کد خبر 881
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۸۹ - ۱۸:۳۱

رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه با بيان اينکه تنها با وحدت مي‌توان کشور را ساخت تصريح کرد: اقتدار رسانه‌هاي ما به اندازه اقتدار نظامي‌مان اهميت دارد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، حجت الاسلام سيدرضا تقوي رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه در همايش نماز جمعه و رسانه که امروز سه شنبه در مجتمع فرهنگي آموزشي آدينه تهران برگزار شد، اظهار داشت: نماز جمعه را آنگونه که اسلام مي‌خواهد و پيامبر اکرم(ص) و ائمه معصومين(ع) اين عبادت ارزشمند را معرفي کرده اند را هنوز به نحو شايسته به جامعه اسلامي معرفي نکرده‌ايم.
وي با تاکيد بر اينکه اقامه نماز جمعه براي اداره زندگي انسان مسلمان تشريع شده است، گفت: نماز جمعه آمده است تا هم زندگي دنيايي و هم زندگي اخروي انسانها را سامان بدهد.
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه نماز جمعه امر معنوي يک بعدي ندانست و افزود: نماز جمعه امر مادي زندگي افراد را هم تعقيب مي‌کند و بايستي اداره زندگي جامعه اسلامي از طريق نماز جمعه سامان داده شود و خط اصلي بايد از اين جا بجوشد و نشات بگيرد پس بايد نماز جمعه را به گونه‌اي ديگر براي مردم معرفي کنيم که فقط يک امر معنوي تنها نيست.
وي در ادامه، وحدت را مانند هوا و غذا براي يک جامعه لازم و ضروري عنوان کرد و افزود: بخشي از اين مسئله ضروري براي زندگي انسان در نماز جمعه تامين مي شود به طوري که مردم مسلمان در هفته يکبار در اجتماعي وسيع‌تر حضور پيدا مي‌کنند و صفوفشان را فشرده مي‌نمايند به طوري که تمرين وحدت مي‌کنند و آن را به جامه منتقل مي‌نمايند.
تقوي اضافه کرد: وقتي توصيه‌هاي امام جمعه وحدت بخش است، نمازگزاران اين آهنگ وحدت بخش نماز جمعه را به ساير اندامهاي جامعه سرايت مي‌دهند به طوري که جامعه به مقوله وحدت مي‌انديشد و به آن حساس مي‌‌شود.
وي با تاکيد بر اينکه با وحدت است که مي‌توانيم کشور را بسازيم، در برابر دشمن بايستم که از منافع کشور دفاع کنيم، گفت: اگر مي‌گوييم نماز جمعه نماز زندگي ساز است، از جهت همين وحدت‌آفريني مي‌گوييم.
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه در ادامه با اشاره به اينکه در نماز جمعه ائمه جمعه مردم را به تقوا توصيه مي‌کنند، گفت: رفتار منضبط، متعادل و هماهنگ با قانون شرع تقوا مي‌شود که براي يک زندگي سالم از ضروريات است.
وي با بيان اينکه تقوا ارتباطي به دين ندارد، گفت: هر جامعه‌اي که فارغ از گرايشهاي ديني و مکتبي بخواهد انساني زندگي کند نياز به تقوا دارد و همه زيبايي‌ها در زندگي در حوزه رعايت مسايل تقوايي جلوه مي‌کند.
تقوي با توصيه به ائمه جمعه‌ها عنوان کرد: شما بايد در نماز جمعه‌ها مردم را به روز نگهداريد و حوادث واقعي را براي آنان مطرح کنيد و به آنان هشدار دهيد چرا که يکي از رسالتهاي نماز جمعه بصيرت افزايي است و بصير مردم بايد افزايش پيدا کند.
وي اضافه کرد: هر امام جمعه وقتي که بر منبر خطبه‌هاي نماز جمعه مي‌نشيند بايد بخشي از خطبه هاي خود را در جهت بصيرت زايي و بصيرت افزايي به مردم القا کند که در غير اين صورت نماز جمعه ناقص خواهد بود زيرا نماز جمعه ‌اي که بصيرت افزايي نکند آن نماز جمعه‌اي نيست که اسلام مي‌خواهد.
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه در ادامه با بيان اينکه هر امام جمعه بايد خطبه‌هاي خود را تحليل کند تا ببيند خطبه‌هايش پيرامون موضوعات تحکيم وحدت در جامعه‌، افزايش حضور مردم در صحنه و توصيه به تقوا به چه ميزان بوده است گفت : اساساً يکي از کارهاي ستاد نماز جمعه همين است که از خطبه‌هاي نماز جمعه تحليلي را به امام جمعه ارايه دهد.
وي با بيان اينکه خطبه تعريفي خاص دارد، گفت: خطيب هم بايد ويژگي‌هايي داشته باشد مثلاً نوع قيافه، لباس پوشيدن و استفاده از واژه‌ها از ويژگي‌هاي يک خطيب به شمار مي‌آيد.
تقوي خطابه را يک فن و هنر دانست و افزود: ما نشست‌هاي زيادي را در اين رابطه برگزار کرده‌ايم ضمن اينکه مقالات زيادي نيز در اين زمينه نوشته شده است.
وي با تاکيد بر اينکه نماز جمعه يک رسانه است، گفت: شرع مقدس از ما خواسته که از تريبون نماز جمعه مواضع را براي مردم تشريح کنيم تا بدين وسيله پيامهاي شرع و نظام به مردم ابلاغ شود، پس بايد ابعاد رسانه‌اي نماز جمعه را بشناسيم تا بر کارآيي آن بتوانيم بيافزاييم.
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه در بخش ديگري از سخنانش با ارايه تعاريف گوناگون از رسانه اظهار داشت: رسانه در حقيقت عامل انتقال پيام به مخاطب است ، يعني اخذ پيام از مبدا و انتقال آن به مخاطب با روشهاي مناسب که در نهاد نماز جمعه، بايد براي اين موضوع فصل ويژه‌اي باز کنيم. حتي در آموزشهاي ضمن خدمت نيز بايد اين مسايل را مطرح کنيم.
وي در ادامه با اعلام اينکه امروز بحث جابجايي قدرت مطرح است، گفت: در روزگاري قدرت داشتن ارتش و امکانات پيشرفته نظامي بود اما امروز قدرت چيز ديگري است. داشتن سلاح‌هاي اتمي قدرت نيست بلکه قدرت، داشتن اطلاعات است.
تقوي اضافه کرد: يعني اينکه هر کسي که بتواند در به دست آوردن اطلاعات جديد در زمينه‌هاي گوناگون پيشتاز باشد مي‌تواند قدرتمند باشد.
وي تحليل اطلاعات را مهمتر از داشتن اطلاعات توصيف کرد و افزود: هر کشور و جمعيتي که بتواند زودتر اطلاعات را در زمينه‌هاي مختلف به دست آورد و آن را تجزيه و تحليل کند قدرت اول جهان است و مي‌گويند او ابرقدرت است چرا که امروز ابرقدرتي که مي‌گوييم ابرقدرت نظامي نيست بلکه ابرقدرت اطلاعاتي است که هم در دستيابي به اطلاعات و هم در تجزيه و تحليل اطلاعات و هم سرعت در انتقال اطلاعات بتواند تاثيرگذار باشد.
تقوي اظهار داشت: به عبارتي هرچه تحليل بهتري از اطلاعات ارايه شود قدرت تاثير گذاري آن اطلاعات نيز بيشتر خواهد شد که اين مي‌تواند جهان را تغيير دهد و افکار عمومي را در اختيار بگيرد. گاهي با يک خبر سيستم حکومتي تغيير پيدا مي‌کند.
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه با بيان اينکه هيچ خبري نيست که منتقل شود و هيچ پيامي در بر نداشته باشد، زيرا نمي‌توان هيچ خبري را از پيام خالي کرد، گفت: بايد نسبت به سير اخباري که وارد جامعه و اذهان مي‌شود توجه داشت چرا که خبرها هرچند هم سطح پايين باشند اما حاوي حداقل يک يا چند پيام هستند که رسانه‌ها نيز مجراي انتقال اين پيام‌ها به شمار مي‌آيند.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به نقش اطلاعات در جامعه امروز عنوان کرد: اولين نقش اطلاعات پاسخگويي به يک نياز فطري انسان است. چرا که بشر فطرتاً به دنبال رويدادها، اخبارها و پديده‌هاي نو و جديد است و امروز رسانه‌ها با شوري که در اطلاع‌رساني (کسب اطلاعات و انتقال آن) دارند، اولين مسئله‌اي را که دنبال مي‌کنند پاسخ مثبت به خواست فطري انسانها در جامعه است.
تقوي دومين کارکرد رسانه را افزايش آگهي و بصير‌افزايي آحاد مردم جامعه دانست و افزود: ملتي که اطلاعات داشته باشد در دام نمي‌افتد و ضمن اينکه اگر اخبار صحيح را مردم به دست آورند ديگر در دام دروغ و شايعات نخواهند افتاد.
وي با اشاره به سومين کارکرد اطلاعات اظهار داشت: اطلاعات نوعي آموزش عمومي نيز در حوزه فرهنگ عمومي به شمار مي‌آيد. آموزشي که از طريق تبادل اطلاعات در جامعه است.
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه از جمله کارکردهاي اطلاعات را افزايش کارآمدي، ساماندهي گرايشات فکري و ذهني، مصونيت سازي، به شمار آورد و افزود: به هر مقدار اقتدار اطلاعاتي ما افزايش پيدا کند اقتدار ملي ما نيز افزايش پيدا خواهد کرد زيرا اقتدار رسانه‌اي ما به اندازه اقتدار نظامي‌مان اهميت دارد.
وي از جمله کارکردهاي ديگر اطلاعات را داشتن پيام هدايتي دانست و افزود: هر اطلاعاتي در متن خود پيام هدايتي دارد که بر اين اساس رسانه ها هاديان جامعه هستند و همان طور که مبلغان جامعه را هدايت مي‌کند اصحاب رسانه نيز جامعه را هدايت مي‌کنند.
تقوي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به نقش تريبون نماز جمعه به عنوان رسانه اظهار داشت: نماز جمعه رسانه حاکميتي است نه حزبي پس از اين رسانه بايد صرفاً سياست‌هاي نظام ترويج و تبيين شود.
وي در عين حال تصريح کرد: نماز جمعه در عين اينکه حاکميتي است اما مردمي نيز مي‌باشد يعني مردمي بايد باشند تا اين رسانه شکل بگيرد.
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه تصريح کرد: نماز جمعه با همه مومنان از هر جناحي که باشد حرف مي زند و مخاطبانش عامه مردم هستند نه مانند برخي نشريات که مخاطبانش تنها عده‌اي خاص هستند.
وي از ديگر ويژگي‌هاي نماز جمعه را چهره به چهره بودن اين رسانه عنوان کرد و افزود: نماز جمعه تريبون معروف گستري و منکرستيزي است و رسانه‌اي است که پيامش از حنجره انسان عادل بيان مي‌شود. ضمن اينکه رسانه يک طرفه است و همه بايد به آن گوش دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس