کد خبر 872448
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۰
سلامت نمایه فیزیوتراپی

بازرس هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران به رشدبیماریهای اسکلتی-عضلانی مانندپوکی استخوانی که مختص سالمندان است ولی کودکان و نوجوانان کشور به آن گرفتار شدند،پرداخت ونسبت به تعطیلی مراکز درمانی هشدارداد.

به گزارش مشرق، احمد موذن‌زاده - فیزیوتراپیست و بازرس هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران و عضو هیات مدیره نظام پزشکی شیراز  به برخی سوالات حوزه فیزیوتراپی پاسخ داد.

س: با توجه به پدیده چاقی و کم تحرکی و رشد فزاینده بیماریهای اسکلتی-عضلانی مانند ساییدگی مفاصل و پوکی استخوانی نقش فیزیوتراپی را در پیشگیری و درمان این بیماریها چگونه ارزیابی می‌کنید؟

موذن‌زاده: با توجه به تعریف جهانی فیزیوتراپی نقش اصلی این رشته بهینه سازی سیستم حرکتی در راستای ارتقای سطح زندگی افراد جامعه است. بنابراین حرکت کلید پویش زندگی و شاخص ترین مولفه حیات انسانی بوده که لازمه مشارکت فعال و ایفای نقش مثبت در جامعه است.

ضرورت استفاده از فیزیوتراپی برای ارائه خدمت به آحاد مردم و بیماران و کاهش هزینه‌های سلامت بسیار آشکار بوده و با غلبه بر محدودیت‌های حرکتی و تسهیل تحرک پویا می‌تواند ایفای نقش مطلوب افراد در جامعه را تسهیل کرده و به حفظ یک جامعه سالم و پرنشاط یاری کند.

در این میان کم تحرکی و عوارضی مانند چاقی و دیابت صرفاً منحصر به دوران میانسالی و سالمندی نیست بلکه متاسفانه در میان کودکان و نوجوانان ما نیز به دنبال کاهش تحرک و دوری از ورزش، تمرکز افراطی بر زندگی ماشینی و فعالیت‌های نشسته و بدون تحرک و استفاده بی رویه از فست فودها و تغذیه نامناسب زمینه رشد بی رویه بیماریهای اسکلتی-عضلانی را فراهم کرده و زنگ خطر را برای نسل جوان و آینده ساز ما در آینده نزدیک به خطر درآورده است.

بنابراین با مشورت با فیزیوتراپیست یا پزشک خانواده خود می‌توانید ضمن آموزش راههای جلوگیری از بروز چنین بیماریهایی توصیه‌های لازم برای حفاظت از ستون فقرات و مفاصل و تقویت عضلات و اصلاح مشکلات ساختاری و اسکلتی را فراگیرید.

پیشگیری در این مورد هم مقدم بر درمان است و ورزش، انجام پیاده روی روزانه و رعایت نکات ارگونومیک برای حفاظت از مفاصل همراه با دوری و پرهیز از انواع استرس‌های فیزیکی و روحی و رعایت رژیم مناسب غذایی رمز حفاظت از سلامتی ما است.

از همین امروز طرز زندگی معمول خود را مورد بازبینی قرار داده و به حفظ سلامتی و پویایی حرکتی و فیزیکی خود بیش از پیش اهمیت دهیم.

س: با توجه به رشد ناچیز تعرفه‌های پزشکی سال جاری وضعیت اقتصادی مراکز فیزیوتراپی کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

موذن‌زاده: متاسفانه رشد گلوبال تعرفه‌های سال جاری فقط ۵٪ است که همین رشد ناچیز نیز در بخش‌های مختلف متفاوت بوده و در مورد خدمات درمانی فیزیوتراپی کمتر از ۲ درصد بوده است.

حال این میزان را مقایسه کنید با رشد ۲۰٪ دستمزد مشمولان قانون کار یا با نرخ رسمی تورم بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی که ۱۰ درصد اعلام شده است، در حالیکه نرخ تورم بخش سلامت حداقل ۵۰درصد بیشتر از شاخص‌های رسمی است.

از طرف دیگر قیمت تجهیزات فیزیوتراپی نیز با توجه به افزایش نرخ ارز در طول یک سال اخیر تقریبا دو برابر شده است و با توجه به شرایط فعلی اقتصادی و تعرفه‌های اعلام شده وضعیت اقتصادی مراکز فیزیوتراپی به حد بحرانی و قرمز رسیده است.

س: وضعیت پرداختی سازمانهای بیمه گر پایه به مراکز فیزیوتراپی چگونه است؟

موذن‌زاده: متاسفانه علی رغم تمام قول‌ها و وعده و وعیدهای مسئولین سازمانهای بیمه گر پایه به خصوص بیمه‌های سلامت و تامین اجتماعی در حال حاضر ما با تاخیر پرداخت یک ساله این بیمه‌ها در سطح کشور روبرو هستیم به نحوی‌که در بسیاری از استانها صورت حساب تیر ماه ۹۶ مراکز فیزیوتراپی را نیز پرداخت نکردند.

همچنین علاوه بر تاخیر پرداخت، اعمال سقف نسخ و کسورات نیز فشار مضاعفی را بر مراکز وارد می‌کند. درحالیکه بر اساس قانون سازمانهای بیمه گر موظف هستند که در صورت تاخیر بیش از سه ماهه پرداختها نسبت به پرداخت سود تاخیر بر اساس نرخ سود اوراق مشارکت اقدام کنند که تاکنون چنین جبرانی نیز صورت نگرفته است به نحوی‌که در سازمان نظام پزشکی در حال بررسی انجام اقدامات حقوقی در این مورد هستیم.

در مجموع باید ذکر کنم که در صورت ادامه وضعیت پرداخت فعلی سازمانهای بیمه شاهد ورشکستگی و تعطیلی مراکز درمانی به خصوص موسسات پزشکی و پاراکلینیکی در سطح کشور خواهیم بود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس