سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** اصلاح طلبان، اعتراف ظریف را سانسور کردند
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه دیروز در مصاحبه با شبکه خبری سیان ان در پاسخ به این سؤال که «چرا توافق را با وجود لغو نشدن تحریمها پیش بردید» گفته بود:
«این شاید یکی ازاشتباهات بوده است اما مشکل اینجا بود که احساس ما این بود ایالات متحده یاد گرفته که دستکم در مورد ایران، تحریمها علیرغم ایجاد مشقتهای اقتصادی، نتایج سیاسی مد نظر آنها را به بار نمیآورند و من فکر میکردم که آمریکاییها این درس را یاد گرفتهاند. متأسفانه، اشتباه میکردم.»
نکته قابل توجه اینجاست که اذعان ظریف به اشتباه بودن اعتماد به آمریکا به صورت هماهنگ توسط روزنامههای اصلاح طلب سانسور شد.
در هفتههای گذشته روحانی در تماس تلفنی با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان اعلام کرده بود که «بسته پیشنهادی اروپا در برجام مأیوس کننده است». این اظهارنظر نیز به صورت هماهنگ توسط روزنامههای اصلاح طلب سانسور شده بود. روحانی سال گذشته نیز در اظهارنظری خطاب به آمریکاییها گفته بود «مگر دیوانهاند با شما مذاکره کنند»؛ کهای اظهارنظر نیز توسط اصلاح طلبان سانسور شد.
هر جا که دولتمردان از جمله روحانی و ظریف علیه آمریکا و متحدان اروپایی واشنگتن موضع میگیرند، اصلاح طلبان به خط شده و این اظهارنظر را سانسور میکنند.
این رویکرد مغایر با منافع ملی از سوی اصلاح طلبان در حالی است که شعار «دانستن حق مردم است» از سوی این جماعت، گوش فلک را کر کرده است.
** مشکلات معیشتی مردم مهم نیست، رفع حصر مطالبه جامعه است!
روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «کاهش محدودیت محصورین» نوشت:
«خبرهای خوبی از بنبست اختر رسیده است...بخشی از محدودیتهای محصوران طی هفته گذشته ازمیان برداشته شده است و میرحسین موسوی و زهرا رهنورد اجازه پیدا کردهاند که از منزل خارج شده و به دیدار فرزندان خود بروند. پیش از این نیز برخی از نزدیکان محصورین گفته بودند که به آنها اجازه مطالعه داده شده است. با توجه به زمزمههایی که در مورد احتمال رفع حصر تا عیدسعیدقربان به گوش میرسد، باید کاهش محدودیتها را به فال نیک گرفت و امیدوار بود که مسوولان امر تصمیم گرفته باشند با اجابت این مطالبه جامعه گامی درراستای افزایش اعتمادعمومی و انسجام ملی بردارند.»
این روزنامه اصلاح طلب، رفع حصر سران فتنه را مطالبه جامعه جا زده و با ذوق زدگی مدعی شده است که محدودیتهای سران فتنه کاهش یافته است.
اما وزیر کشور در مصاحبه با روزنامه ایران به موضوع مهمی اشاره کرده است. «عبدالرضا رحمانی فضلی» در این مصاحبه در پاسخ به این سؤال که «الان کدام فاکتور (در اعتراضات مردم) بسامد بالایی دارد؟» گفت: «اعتراضات صنفی و معیشتی».
پیش از این اصلاح طلبان اذعان کرده بودند که مطالبه اصلی مردم در اعتراضات دی ماه ۹۶، مسائل معیشتی و اقتصادی بوده است.
چندی پیش «عبدالله نوری» وزیر کشور دولت اصلاحات گفته بود: «برای مردمی که نان شب ندارند، دغدغههایی حتی مانند رفع حصر کمتر مطرح است، هیچ کس انتظار ندارد کسی که چند جوان بیکار در خانه دارد، اولویت اولش رفع حصر باشد».
«عبدالله رمضانزاده» سخنگوی دولت اصلاحات نیز چندی پیش گفته بود: «اگر از هزار خانواده اولویتهایش را بپرسیم، قطعاً بین رفع حصر و رفع بیکاری به رفع مشکل بیکاری تأکید میکند».
اکنون گرانی اقلام اساسی، افزایش اجاره بهای سرسام آور مسکن، حقوق معوقه کارگران، تأمین مسکن برای اقشار ضعیف و متوسط، اشتغال، رکود در واحدهای تولیدی و...دغدغه اصلی خانوادههای ایرانی است؛ اما اصلاح طلبان با سیاسی بازی و سیاسی کاری، رفع حصر سران فتنه را به عنوان مطالبه جامعه جا زده و اینگونه به شعور مردم توهین میکنند.
** خرم: مسبب وضع موجود، دولتِ ماقبلِ روحانی است!
«احمد خرم» وزیر راه دولت اصلاحات در سرمقاله امروز روزنامه آرمان نوشت:
«مسبب و مقصر مشکلات موجود کشور را دولت قلمداد میکنند، اما کیست که نداند این گرفتاریها پسلرزههای دولت احمدینژاد است…اکنون همه مشکلات اقتصادی به حساب دولت روحانی نوشته میشود و این منصفانه نیست…مشکلاتی مثل بیکاری، تورم، کاهش ارزش پول ملی و غیره، ریشه در دولت ماقبل روحانی دارد هر چند که این دولت هم عملکرد مناسبی نداشته است».
اینکه بعد از ۵ سال باز هم با بی مسئولیتی، تقصیرها را به گردن دولت ماقبل روحانی بیندازیم از آن دست شاهکارهایی است که فقط از جماعت اصلاح طلب بر میآید.
چندی پیش «محمد عطریانفر» از فعالین اصلاحطلب با نقد این رفتار زشت همقطاران خود گفته بود: «جامعه وقتی پوستاندازی کرده و دولتی را تغییر میدهد، در مقطع زمانی کوتاهی مثلاً سه ماه تا ۶ ماه میپذیرد که دولت پیشین نقد شده و اشکالات آن مرتفع شود. با این حال نمیتوان تا پایان دولت دوم با چنین رویهای پیش رفت و دولت قبل را به صورت همیشگی به نقد کشید».
انداختن تقصیرها به گردن «دولت قبل» و «دولت پنهان» ترفند جریان اصلاح طلب برای فرار از پاسخگویی درخصوص وضع موجود است. این طیف به جای این شعبده بازیها باید به جهت در اختیار داشتن اکثریت مطلق کابینه، درخصوص وضع موجود به افکار عمومی پاسخگو باشد.
** توتال از ایران رفت؛ پایبندی به قرارداد از نوع فرانسوی
روزنامه آفتاب یزد در مطلبی با عنوان «توتال به صورت رسمی ایران را ترک کرد» نوشت:
«وزیر نفت درباره آخرین وضعیت قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: توتال به صورت رسمی قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را ترک کرده و بیش از ۲ ماه است که اعلام کرده از قرارداد خارج میشود».
توتال از ایران رفت. این در حالی است که پیشبینی خروج رسمی توتال از ایران در زمان انعقاد قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی بارها از سوی کارشناسان و صاحبنظران بیان و بر عواقب و تبعات این قرارداد هشدار داده شده بود. وزیر نفت و رسانههای اصلاح طلب در پاسخ به هشدار کارشناسان درباره انعقاد قرارداد با شرکت بدعهد و بدسابقه توتال و احتمال سرقت اطلاعات سرّی مخزن پارس جنوبی توسط این شرکت (فعال در بخش قطری مخزن مشترک)، منتقدان و صاحبنظران را مورد فحاشی و اتهامپراکنی قرار میدادند.
شرکت فرانسوی توتال پیش از این نیز قراردادی با ایران برای توسعه میادین گازی امضا کرده بود، اما در سال ۲۰۰۶ با وقوع تحریمها، ایران را ترک کرد. این در حالی است که به گفته «اصغر ابراهیمیاصل» مدیرعامل سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت فرانسوی توتال در دو دهه اخیر روزانه ۱۵ میلیون دلار به ایران خسارت وارد کرده و با یک برنامه از پیش تعیینشده وارد صنعت نفت ایران شده است.