به گزارش مشرق، در آئورودا، آگنی (آتش) به عنوان منبع زندگی در نظر گرفته می شود. این به معنای لفظی سلامت خوب و استعاره برای همه عملکردهای متابولیک در بدن است.
همه چیزهایی که می خورید، به عنوان یک پیشنهاد برای آگنی مطرح می شود و چه چیزی قوی تر و مستقیم تر از غذا است؟
بیشتر بخوانید:
آمار نگران کننده مبتلایان به فشار خون در ایران
چیزی که می خورید می تواند این آتش را تغذیه و تقویت کند، سیستم گوارش شما را تقویت کند، یا می تواند باعث مختل شدن، ضعیف شدن و یا ناکارآمد شدن آگنی شود.
طبق گفته آیورودا، غذاهای مضر مثل غذاهای سرخ شده، گوشت فرآوری شده و غذاهای بسیار سرد، باقیمانده هضم نشده ای را ایجاد می کنند که سموم را تشکیل می دهند یا در اصطلاح آیورودیک، به عنوان “ama” یاد می شود. “ama” به عنوان علت ریشه ای این بیماری توصیف می شود.
بنابراین متعادل نگه داشتن این آتش متابولیکی هدف سلامتی است. زمانی که از عادات غذایی خوب یاد می شود، این بهترین توصیه هایی که اکثر پزشکان آیورودا دارند، به صورت زیر است:
فقط زمانی غذا بخورید که گرسنه باشید.
حداقل سه ساعت بین وعده های غذایی فاصله بیندازید تا غذای قبلی هضم شود.
از خوردن آگنی با مواد سرد، مرطوب، تند، چرب و سرخ شده خودداری کنید.
دکتر K.C. Lineesha از Greens Ayurveda در کرالا، هند. می گوید: “یک رژیم غذایی با غذاهای سبک و ساده بهترین رژیم غذایی است. کره آب کرده آگنی را تحریک کرده و هضم را بهبود می بخشد. جویدن صحیح نیز برای هضم خوب ضروری است.”
۵ راه حل آیورودا برای مشکلات رایج معده
یبوست؟ روغن ، نمک و آب داغ بنوشید
یک نوشیدنی با روغن، نمک و آب گرم بنوشید، آیورودا می گوید: روغن به روان کردن و چرب کردن درون روده ها کمک می کند و نمک باکتری ها را از بین می برد. کره آب کرده حاوی اسید بوتیرات، یک اسید چرب با اثرات ضد التهابی است که می تواند به هضم کمک کند. همچنین پیشنهاد می شود که دو ساعت بعد از صرف شام یک موز رسیده و سپس یک لیوان شیر گرم یا آب گرم میل کنید.
مصرف یک قاشق سوپ خوری روغن کرچک که به عنوان یک ملین محرک شناخته شده است، در هنگام خواب؛ می تواند منجر به تسکین یبوست شود. با این حال، کسانی که حامله هستند باید از مصرف روغن کرچک اجتناب کنند.
در صورتی که می خواهید از روغن کرچک برای کودک زیر ۱۲ سال یا فرد بالای ۶۰ سال به صورت طولانی مدت استفاده کنید، با یک متخصص سلامت مشورت کنید.
دستورالعمل خانگی برای یبوست:
یک قاشق چای خوری کره آب شده تازه و نصف قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان آب گرم مخلوط کنید.
مخلوط را خوب هم بزنید.
بنشینید و این نوشیدنی را به آرامی بنوشید. دقت کنید که این نوشیدنی باید یک ساعت بعد از شام صرف شود.
نفخ؟ آب گرم و دانه های رازیانه یا زنجبیل را امتحان کنید
معجون خانگی برای رفع مشکلات گوارشی
به گفته دکتر Lineesha ، اساسا هر چیزی که با آب گرم گرفته می شود ، می تواند به نفخ کمک کند. او به طور خاص دانه های رازیانه را با یک لیوان آب گرم توصیه می کند. اما شما می توانید زنجبیل با یک قطره عسل را جایگزین کنید.
اگر یک نوشیدنی داغ مدنظر شما نیست، برای کمک به روند هضم و کاهش نفخ، پس از صرف غذا، دانه های رازیانه را بجوید. اگر چای زیاد می خورید، برای کمک به نفخ چای نعناع می تواند گزینه خوبی باشد.
دستور العمل طبیعی برای رفع نفخ
یک قاشق چای خوری تخم رازیانه را در یک فنجان آب جوشیده مخلوط کنید.
چند قطعه زنجبیل تازه، مقداری انقوزه، و سنگ نمک را به آب جوشیده اضافه کنید.
این مخلوط مفید را به آرامی بعد از غذایتان بنوشید.
رفلاکس اسید معده؟ دانه های رازیانه ، ریحان و سایر ادویه ها
Amrita Rana وبلاگ نویس کارگاه های آموزشی غذایی آیورودا توصیه می کند: “دانه رازیانه، برگ های ریحان مقدس، یا یک ادویه مانند میخک را در دهان بگذارید و به آرامی بجوید”
Rana می گوید: ” هر چیزی که بزاق دهان را افزایش دهد، به متعادل کردن اسیدیته شکم کمک می کند.”
او نوشیدنی های تازه درست شده مانند آب نارگیل با تکه های نارگیل یا باترمیلک که نوعی فرآورده لبنی مایع است را توصیه می کندطبق طب آزورودا باترمیلک معده را تسکین می دهد، به هضم کمک می کند و سوزش معده که باعث برگشت اسید معده می شود را کاهش می دهد.
دستور العمل خانگی برای رفلاکس اسید
یک چهارم فنجان ماست ساده را با سه چهارم فنجان آب ترکیب کنید.
این ترکیب را به خوبی مخلوط کنید.
۱ قاشق چای خوری نمک، پودر فلفل کبابی ( زیره سبز )، کمی زنجبیل رنده شده و برگ های پشنیز تازه را به آن اضافه کنید.
اسهال؟ خوردن کدو و هیدراته ماندن بدن
درمان های طبیعی مشکلات گوارشی
کدو برای درمان اسهال یک گزینه عالی است. Sheela Tanna متخصص تغذیه ای که داروهای آیورودا را برای بیماران خود تجویز می کند، می گوید: “شما می توانید کدو را به سوپ و یاخورش کاری ساخته شده با گوجه فرنگی اضافه کنید و آن را با برنج بخورید “
تاندا یادآور می شود: “[این محصول ویژه] دارای مقدار زیادی فیبر و آب است و به راحتی قابل هضم است، کم کالری و بر روی معده سبک است.”
مهم است که در هنگام اسهال، از کم آب شدن بدن کنید و مایعات زیاد، بیش از حد معمول بنوشید. آب ساده بهترین است، اما علاوه بر آن شما می توانید باترمیلک یا آب میوه – به خصوص سیب و انار – یا چای زنجبیل را امتحان کنید. زنجبیل معده را تحریک میکند و پر از آنتیاکسیدانها است که بدن را آبرسانی کرده و مواد مغذی را از دست داده شده را برمی گردانند.
زنجبیل یک راه درمان عالی برای اسهال است. دکتر Lineesha می گوید: “طبق طب آیورودا، اگر کسی اسهال داشته باشد و با دارو بهبود پیدا نکند، او زنجبیل را توصیه می کند، تا تمام سموم به همراه اسهال به طور طبیعی بدن را ترک کنند”
دستور العمل خانگی برای اسهال
کمی زنجبیل رنده کنید و به یک چهارم فنجان آب اضافه کنید.
این مخلوط را با مقداری بادیان بجوشانید و پس از جوشاندن کمی پودر زردچوبه به آن بیافزایید.
آن را بفشارید و سپس نوش جان کنید.
سوء هاضمه؟ سبزیجات پخته شده به همراه سوپ می تواند مفید باشد
دکتر رانا می گوید: “اگر معده تان ناراحت است، بررسی کنید که طی ۲۴ یا ۴۸ ساعت گذشته چه چیزی خورده اید، و تعادل به وجودآورید.”
اگر مبتلا به سوء هاضمه باشید، او به شما پیشنهاد می کند که از لبنیات یا دانه های بزرگ (برنج)، سبزیجات خام و چیزهایی که هضمشان برای معده سخت است، اجتناب کنید.
“از سبزیجات پخته شده که یا بخارپز یا سرخ شده اند استفاده کنید، و فقط ادویه جاتی مانند زنجبیل، دارچین و فلفل سیاه که به هضم غذا کمک می کنند، را به آن اضافه کنید. سوپ و غذاهای مایع نیز موثر هستند. آبمیوه ها نیز مفید هستند، مقادیر برابر آب پیاز و عسل، یا باترمیلک را با یک چهارم قاشق چای خوری پودر سیر مخلوط کرده و برای تسکین بنوشید.
اگر رفلاکس اسید معده و یا التهاب در دستگاه گوارش را تجربه می کنید، سیر و پیاز ممکن است وضع را بدتر کنند، مراقب باشید که چه غذاهایی با بدن شما و نیازهایتان مفید هستند.
دستور العمل خانگی برای سوء هاضمه
۳ – ۴ حبه سیر، ۱۰ – ۱۲ برگ ریحان و یک چهارم فنجان عصاره علف گندم مخلوط کنید.
این نوشیدنی را یکبار در روز بنوشید.
اساس عادات خوب رژیم غذایی
با توجه به آیورودا، چند پیشنهاد برای عادات خوب رژیم غذایی وجود دارد:
ادویه جاتی مانند زردچوبه، زیره سبز، دانه های رازیانه، گشنیز، و هینگ (انقوزه) را در رژیم غذایی تان قرار دهید.
چای زنجبیل یا زیره سبز را یکبار در روز بنوشید.
از نوشیدنی ها و یا غذاهای یخ اجتناب کنید.
آب یخ ننوشید، را که فرآیند هضم را کند می کند.
اگر گرسنه نیستید میان وعده نخورید.
در طول غذا مقدار کمی آب گرم را برای کمک به هضم و جذب غذا بنوشید.
از ترکیب غذاهای متناقض مانند غذاهای بسیار سرد و بسیار گرم، یا غذاهای خام و پخته خودداری کنید.
منبع: مجله سلامت