به گزارش مشرق، روزنامه سازندگی ارگان رسمی حزب کارگزاران در شماره امروز ( یکشنبه 11 شهریور) در گزارشی مشروح به بررسی سیاستورزی ماههای اخیر الیاس حضرتی قائم مقام حزب اعتمادملی و عضو فراکسیون امید مجلس پرداخته است.
سازندگی با تحلیل فعالیتهای سیاسی اخیر حضرتی به ویژه اظهارات متفاوت او در جلسه استیضاح کرباسیان، وزیر اقتصاد سابق، گفته است: «رابطه فراکسیون امید و الیاس حضرتی رابطه شکنندهای نیست که بتوان آن را با خروج حضرتی از فراکسیون امید تمام شده دانست. حضرتی همیشه یکی از مهمترین گزینههای ریاست فراکسیون امید بوده و هست. حتی در زمانی که او اعلام کرد از این فراکسیون بیرون میآید، باز هم کسی این حرف او را جدی نگرفت، با این حال الیاس حضرتی بعد از استیضاح وزیر اقتصاد چهره جدیدی از اصلاح طلبی خود را رو کرد.»
بیشتر بخوانید:
آیا ارتباط «جهانگیری» با کارگزارانیها قطع است؟
ارگان رسمی حزب کارگزاران میافزاید: «حضرتی برای رسیدن به مقصود خود یعنی برکناری کرباسیان از وزارت اقتصاد تنها تصمیم به کنارهگیری از فراکسیونی که در آن عضو بود نگرفت بلکه بسیاری از ارکان دولت را که جزو همفکرانش به لحاظ سیاسی محسوب میشوند، به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی کشور، زیر سوال برد و به آنها تاخت.»
سازندگی در بخش دیگری از این گزارش ضمن انتقاد از انفعال عارف به عنوان رئیس فراکسیون امید، تاکید میکند: «به نظر میرسد تنها تصویری که از فراکسیون امید تا امروز در ذهنها وجود دارد، تکیه عارف بر دستهایش روی کرسی خود در مجلس و سکوت همیشگی اوست. بنابراین حملات حضرتی حتی به هم جناحیهایش مثل جهانگیری نشان میدهد که این بار او میخواهد نشان دهد که فارغ از هر گرایش سیاسی، حرف دل مردم را بر زبان آورده است.»
به اعتقاد این روزنامه اصلاح طلب "ظاهرا حضرتی از آنجا که دیگر به پایگاه مردمی اصلاحطلبان در نزد مردم مثل سابق امید ندارد، در جایی که لازم ببیند ساز مخالف با جریان دولت و فراکسیون خود نیز خواهد زد... او حداقل نشان داده که در سنجش شرایط سیاسی یک قدم از هم جناحی های خود در مجلس جلوتر است."
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به سوابق فعالیتهای سیاسی الیاس حضرتی تاکید میشود: « حضرتی این روزها از خود چهرهای شاکی از شرایط موجود و دولت به نمایش گذاشته و ابایی هم از گفتن آن ندارد. استعفا از فراکسیون امید، اظهارات علیه وزرا و شرایط کنونی در کشور و نقد بیپرده دولت روحانی در کنار پست و سمتی به نام قائم مقامی حزب اعتماد ملی نشان میدهد که الیاس مجلس بعد از 4 دوره حضورش در پارلمان میخواهد بیش از همیشه جایگاه و وزن شخصی خودرا به منصه ظهور برساند.»
در نهایت در بخش پایانی این گزارش، سازندگی ضمن طرح احتمال کاندیداتوری حضرتی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 نوشته است: «برخی معتقدند که حضرتی چراغ خاموش در حال آماده شدن برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 است تا در غیاب دبیر کل حزبش بتواند کاندیدای این حزب برای انتخابات باشد. او میخواهد ثابت کند که میتواند تعیین کننده باشد، حریان آفرینی کند و به جای اینکه فراکسیونی بیاندیشد، حزبی تصمیم بگیرد و چه بسا به جای حمایت از یکی نفر اصلاح طلب،کسی باشد که اصلاحطلبان از او حمایت کنند.»