سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** محسن هاشمی: دولت روحانی مانند تیمی است که یک گل خورده
«محسن هاشمی» در مصاحبه با روزنامه ایران گفت: «وضعیت امروز دولت مانند تیم فوتبالی است که یک گل خورده است، اما هنوز فضای وقت اضافه و کار هست و هنوز در دقیقه ۵۰ یا ۶۰ هستیم، زیرا هنوز سه سال از عمر دولت باقی مانده است».
هاشمی در ادامه گفت: «مسأله اصلی در تیم دولت، هماهنگی است. اگر تیم با هم هماهنگ نباشد، دچار مشکل خواهیم شد که اتفاقاً من معتقدم مسأله اصلی دولت آقای روحانی، نبود هماهنگی است».
«محسن هاشمی» معتقد است که دولت روحانی با گذشت ۵ سال از عمر خود هنوز گلی نزده و یک گل هم خورده است.
گفتنی است روحانی- تیر ۹۴- با اشاره به برجام گفته بود: «۳ گل زده و ۲ گل خوردهایم». این اظهارنظر در همان مقطع نیز با واکنش منفی افکار عمومی مواجه شد.
متاسفانه دولت آقای روحانی کارنامه قابل قبولی برای ارائه ندارد و حتی حامیان دولت نیز به این مسئله اذعان دارند.
دولت همچنان تمامی تخم مرغهای خود را در سبد برجام گذاشته و هنوز در جهت بهره مندی از ظرفیتهای عظیم داخلی، تحرک قابل ملاحظهای از دولت مشاهده نشده است.
آقای جهانگیری! اگر دولت به وظایف خود عمل کند، مردم امیدوار میشوند
«عباس عبدی» از فعالین اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه اعتماد در پاسخ به این سؤال که «آقای جهانگیری در اظهاراتی عنوان داشتند اگر امید مردم را افزایش دهیم روزهای سخت زودتر به پایان میرسد، آیا با توجه به شرایط فعلی میتوان از مردم انتظار امیدواری داشت؟» گفت: «افزایش امید در جامعه مانند ریختن آب در حوض نیست که به راحتی بتوان آن را افزایش داد...دولتی که نزدیک به دو ماه بدون سخنگو است، دولتی که چند وزارتخانه آن با سرپرست اداره میشود، دولتی که در شرایط حساس کنونی سفیرش در کشور مهمی چون چین مشخص نیست، مردم به چه چیزی باید امیدوار باشند؟ اگر دولت وظایف مرتبط با خود را به درستی انجام دهد، مردم امیدوار خواهند شد؛ بنابراین اینکه مدام گفته شود مردم باید امید داشته باشند، کافی نیست. دولت اگر کار خود را درست انجام دهد، مردم با درک و بینش واقعی خود به ادامه راه امیدوار خواهند شد...واقعیت آن است که عملکرد و نه سخن دولت ریشه این امیدواری است...سیاستی با عنوان امید درمانی دولتی وجود ندارد که حال بخواهیم صرفاً با صحبت کردن جامعه را امیدوار کنیم».
عبدی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «متاسفانه ما شاهد اختلافات گسترده در دولت هستیم. در کدام دولت این حجم از اختلافات وجود داشت؟ وزیر بهداشت علیه یک وزیر دیگر صحبت میکند وزیر راه علیه دیگری است. این داستان در اکثر موارد ادامه دارد. آیا این دولت امید دارد که حالا قصد تزریق امید به جامعه را دارد؟ این دولت نیاز به یکسری تغییرات اساسی در درون خود دارد...حداقل انتظار ما از دولت آن است که ابتدا خود را اصلاح کرده و سپس به مردم امید دهد».
این فعال اصلاح طلب در ادامه گفت: «اینکه مسوولی بگوید چون به دولت رأی دادهاید وضعیت همین بوده و باید تحمل کرد چه معنایی دارد؟ چطور زمانی که نیاز به رأی مردم دارند این صحبتها مطرح نمیشود؟».
متاسفانه دولتمردان هر چند وقت یکبار ژست منتقد به خود گرفته و از وضع موجود گلایه میکنند. این در حالی است که این افراد به دلیل جایگاه مدیریتی خود، مخاطب اصلی این گلایهها هستند و باید پاسخگوی وضع موجود باشند.
** وزیر دولت اصلاحات: روحانی از اختیارات و امتیازات گستردهای که دارد، استفاده نمیکند
«علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه بهار گفت: «اختیارات آقای روحانی هم با توجه به رویکردی که مقام معظم رهبری داشتند و دارند و معتقدند که دولت را باید تقویت کنیم و بارها هم از دولت در برابر مخالفان حمایت کردند و شورای هماهنگی اقتصادی با حضور سران سه قوه تشکیل شده است و ریاست آن بر عهده آقای روحانی است، شرایط بسیار خوبی دارند که بتوانند مشکلات کشور را رفع کنند. واقعیت این است که این هماهنگیها تقریباً کم نظیر است و ما تا امروز در این سطح میان سران قوا و رهبری و رئیس جمهور کمتر شاهد چنین همراهی و هماهنگی بودیم. لذا عدم استفاده از این موقعیت تا حدود زیادی به شخص آقای روحانی برمیگردد که چرا تا امروز از این ظرفیت و هماهنگی استفاده نکرده است».
اشاره این فعال اصلاح طلب به امتیازات و اختیارات گسترده رئیس جمهور در حالی است که برخی دولتمردان و فعالین اصلاح طلب در ماههای اخیر در اظهارنظرهای متعدد، کم کاری و قصور و تقصیر دولت را به گردن «دولتِ ماقبل روحانی» و «دولت پنهان» میانداختند.
** تاجیک: مردم دیگر به جریان اصلاحات به عنوان یک راه برون رفت نگاه نمیکنند
«محمدرضا تاجیک» مشاور رئیس دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «اصلاحطلبان هنگامی که بر سریر قدرت قرار میگیرند همان کنش را از خود نشان میدهند که قبل از اینکه به قدرت برسند آن را نقد میکردند. به همین دلیل نیز نسل جدید و مردم دیگر به جریان اصلاحات به عنوان یک راه برون رفت نگاه نمیکنند».
اصلاح طلبان تا پیش از این دولتهای قبل را به عدم مدیریت صحیح در بحران ارزی و رویکرد نادرست در سیاست خارجی و عدم برنامه ریزی اصولی در ساخت مسکن و...متهم میکردند، اما وقتی این طیف در سال ۹۲ اکثریت مطلق کابینه را در اختیار گرفت، در موارد فوق و موارد بسیار دیگر، کارنامه بسیار ضعیفی ارائه داد.
کارشناسان معتقدند که طیف اصلاح طلب، جماعتی پر سر و صدا و البته پر مدعا ولی بی عمل و کرخت هستند.