به گزارش مشرق، مقامات ارشد دولت روحانی تاکنون بارها درخصوص لزوم شفافیت سخن گفتهاند. اما با نگاهی مختصر به کارنامه پنج ساله دولت مشخص میشود که اصل بر محرمانه بودن قراردادها و تعاملات بوده است. متاسفانه مردم و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نامحرم بوده و گویا فقط برخی کشورهای خارجی محرم دولت هستند.
بیشتر بخوانید:
واکنش شورای نگهبان به نامه روحانی درخصوص FATF
افشای دروغ واعظی درباره FATF +عکس
برجام، سند ۲۰۳۰ در حوزه فرهنگی، سند FATF در حوزه مالی و بانکی، قراردادهای نفتی، قراردادهای خرید هواپیما و خودرو و...همگی جزو محرمانههای دولت روحانی میباشد.
اما محرمانههای دولت به همین جا ختم نمیشود. در متن توافق برجام در پیوست چهارم بخشی به نام «کانال خرید» وجود دارد. این بخش دارای ۱۹ بند میباشد.
علیرغم اینکه در ماههای اخیر اتفاقات زیادی درخصوص کانال خرید در ایران رخ داده است اما با جستوجو در سایت سازمان مربوطه(EUP۲P) هیچ اطلاعاتی از ایران یافت نمیشود.
EUP۲P چیست؟
اتحادیه اروپا در قالب کانال خرید برجام در حال تثبیت نظام بازرسی سنگین خود بر صنایع داخلی کشور است.
در این نظام کشور خارجی پس از فروش کالای مربوطه که اصطلاحا کاربرد دوگانه دارد(DUAL USE) با اعزام تیم بازرسی به سرکشی از واحدهای صنعتی مربوطه میپردازند تا مطمئن شود استفادهکننده نهایی تغییر نکرده است. این نظام بازرسی از زمان تصویب برجام تاکنون بارها و بارها اجرا شده است و در حال تبدیل به یک رویه پذیرفته شده است!
کشورهای غربی برای تسلط هر چه بیشتر قصد پیاده سازی نظام منسجم، پیچیده و دقیق P۲P(partner-to-partner) را در نظام صادرات و واردات کالا و تکنولوژی(goods and technology) ایران دارند. این نظام به رهگیری دقیق و تکنولوژی صادراتی و وارداتی پرداخته و به کنترل استفادهکننده نهایی (end-user) میپردازند. به عبارت دیگر P۲P همان FATF در باب کالا و تکنولوژی است و میتواند تهدیدی جدی برای صنایع دفاعی، نهضتهای آزادی بخش، دورزدن تحریمها و دسترسی به صنایع «های تک» به شمار آید.
مذاکرات کاملا پنهان و به دور از دسترس رسانهها و حتی دولتمردان و نمایندگان مجلس بین وزارت امور خارجه، وزارت صنعت و معدن و گمرکات و نمایندگان اتحادیه اروپا به صورت کاملا محرمانه در ماههای اخیر در جریان بوده است.
آخرین خبر از این حوزه ورود بیسر و صدای تیم اروپایی به تهران است. این تیم هفته جاری به تهران آمد و دوشنبه و سه شنبه (۱۱ و ۱۲ تیرماه) جلسات متمرکز جهت قدمهای اولیه برای پیاده سازی این نظام(P۲P) را در سالن خلیج فارس نمایشگاه بینالمللی تهران انجام داد. طی این جلسات الگوی پیاده شده در اروپا (EUP۲P) برای مسئولین وزارت صنعت و معدن و مسئولین گمرک تشریح شد.
قرار است دورههای آموزشی در داخل و خارج نیز برای مسئولین اجرایی برگزار شود.
انگلیس، فرانسه و اتحادیه اروپا به صورت خاص، حامیان این اقدام هستند.