به گزارش مشرق به نقل از بلومبرگ، ایران ذخیره نفت در سوپرنفتکشهایش بر روی دریا را دوباره آغاز کرده تا استراتژیای که قبلا در دور پیشین تحریمها انجام می داد را دوباره ازسربگیرد.
بیشتر بخوانید:
ریابکوف: به صفر رساندن فروش نفت ایران غیرممکن است
این اقدام ایران در واکنش به تحریمهای جدید آمریکا است. تحریمهای آمریکا علیه بخش نفتی ایران قرار است که اوایل نوامبر آغاز شود اما خریداران نفت ایران نظیر فرانسه، کره جنوبی و دیگران هماکنون کاهش واردات نفت از ایران را آغاز کردهاند.
هری چیلینگوآریان، رئیس راهبرد بازار کالاهای اساسی بانک بی ان پاریباس گفت: « میتوانیم انتظار داشته باشیم که به دلیل افزایش تاثیرگذاری تحریمهای آمریکا در ماههای آتی، میزان ذخیرهسازی نفت ایران بر روی آب افزایش یابد.»
بر اساس آمار رهیابی نفتکشها، تاکنون بیشتر کشتیهای مورد بحث، که بیشترشان در مالکیت ایران است، تنها چند هفته نفت را بر روی آب نگاه داشتند؛ این درحالیاست که این مدت در زمان تحریمهای ۲۰۱۶-۲۰۱۲ به ماهها میرسید. تقریبا تمام مشتریان اصلی ایران در ماه آگوست کمتر از ماه آوریل (ماه پیش از خروج آمریکا از برجام) از ایران نفت خریدند.
حداقل ۵ نفتکش با ظرفیت کامل بیش از دو و نیم هفته است که خارج از سواحل ایران لنگر انداخته اند. دو نفتکش حامل میعانات گازی هفتههاست که در سواحل دبی توقف کردهاند.
ایران به اندازه دور قبل تحریمها، نفت بر روی آب ذخیره نکرده است؛ در آن زمان دهها میلیون بشکه نفت ماهها بر روی آب نگاه داشته میشد.
نفتکشهایی که برای ذخیرهسازی مورد استفاده قرار میگیرد در مالکیت شرکت ملی نفتکش قرار دارند. استفاده از این نفتکشها برای ذخیرهسازی می تواند توانایی ایران برای صادرات نفتش را کاهش دهد زیرا اوپراتورهای بینالمللی نفتکش برای بیمه محمولههای نفت ایران با دشواریهایی مواجه هستند و این امر ایران را بیش از پیش به ناوگان نفتکشش برای صادرات نفت وابسته میسازد.