کد خبر 885537
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۸
کوفی عنان درکنار رهبر معظم انقلاب

کوفی عنان دبیرکل اسبق سازمان ملل که در زمان تصدی این سمت دو بار در جریان سفرهایش به تهران با رهبر معظم انقلاب دیدار کرد، از شخصیت معنوی رهبر انقلاب تمجید کرده بود.

به گزارش مشرق، «کوفی عنان» دبیرکل اسبق سازمان ملل که دیروز (شنبه) در سن 80 سالگی و در بیمارستانی در ژنو درگذشت، در دوران تصدی این سمت چندین بار به تهران سفر کرد و در سال‌های 1379 و 1380 به دیدار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری رفت و با ایشان ملاقات و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید:

«کوفی عنان» درگذشت

مقصر اصلی نسل کشی ۸۰۰ هزار نفری در روآندا/ آزادی ۹۰۰ گروگان از دستان صدام حسین +عکس

کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل بعد از یکی از دیدارهایش با مقام معظم رهبری گفت: در دوران نوجوانی در مورد شخصیت‌های کاریزما مطالعه می‌کردم و همیشه این سؤال برایم مطرح بود که اگر زمانی روبروی یک شخصیت کاریزما قرار گیرم چه عکس‌العملی خواهم داشت.

وی می‌افزاید: کسانی که مرا به سازمان ملل آوردند، شخصیت‌های برجسته دنیا بودند و من به آن‌ها علاقه‌مند بودم و هر کدام مثل ژاک شیراک، برای من امتیازاتی داشتند. من به شدت تحت تأثیر ژاک شیراک بودم. طوری‌که وقتی صحبت می‌کرد بدون مکث حرف‌هایی صریح می‌زد. «گورباچف» و «هلموت کهل» هم همین‌طور بودند. این‌ها کسانی بودند که نیاز به مکث نداشتند. من این‌ها را دوست داشتم.

کوفی عنان خاطرنشان می‌کند: در ملاقات با آیت‌الله خامنه‌ای احساس کردم که کسی را مثل او ندیده‌ام. شخصیت معنوی ایشان چنان مرا گرفت که از خود پرسیدم چرا شخصیتی مثل من دبیرکل سازمان ملل باشد و از معنویات چیزی نداشته باشد؟ با دیدن آقای خامنه‌ای آن شخصیت‌هایی که مرا جلب کرده بودند فراموش کردم و تحت تأثیر شخصیت معنوی ایشان قرار گرفتم. من شخصیت‌های معنوی در دنیا زیاد دیده بودم، ولی هیچ‌ یک، از مسائل سیاسی اطلاع نداشتند. با دیدن آقای خامنه‌ای اوج قداست آن شخصیت‌های سیاسی از ذهن من پاک شد. تعجب می‌کنم ایران با چنین شخصیتی چرا در بعضی جاها می‌لنگد. بعید می‌دانم به سازمان ملل هم که بروم شخصیت ایشان از ذهن من پاک شود. 

 کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل 29 خرداد 1379 سفری به تهران داشت و با رهبر معظم انقلاب دیدار و گفت‌وگو کرد.

حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای در این دیدار با تأکید بر این‌ که‌ امید به‌ عدالت‌، سرمایه‌ بزرگ‌ انسان‌ها است‌ و نباید امیدها به‌ عدالت‌ بیش‌ از این‌ کمتر شود، تصریح‌ کردند: ما همواره‌ خواهان‌ صلح‌ هستیم‌، اما صلحی‌ که‌ همراه‌ با عدالت‌ باشد.

ایشان با تأکید بر این‌ که‌ سازمان‌ ملل‌ متحد حقیقتا می‌تواند در مسایل‌ خاورمیانه‌ نقش‌ ایفا کند، افزودند: ما از مواضع‌ سازمان‌ ملل‌ و شورای‌ امنیت‌ راضی‌ نیستیم‌، زیرا در حل‌ مسایل‌ جهانی‌، معیارهای‌ یکسانی‌ به‌ کار گرفته‌ نمی‌شود.

