محصولات کشاورزی

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: تا زمانی که سیستم بانکی ما تغییر نکند، فرهنگ مصرف را به سمت ترویج نبریم و به صادرات محصولات کشاورزی توجه نشود، نمی‌توانیم چندان در بخش کشاورزی هوشمند پیش برویم.

به گزارش مشرق، علی وقفچی امروز در نشست رونمایی از پوستر نخستین همایش ملی کشاورزی هوشمند که در سازمان ترویج، تحقیقات و آموزش کشاورزی برگزار شد، گفت: در قرن بیست و یک که قرن ارتباطات نام گرفته است، زبان مشترکی در همه بخش‌ها به نام علم وجود دارد که اگر با علم روز حرکت نکنیم، پاسخگوی نیازهای حداقلی کشورمان نخواهیم بود. چرا که ما معتقدیم به جای حرف زدن و مقایسه امروز و دیروز باید براساس ظرفیت‌های کشور و علوم روز کار را جلو ببریم. 

وی با اشاره به اینکه امروزه کشاورزی سنتی، مدرن و صنعتی با وجود آنکه روند تکاملی دارند برای کامل‌تر شدن به تکنولوژی و علم روز نیاز دارند، خاطرنشان کرد: اما در این حوزه سه چالش اصلی داریم که نخستین آن سیستم بانکی ناکارآمد است و با روش موجود که پیش می‌رویم، امکان توسعه کشاورزی هوشمند نیست یا اگر هم محقق شود بسیار کند خواهد بود، مگر آنکه مدیریت موجود در بانک‌ها را تغییر دهیم. 

بیشتر بخوانید:

۲۰ درصد کشاورزی ایران دیجیتالی می‌شود

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین به این نکته اشاره کرد که باید بحث ترویج در کشور را از ناکارآمدی یا کم کارآمدی به یک ترویج پویا، میدانی و کارآمد تبدیل کنیم و تا زمانی که این اتفاق نیفتد و فرهنگ مصرف را به سمت ترویج نبریم با کندی مواجه خواهیم بود.

وقفچی همچنین خلاء‌های قانونی را یکی دیگر از مشکلات در این بخش دانست و افزود: ظرفیت‌های زیادی در کشور ما وجود دارد که حداقل در بخش کشاورزی می‌توانیم به صادرات ورود کنیم که متاسفانه این اتفاق آن طور که باید نمی‌افتد، به عنوان مثال طی بازدیدی که از کشور آفریقایی غنا داشتیم، یک کیلوگرم انار درجه 3 ما در آنجا 100 هزار تومان به فروش می‌رسید یا سیبی که در ارومیه ما کنار جاده رها می‌شود، در کشورهای اروپایی کیلویی 40 هزار تومان فروخته می‌شود. 

وی در پاسخ به اینکه در حوزه کشاورزی هوشمند در مجلس تاکنون آیا بحثی مطرح شده یا خیر، گفت: فعلا تا این لحظه کاری انجام نشده است، اما می‌توان از طریق اطلاع‌رسانی و پیگیری بخش‌های مرتبط این گونه موضوعات را هم پیگیری کرد. 

کشاورزی هوشمند مزایای زیادی از جمله افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه، کاهش فرسایش خاک،‌بهبود عملکرد مدیریت مزرعه و بهینه‌سازی کیفیت محصول را در پی دارد که مجمع ملی خبرگان بخش کشاورزی این موضوع را دنبال می‌کنند. 

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس