به گزارش مشرق، رضا اردکانیان وزیر نیرو امروز در حاشیه افتتاح واحد اول و دوم نیروگاه سیکل ترکیبی پرند به ظرفیت ۳۲۰ مگاوات در پاسخ به سوال خبرنگار که پرسید سهام مهاب قدس که در دولت دهم به آستان قدس منتقل شده بود و این شرکت، شرکتهای زیرمجموعه بزرگی مثل مپنا دارد، آیا همچنان در اختیار آستان قدس است یا اینکه به وزارت نیرو بازگشته است، گفت: بنده جزء نفراتی بودم که در سال ۶۰ و قبل از شهادت شهید عباس پور در ششم تیرماه همان سال در کنار ایشان بودم و وقتی ایشان وزیر شدند، تمرکز و طراحی خود را بر روی برق قرار دادند که اتفاقات خوبی هم رقم زده شد.
بیشتر بخوانید:
وزیر نیرو: تعرفههای جدید آماده ارسال به دولت است
وی افزود: در روز ششم تیرماه سال ۱۳۶۰ و یک روز قبل از شهادت عباسپور بازدیدی از سوی او از مهاب صورت گرفت و بنده نیز در خدمت ایشان بودم، بنابراین بعد از مراجعت شهید عباسپور ایشان اعلام کردند که بحث برق به جایی رسیده که باید به مسائل آب بپردازیم و باید به سمت مشاورههایی برویم که در بحث آب تحولاتی ایجاد شود.
وزیر نیرو ادامه داد: البته این بحث صورت گرفت که باید در داخل این موضوع را به حدی توسعه دهیم که دولت به لحاظ حاکمیتی بودن، بخش آب را از دست ندهد و ساختار هم غیر دولتی باقی بماند، پس این سرفصلی شد، اما متاسفانه یک روز بعد از مطرح شدن این موضوع از سوی ایشان، عباسپور به شهادت رسیدند.
اردکانیان اضافه کرد: مدتی گذشت تا دوباره آن همکاران سعی کردند که این بحث دنبال شود که مهندسان مشاوری داشته باشیم که به لحاظ ساختاری دولتی نباشند و به لحاظ حاکمیتی دولت سهم و نقش خود را به نمایندگی از مردم ایفا کند، بنابراین شرکت مهاب قدس شکل گرفت.
وی اضافه کرد: در دنیا مدام صحبت از خصوصیسازی میشود، اما این موضوع را نیز تاکید میکنم که دولت ها نباید تحت عنوان خصوصیسازی از وظایف حاکمیتی خود در بخش آب شانه خالی کنند، پس طراحیهایی صورت گرفت که شرکتهایی بیایند که ۴۹ درصد در اختیار دولت و ۵۱ درصد در اختیار بخش خصوصی باشد. همین ایده بود که شرکتهای مهندسین مشاوری تاسیس شدند و سهام دولت ۴۹ درصد و سهم بخشهای غیر دولتی به ۵۱ درصد برسد.
وی خاطرنشان کرد: در این حوزه و در بخش آب شرکتهایی مثل مهاب قدس، طوسآب، سراب و آذراب تشکیل شدند، بنابراین در خصوص واگذاری سهام مهاب قدس به آستان قدس که در دولت دهم به آستان قدس واگذار شده بود، باید بگویم که این موضوع و بازگشت مهاب قدس و زیر مجموعه آن به وزارت نیرو در حال حل و فصل شدن است.
اردکانیان همچنین با اشاره به این که در هفته دوم ۶ هزار و ۶۶۶ پروژه صنعت آب و برق با هزینهای بالغ بر ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بهرهبرداری و یا در حال افتتاح است، گفت: سال آینده مصرف برق در زمان پیک به ۶۰ تا ۶۱ هزار مگاوات خواهد رسید، بنابراین نیاز است تا ۸ هزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سال آبی ۹۷ و ۹۸ مثل سال آبی ۹۶ و ۹۷ است در برنامهریزی بخش برق ۲۵ نیروگاه جدید وارد مدار خواهد شد که ۵ هزار مگاوات خواهد بود که ظرفیت قابل اتکا آن ۴ هزار مگاوات است، پس بنابراین ۴ هزار مگاوات باید از طرق دیگری تولید شود.
اردکانیان ادامه داد: ۳ هزار مگاوات مدیریت مصرف تولید خواهیم داشت، پس باید به جای به کار بردن صرفهجویی بگوییم که باید مدیریت مصرف تولید را در سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی تأکید کرد: ۱۲ برنامه مدیریت مصرف یا تولید در سال آینده از جمله همکاری با صنایع، گسترش نصب لوازم کاهنده، لامپ کم مصرف از این برنامهها خواهد بود.
وی در مورد اینکه تعرفه پرمصرفها برای آب و برق در سال آینده چگونه خواهد بود، گفت: دسته بندی سهگانه در بخش مصرف داریم که گروه اول مردم صرفهجو هستند و زیر الگو مصرف میکنند پس بنا داریم، در بخش آب و برق سیستم تشویقی ایجاد کنیم چرا که معتقدیم دوغ با نوشابه تفاوت دارد.
وی ادامه داد: خوش مصرف ها تعداد زیادی هستند اما سهم مصرف آنها قابل ملاحظه نیست پس ما سعی خواهیم کرد با اجرای این تعرفهها تعداد خوش مصرفها بیشتر شود.
وی افزود: گروه دوم بد مصرفها هستند که تعداد کمی است اما حجم مصرف آنها بالاست پس باید تعرفه این افراد اصلاح شود تا این گروهها به خوش مصرفها بپیوندند.
وی افزود: افزایش تعرفه مشترکان پر مصرف در نوبت عرضه به هیأت وزیران است که هدف ما این است که با این تعرفههای جدید ۱۰ درصد در بخش برق و ۱۲ درصد در بخش آب صرفهجویی صورت گیرد.
وی در مورد انتقال حوضه به حوضه و یا انتقال آب از دریای خزر گفت: سیاست ما در این خصوص روشن است، چرا که به حکم تجربه به این نتیجه رسیدم که هیچ انتقال آب از جایی به جای دیگر به تنهایی مسائل نقطه مبدا و یا مسائل نقطه مقصد را حل نخواهد کرد، چرا که باید ابتدا مشکل بهرهوری حل شود.
وزیر نیرو در باره مطالب منتشر شده از سوی زیمنس مبنی بر قطع همکاری با ایران گفت: در ملاقاتی که با مسئولان ارشد زیمنس داشتم، آنها اعلام کردند که هر آنچه که با ایران تعهد کردهاند مثل انتقال تکنولوژی توربینهای نیروگاهی کلاس F به ایران را انجام خواهند داد.
وی در مورد بحث مطالبات ایران در خصوص برق فروخته شده به عراق گفت: رقم قابل ملاحظهای از بابت فروش برق به عراق مطالبات داریم که امیدواریم به تعهدی که عراق با ما دارد، به بازپرداخت آنها اقدام کند، بنابراین دعوتی که از وزیر جدید برق عراق داشتهایم وزیر برق عراق به زودی برای مذاکرات خود به تهران خواهد آمد.