فیلم/ کشف انبار احتکار 60میلیاردی پوشک بچه!

معاون امور گمرکی گمرک شهیدی رجایی با بیان اینکه دو برند معروف پوشک علی رغم تسهیلات ویژه ترخیص مواد اولیه حاضر نیستند کالای خود را ترخیص کنند، گفت:‌به زور به آنها گفتیم تا کالای خود را اظهار کنند.

به گزارش مشرق، احمدرضا کمان ترکی با اشاره به آخرین وضعیت ترخیص مواد اولیه پوشک، اظهار داشت: در حال حاضر دو شرکت بزرگ پوشک، مواد اولیه خود را اظهار نکرده‌اند و منتظریم که این اقدام صورت بگیرد. 

معاون امور گمرکی گمرک شهید رجایی بندرعباس با اشاره به اینکه یکی از این شرکت‌ها ۱۸۵۵ تن مواد اولیه در ۱۰ پارت و بارنامه پوشک بهداشتی در بندر شهید رجایی تخلیه کرده اما از اظهار آن به گمرک خودداری کرده است، تصریح کرد: به دلیل مضایق به وجود آمده در بازار به دنبال وضعیت کالاهای این شرکت‌ها بودیم تا بتوانیم با آنها تعامل کرده و رایزنی کنیم تا کالاهای خود را از گمرک ترخیص کنند؛ چراکه چندین ماه است کالاهای آنها در بندر موجود است اما از اظهار آنها خودداری می‌کنند. 

بیشتر بخوانید:

کمبود پوشک در بازار برطرف شد

وی افزود: بالغ بر ۴۰ روز است که بر اساس دستورالعمل ۱۴۸ رئیس کل گمرک، شرکت‌های تولیدی می‌توانند تا ۷۰ درصد کالای خود را ترخیص کنند. در حال حاضر نیز شرکت‌های خودروساز، مواد غذایی، نهاده‌های دامی این کار را می‌کنند تا زمانی که بتوانند کد رهگیری از بانک عامل دریافت کنند. 

این مقام گمرکی با بیان اینکه ما در گمرک چشم‌انتظار هستیم تا شرکت‌های بزرگ پوشک مواد اولیه خود را اظهار کنندتصریح کرد: طی ماه‌های اخیر، رئیس کل گمرک دستور داده بود که برای همه تولیدی‌ها شرایط ویژه و تسهیلات لازم درنظر گرفته شود تا بتوانند کالاهای خود را ترخیص کنند، اما سؤال اینجاست که چرا این دو شرکت بزرگ، بارهای خود را اظهار نمی‌کنند؟ 

کمان ترکی به دیگر شرکت بزرگ و معروف پوشک اشاره کرد و گفت:‌ در حال حاضر این شرکت ۱۷ هزار تن خمیر کاغذ دارد که اظهار نکرده است؛ همچنین طبق آمار یک‌هزار تن پودر جاذب به کشور آمده که آن را نیز برای ترخیص اظهار نکرده است. به زور به نماینده این شرکت گفتیم که کالای خود را اظهار کند تا بتوانیم آن را ترخیص کنیم و به تولید و بازار برسد. 

به گفته معاون امور گمرکی گمرک شهید رجایی بندرعباس، یکی از این شرکت‌ها بالغ بر یک میلیون و ۶۶۴ هزار و ۳۶۱ کیلوگرم خمیر کاغذ و ۱۱۴ هزار و ۵۵۳ کیلوگرم نوار کنار پوشک، ۳۱ هزار و ۵۶۵ کیلوگرم کاغذ سلیکون و نیز ۴۶ هزار و ۱۳۷ کیلوگرم فیلم پلی‌اتیلن برای ساخت پوشک در بندر شهید رجایی دارد که هنوز اظهار نکرده است. 

وی ادامه داد: همچنین دیگر شرکت معروف پوشک نیز ۱۷۰ هزار تن کالا در ۲۹ بارنامه به صورت فله در اختیار دارد که ۲۷ کانتینر آن نوار کنار پوشک و ۳۸ کانتینر خمیر کاغذ و ۳۸ کانتینر نوار جاذب در گمرک دارند. با رایزنی‌های صورت‌گرفته نماینده این شرکت یک بخش از کالاها را اظهار کرد تا بتواند آن را ترخیص کند.

کمان ترکی تأکید کرد: با توجه به اینکه این دو شرکت یادشده جزو شرکت‌های خوشنام هستند و مواد اولیه برای تولید دارند، در صورتی که کالای خود را اظهار کنند در مسیر سبز گمرکی قرار گرفته و همان روز کالایشان ترخیص می‌شود، نکته دیگر آنکه طبق مصوبات دولت، این شرکت‌ها از پرداخت مابه‌التفاوت ارز نیز معاف هستند. 

وی در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود مسئولان این دو شرکت بزرگ خبری از فراهم بودن تسهیلات و ترخیص ۷۰ درصد مواد اولیه تولید نداشته‌اند، گفت:‌این موضوع چیزی نیست که از افکارعمومی و رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی دور مانده باشد، در رسانه ملی و تمام رسانه‌ها، این مباحث و تسهیلاتی که گمرک قائل شده وجود داشته، بنابراین نمی‌توان این ادعا را پذیرفت چون دیگر شرکت‌ها در حال استفاده از این مزایا هستند. 

چند روز پیش مدیرعامل شرکت مای بی‌بی گفته بود ۲۴ روز است که مواد اولیه ما در گمرکات مانده و هیچ کس هم پاسخگو نیست. درست است به خاطر افزایش هزینه‌های تولید قیمت پوشک گران شده اما هیچ کمبودی در تولید پوشک نداریم  و یک عده  فقط با ایجاد نگرانی در سطح جامعه برای سود بیشتر تلاش می‌کنند.

 کریم میزبان عنوان کرده بود به فروشنده خارجی می گویم ۵۰ درصد خریدها را امروز و مابقی را در ۳ ماهه آینده پرداخت می کنیم اما وقتی به بانک مرکزی مراجعه می کنیم می بینم فیش های بانک مرکزی ۳۰ روز اعتبار دارد و اگر ما ۳۰ روزه پرداخت نکنیم عملاً خرید اعتباری ما سوخت می‌رود و بانک هیچ تضمینی نمی‌دهد.

نام این دو شرکت بزرگ نزد ما محفوظ می‌ماند. شایسته است نهادهای نظارتی و سازمان‌های دخیل در حمایت از مصرف کننده و تولید کننده با نظارت و کنترل چنین مباحثی جلوی سوء استفاده، احتکار و التهاب در بازار را بگیرند. 

همچنین شماره ثبت‌سفارش‌های یکی از برندهای پوشک که علیرغم ورود کالا به کشور هنوز به گمرک اظهار نشده، به این شرح است:
۹۹۱۵۵۳۲۲
۱۵۱۵۴۰۴۸
۹۸۳۶۶۷۹۹
۹۸۳۵۹۸۳۸
۱۴۱۶۸۵۶۱
۱۴۱۷۲۶۱۵
۱۰۵۰۰۵۳۹
۹۷۸۸۱۱۰۲
۱۴۱۶۳۹۵۸

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سید رضا IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    0 0
    با این تجار مفسده گر ؛ باید با شدت برخورد بشه !

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس