سرویس سیاست مشرق - صبح روز شنبه در جریان مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز، یک تیم ۴ نفره تروریستی بهصورت مسلحانه به این مراسم حمله کرده و مردم را به رگبار بستند. این اقدام تروریستی منجر به شهادت و زخمی شدن تعدادی از نیروهای نظامی و مردم عادی شد.
پس از این حمله تروریستی، «رابرت مک کِر» سفیر انگلیس در تهران در واکنشی مشمئزکننده در حساب توئیتری خود نوشت:
«یک حمله تکان دهنده تروریستی. این حمله هر جایی اتفاق بیافتد باید محکوم شود. تمامی تسلیت ما به خانوادههای قربانیان».
شبکه ضد ایرانی مستقر در لندن؛ تریبون تروریستها
حالا چرا واکنش سفیر انگلیس مضحک است؟!
ساعتی پس از این حادثه، سخنگوی گروهک تروریستی الاحوازیه به صورت مستقیم با شبکه ضد ایرانی «ایران اینترنشنال» مصاحبه کرده و حمله تروریستی صبح شنبه به رژه نیروهای مسلح در اهواز را بر عهده گرفت.
نکته قابل تأمل اینجاست که مرکز شبکه خبری «ایران اینترنشنال» در لندن است.
«علی علیزاده» تحلیلگر مسائل سیاسی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت:
«کار تلویزیون ایران اینترنشنال در مشروع و توجیه کردن تروریسم الاحواز، براساس قوانین بریتانیا صراحتاً تبلیغ تروریسم و همکاری با تروریسم و قابل مجازات است. سفارت ایران باید بلافاصله تلویزیون ایران اینتر نشنال را به پلیس این کشور گزارش و سفیر بریتانیا در تهران باید احضار شود».
یکی از فعالین فضای مجازی نیز در واکنش به این اقدام این شبکه ضدایرانی مستقر در لندن نوشت:
«تلویزیون ایران اینترنشنال به سرکرده تروریستهای الاحواز تریبون زنده داده! جالبه میگه آقای حُر خیلی خوش آمدید! تصور کن CNN تو ۱۱ سپتامبر با بن لادن مصاحبه زنده میکرد و میگفت: آقای بن لادن خیلی خوش آمدید، چی شد برجها رو ترکوندی مشتی؟».
یکی دیگر از فعالین فضای مجازی نوشت:
«شبکه ایران اینتر نشنال که قبلاً گردهمایی منافقین را پخش زنده کرده بود، الانم داره گفتگوی تلفنی می کنه با سخنگوی الاحواز! مجری: آقای یعقوب حر خوش آمدید...».
لازم به ذکر است که «حمید بعیدی نژاد» سفیر کشورمان در انگلیس در واکنش به تدارک تریبون رسانهای از سوی شبکه «ایران اینترنشنال» برای مسئول رسانهای گروهک تروریستی «الاحواز»، از پیگرد این اقدام نزد نهاد ناظر رسانههای انگلیس خبر داد.
بی بی سی فارسی، روابط عمومی تروریستها
شبکه ضد ایرانی «بی بی سی فارسی»-متعلق به دولت انگلیس- نیز از ساعات ابتدایی حادثه تروریستی اهواز در جایگاه روابط عمومی تروریستها، مشغول به فعالیت بود.
بی بی سی فارسی و تعدادی دیگر از رسانههای ضد ایرانی در اقدامی سخیف در توصیف «حمله تروریستی» اهواز به عبارت «حمله» اکتفا کردند!
بی بی سی فارسی در اقدامی مغرضانه تنها به نقل از منابع داخلی از واژه تروریستی استفاده کرد تا نشان دهد تروریستی بودن حادثه اهواز نظر بی بی سی و گردانندگان آن نیست!
شبکه ضد ایرانی بی بی سی اما پا را فراتر گذاشته و به تطهیر این گروهک تروریستی نیز پرداخت. بی بی سی فارسی در خبری به نقل از سخنگوی گروهک تروریستی الاحواز نوشت: «...جزئی از استراتژی ماست که شهروندان عادی هیچوقت هدف قرار نمیگیرند»!