کوفی‌ عنان‌ نیز در این دیدار ضمن‌ ارائه‌ گزارشی‌ از آخرین‌ وضعیت‌ خروج‌ رژیم‌ صهیونیستی‌ از جنوب‌ لبنان‌ و تعیین‌ حدود مرزی‌ خواستار کمک‌ و مساعدت‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ به‌ عنوان‌ یک‌ کشور تأثیرگذار در منطقه‌ برای‌ حل‌ مسایل‌ مربوط به‌ منطقه‌ خاورمیانه‌ از جمله‌ لبنان‌ شد.

 کوفی عنان ششم بهمن 1380 نیز به تهران سفر و با رهبر انقلاب دیدار کرد.

حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامی در این دیدار نیز با اشاره‌ به‌ توانایی‌ها و ظرفیت‌های سازمان‌ ملل‌ متحد و مجمع‌ عمومی این‌ سازمان‌ برای‌ مقابله‌ با ظلم‌ در جهان‌ و همچنین‌ تلاش‌های قدرت‌های بزرگ‌ برای استفاده‌ از نام‌ و امکانات‌ سازمان‌ ملل‌ به‌ نفع‌ اهداف‌ و خواست‌های خود تأکید کردند: با توجه‌ به‌ ظرفیت‌های سازمان‌ ملل‌ باید از این‌ مسئله‌ جلوگیری شود.

رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامی‌ خطاب‌ به‌ دبیرکل‌ سازمان‌ ملل‌ متحد خاطرنشان‌ کردند: جنابعالی شخص‌ موجه‌ و خوش‌ نامی هستید و این‌ برخوردهای دوگانه‌ مسائل‌ مهمی است‌ که‌ اگر شما در این‌ برهه‌ به عنوان‌ دبیرکل‌ سازمان‌ ملل‌ به‌ وظایف‌ خود در این‌ خصوص‌ عمل‌ نمایید، قطعا نام‌ نیک‌ شما در تاریخ‌ باقی خواهد ماند.

کوفی عنان‌ نیز در این دیدار با قدردانی از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران‌ از مردم‌ افغانستان‌ و پذیرایی از سه‌ میلیون‌ آواره‌ افغان و همچنین‌ تعهد ایران‌ برای‌ کمک‌ به‌ بازسازی افغانستان‌ گزارشی از اقدامات‌ سازمان‌ ملل‌ برای‌ برقراری‌ ثبات‌ و امنیت‌ در این‌ کشور ارائه‌ کرد.
وی همچنین‌ شرایط خاورمیانه‌ و فلسطین‌ را تأسف‌آور خواند و تأکید کرد: سازمان‌ ملل‌ و شورای امنیت‌ برای اقدام‌ عملی درخصوص‌ مسائل‌ خاورمیانه‌ با مشکل‌ مواجه‌ است، زیرا ترکیب‌ شورای امنیت‌ و حق‌ وتو مانع‌ پیشبرد امور شده‌ است‌.

 دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد همچنین شهریور 1385 به منظور سفری دو روزه و رایزنی با مقامات ایرانی به تهران آمد و با محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری، منوچهر متکی وزیر خارجه و سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی وقت ایران دیدار و گفت‌وگو کرد، ولی در این سفر موفق به دیدار با مقام معظم رهبری نشد.

کوفی عنان که بعد از شروع بحران سوریه به عنوان اولین نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه منصوب شد، فروردین 1391 و همچنین تیر ماه 1391 به تهران سفر و با علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه وقت و سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کرد. او در مرداد 1391 از این سمت استعفا کرد.  او در زمان تصدی در این سمت، طرحی شش مرحله‌ای به منظور پایان دادن به بحران جاری در سوریه ارائه کرد.

کوفی عنان در سال 1938 در غنا متولد شد و دیروز (شنبه) 27 مرداد ماه در سن 80 سالگی در بیمارستانی در ژنو درگذشت.او  در سال 1962 در سازمان بهداشت جهانی مشغول به کار شد و در سمت‌هایی چون قائم مقامی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، معاونت مالی دبیرکل و رهبری گروه حافظ صلح سازمان ملل به فعالیت پرداخت و اول ژانویه 1997 به عنوان هفتمین دبیرکل سازمان ملل انتخاب و تا 31 دسامبر 2006 برای دو دور عهده‌دار این سمت بود

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس