به گزارش مشرق، آیتالله عباس کعبی، نماینده مردم خوزستان و عضو هیأترئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اجلاسیه پنجم مجلس خبرگان رهبری، گفت: این اجلاسیه، یک اجلاس مهم و تاریخی با رویکرد شفافیت و صراحت در پیگیری مطالبات ملّی و ایجاد امید و ترسیم آیندهای موفق برای ملّت بود. همچنین توجه به انسجام و وحدت داخلی و همافزایی با قوای سهگانه، جهت حل مشکلات ملّت و نگاه کلان راهبردی به مسیر انقلاب اسلامی.
بیشتر بخوانید:
چرا رهبری اصرار دارند دولت بماند؟!
وی با یادآوری اینکه مقام معظّم رهبری برای بهبود اوضاع اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی مردم، مجموعه تدابیر جامع و دستورات مهمی را به قوای سهگانه داشتهاند، خاطرنشان کرد: اجلاس اخیر خبرگان به این اختصاص داده شد که ببینیم چه میزان از رهنمودهای جامع رهبری به قوای سهگانه تحقق یافته است.
آیتالله کعبی ادامه داد: برخی خُرده میگیرند که بحث مدیریت بازار ارز و سکّه ربطی به خبرگان ندارد. باید گفت مجلس خبرگان، مجلس رهبری و ولایت فقیه است و قوای سهگانه زیر نظر ولی فقیه عمل میکنند و این برای مجلس خبرگان مهم است که ببیند چه میزان از تدابیر ولی فقیه اجرایی شده و بدیهی است برای اینکه به این موضوع پی ببرند، سؤالاتی را از قوای سهگانه بپرسند.
عضو هیأترئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بنابراین، بحث مدیریت بازار سکه و ارز مطرح نیست؛ بحث تدابیر رهبری در مدیریت عالی کشور و میزان عمل قوای سهگانه به آن مطرح است و ما در این زمینه به این جمعبندی رسیدیم که تدابیر رهبر انقلاب جامعیت دارد، امّا قوای سهگانه فاصله معناداری با تدابیر عالی رهبری دارند.
آیتالله کعبی با بیان اینکه این فاصله باید پر شود و نباید با فرافکنی، مسئولیت را متوجه مجموعه نظام کرد، تصریح کرد: هر کدام از قوا، باید در حیطه اختیارات قانونی خود مسئولیت بهبود اوضاع اقتصادی و حل مشکلات معیشتی مردم را به عهده بگیرند و البته در این زمینه مسئولیت قوه مجریه به عنوان دستگاه اجرایی برای عملیاتیکردن اقتصاد مقاومتی و مدیریت بازار ارز و سکه و مبارزه با بیکاری و گرانی و اصلاح ساختار بانکی و ایجاد نظم مالی، بسیار بیشتر از دو قوه دیگر است، چرا که قوه مقننه نظارت سیاسی میکند و قوه قضائیه نظارت قضایی، امّا انجامدهنده کار، قوه مجریه است.
وی با بیان اینکه رویکرد مجلس خبرگان در بررسی مشکلات اقتصادی، مچگیری نبود، تصریح کرد: مجلس خبرگان میخواست بفهمد اشکال کار کجاست و چه کمکی میشود کرد و چگونه میتوان در مقابل جنگ روانی و اقتصادی دشمن، آرایش اقتصادی و اداری و آرایش رسانهای کشور، بهگونهای سامان یابد که هم مشکلات مردم حل شود و هم قوای سهگانه بهتر پاسخگو باشند. همچنین رضایتمندی عمومی بین مردم و نظام اسلامی ایجاد شود.
عضو هیأترئیسه مجلس خبرگان، افزایش سطح رضایتمندی جامعه از ارکان نظام و خنثی کردن جنگ رسانهای و روانی دشمن برای مجلس خبرگان را حائز اهمیت دانست و افزود: ورود مجلس خبرگان به اوضاع اقتصادی، از این منظر بود، وگرنه پرواضح است که خبرگان وظیفه خاصی در حیطه اقتصادی ندارد.
آیتالله کعبی با بیان اینکه برای اولین بار، به جای بیانیه، قطعنامه صادر کردیم، گفت: تفاوت این دو، در این است که بیانیه به تحلیل اوضاع داخلی و بینالمللی میپردازد و موضعگیریهایی در همه مسائل اعلام میکند، امّا قطعنامه بر موضوع خاصی متمرکز میشود و مطالباتی الزامی مطرح میکند.
وی خاطرنشان کرد: در این قطعنامه، در هشت بند، الزامات و مطالبات اقتصادی خبرگان را برای برونرفت از این وضعیت اعلام کردیم و به نظر ما، اگر دولت این موارد را که هم مطالبات ملّت، خبرگان رهبری و خود رهبری است و هم در تدابیر عالی رهبر انقلاب آمده اجرایی کند، شاهد افزایش سطح رضایتمندی جامعه و خنثیشدن جنگ رسانهای دشمن خواهیم بود.
آیتالله کعبی درباره ارتباط اعضای مجلس خبرگان با رهبر انقلاب و مسائلی که در دیدار اخیر مطرح شد، اظهار داشت: فضای جلسه خبرگان با مقام معظّم رهبری، یک فضای علمایی و یک فضای معنوی و ارزشی است؛ نباید این ارتباط را در سطح ارتباطات پارلمانی تنزل داد. مجلس خبرگان، پارلمان نیست و کارکرد آن پارلمانی نیست، بلکه یک مجلس علمایی است.
وی افزود: مجلس خبرگان، مجلسی منتخب مردم و بانفوذ معنوی و مجلسی شرعی و قانونی است که مظهر مردمسالاری اسلامی است.
عضو هیأترئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تدابیر جامع رهبری برای برونرفت از مشکلات اقتصادی را تنها راه برای پیشرفت کشور میدانیم، خاطرنشان کرد: رهبری در این زمینه به نحو احسن عمل کردهاند؛ هم در تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی و هم در دادن اختیارات ویژه به رئیس قوه قضائیه و هم در مطالبه جدّی از مجلس و تذاکرات خصوصی که به سران سه قوه دادهاند.
آیتالله کعبی افزود: تدابیر رهبری در اداره کشور، همچنین هدایتها، حمایتها و نظارتهای عالی ایشان بر قوای سهگانه، از نظر مجلس خبرگان، جامعیت خاص دارد.