یکی از فعالین فضای مجازی در واکنش به این اقدام مشمئزکننده بی بی سی فارسی نوشت: «این را اهل فن رسانه بهتر میتوانند قضاوت کنند. وقتی روابط عمومی، تریبون یا رسانه نهاد، ارگان یا گروهی باشی، همه تلاشت را میکنی تا علاوه بر توزیع اخبارش، شبهات پیرامونش را هم پاسخ بدهی و اصطلاحاً روشنگری کنی. کاری که بیبیسی فارسی خبیث برای تروریستهای الاحواز میکند.»
روباه پیر، حامی تروریستها
سفیر انگلیس در پیامی مشمئزکننده حمله تروریستی در اهواز را محکوم کرده است. این در حالی است که گروهک تروریستی موسوم به الاحوازیه آشکارا در لندن فعالیت دارد و با برگزاری نشستها و جلسات مختلف حملات و فتنه گری های خود را طراحی میکند بدون اینکه با منع قانونی روبرو شود.
گروهک الاحوازیه را میتوان در امتداد جریان تجزیهطلب «شیخ خزعل» ( ۱۲۴۲ –۱۳۱۵) دانست که از انگلیس نشان شوالیه امپراتوری بریتانیا را دریافت کرد. به طوریکه «عبد الحمید الخزعل» نوه شیخ خزعل در کنفرانس گروهک الاحوازیه در ژانویه ۲۰۱۷ در قاهره شرکت کرد.
لازم به ذکر است که هسته اولیه گروهک تروریستی الاحواز سالها پیش با «جک استراو» وزیر خارجه پیشین انگلیس ملاقات داشتند و با شنیدن پشتیبانی دولت انگلیس از زبان وی روحیه گرفتند.
دولت انگلیس که همچون آمریکا مدعی مبارزه با تروریسم است در راستای سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» نه تنها جلوی فعالیت این گروهک تروریستی را نگرفته است بلکه با پناه دادن به سران این گروه تروریستی اجازه داده است که آنها از بلندگوهای تبلیغاتی چون بی بی سی فارسی، بی بی سی عربی، تلویزیون ایران اینترنشنال و تلویزیون من و تو که دفاتر آنها در لندن است بهره مند شوند و طرحهای خود را برای فتنه افکنی در ایران اجرا نمایند.
لزوم واکنش قاطع دستگاه دیپلماسی
انگلیس از یکسو از گروهکهای تروریستی ضد ایرانی حمایت کرده و از سوی دیگر گستاخانه به مخالفت با توان موشکی و قدرت منطقهای ایران میپردازد.
«سایمون مک دونالد» معاون وزیر خارجه انگلیس-مرداد ۹۷- در مصاحبه با روزنامه ایران گفته بود: «اگرچه موضوع برجام مورد اختلاف با واشنگتن است، اما انگلیس و اروپاییها با امریکا در برخی از نگرانیهایش شریک هستند. ما سؤالاتی در مورد برنامه فناوری موشکی ایران و رفتار منطقهای این کشور داریم».
دولت انگلیس در روزهای گذشته با انتشار بیانیهای به شهروندانی که از تابعیت دوگانه ایرانی- انگلیسی برخوردارند هشدار داد که به جز در موارد ضروری، از سفر به ایران خودداری کنند! در بخشی از این بیانیه آمده است: «شهروندان انگلیسی که از تابعیت ایران نیز برخوردارند، در صورت سفر به ایران با خطراتی مواجه میشوند؛ همانگونه که ما هرروزه بطور غم انگیزی شاهد آن هستیم»!
با توجه به اقدامات ضد ایرانی دولت انگلیس، لازم و ضروری است که وزارت خارجه کشورمان واکنش قاطعی به این گستاخیها نشان دهد.
متاسفانه در ماههای اخیر شاهد حمله آزادانه گروههای تروریستی به سفارتخانههای ایران در اروپا و بازداشت غیرقانونی چند دیپلمات کشورمان در کشورهای مختلف اروپایی بودهایم؛ اما تاکنون واکنش قاطعی از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان مشاهده نشده است.
البته شب گذشته، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که سفرای هلند و دانمارک و کاردار موقت انگلیس در غیاب سفیر به وزارت امور خارجه احضار شدند.
اما با توجه به هجم فعالیت ضد ایرانی انگلیس، چرا وزارت خارجه همواره منفعلانه مقابل اروپا رفتار میکند؟