی گفت: در قانون وظیفهای برای این سازمان در خصوص نظارت بر ثبت سفارش یا تخصیص ارز یا واردات کالا تعریف نشده است، اما پس از انتشار فهرست ممکن است تخلفاتی صورت گرفته باشد که اگر آن تخلف به ما اعلام شود پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه اگر ثبت سفارش واردات درباره کالای خاصی باشد و کالای دیگری وارد شده باشد واردکننده تخلف کرده است افزود: سامانه جامعی برای شفافیت در ثبت سفارش، تخصیص ارز، نوع کالا و واردات وجود ندارد.
اسفنانی گفت: ممکن است برخی از شرکتهایی که نامشان در فهرست نخست بانک مرکزی اعلام شده است در اساسنامهشان مجوز ورود کالاهای اشارهشده را داشته باشند که این تخلف نیست.