به گزارش مشرق، «گوردون براون» نخست وزیر اسبق انگلیس در گفتوگو با روزنامه «گاردین» گفت جهان آرام آرام به سوی تکرار بحران اقتصادی اواخر سال ۲۰۰۸ و اوایل سال ۲۰۰۹ میلادی پیش میرود.
براون هشدار داد، از آنجایی که کشورهای جهان نتوانستهاند درمانی برای عاملان ایجاد بحران مالی یک دهه گذشته پیدا کنند، بحران سال ۲۰۰۹ تکرار خواهد شد.
براون که در آن دوران نخست وزیر انگلستان بود، ادامه داد بعد از یک دهه رکود در اقتصاد جهانی، اکنون دنیا به یک دهه آسیبپذیر وارد میشود.
وی افزود، بحران سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹حل نشده باقی مانده است و همکاریای که در سال ۲۰۰۸ دیده شد، اکنون در جهان وجود ندارد و همه به جای حل مشکلات بیشتر یکدیگر را سرزنش میکنند.
گوردون براون افزود: «حمایتگرایی [دونالد] ترامپ [رئیسجمهور آمریکا] بزرگترین مانع برای ساختن همکاری بینالمللی است».
حمایتگرایی که در تقابل با تجارت آزاد جهانی است، راهبردی اقتصادی است که برخی کشورها در پیش میگیرند تا با استفاده از ابزارهایی چون اعمال تعرفه و بستن مالیات بر کالاهای خارجی، صنایع داخلی خود را تقویت کنند. ترامپ از ابتدای حضور در کاخ سفید چنین سیاستهایی در پیش گرفته و همین امر به بروز جنگ تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا و چین منجر شده است.
وی گفت، اکنون یکی از نگرانیها، استقراض کلان از بانکهایی است که نظارت چندانی بر آنها وجود ندارد، آن هم در زمانی که نرخ بهره در آمریکا رو به افزایش است.
نخست وزیر سابق انگلیس گفت اکنون اعتماد کمتری میان بانکها وجود دارد که همین مسئله در کاهش اعتماد میان کشورها بازتاب خواهد داشت.