مجلس نمایه

کمپین #شفافیت_آرا با امضای قریب به ۹۰ تن از نمایندگان مجلس از گرایش‌های مختلف سیاسی تشکیل شده، اما در بین نمایندگان، هنوز چهره‌های شاخص پارلمان وجود دارند که به این کمپین نپیوسته‌اند.

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی چندی پیش با یک‌فوریت طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس مخالفت کردند و قرار شد این طرح به‌صورت عادی در پارلمان بررسی شود.

بیشتر بخوانید:

کدام نمایندگان هنوز به کمپین #شفافیت_آرا نپیوسته‌اند؟ +جدول

مخالفت نمایندگان مجلس با یک‌فوریت طرح شفافیت آرا، با واکنش‌هایی از سوی نمایندگان موافق این طرح و نیز برخی محافل سیاسی و اجتماعی روبه‌رو شد، بر همین اساس، احمد امیرآبادی عضو هیئت‌رئیسه مجلس و به‌عنوان نماینده‌ای که کمپین #شفافیت_آرا را راه‌اندازی کرده، به‌صورت داوطلبانه در پیامک‌های جداگانه‌ای، از نمایندگان مجلس درخواست کرده که به این کمپین بپیوندند.

امیرآبادی ضمن تشریح جزئیاتی از کمپین #شفافیت_ آرا که پیشتر با امضای 73 تن از نمایندگان راه‌اندازی شده بود، گفت: 14 تن از نمایندگان مجلس، علاوه بر 70 نفر قبلی به کمپین #شفافیت_ آرا پیوسته‌اند که با این حساب، تعداد نمایندگانی که به این کمپین پیوسته‌اند به 87 تن رسیده است.

براساس این گزارش، شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به سؤالات از رئیس‌جمهور، وزرا و نیز تحقیق و تفحص‌ها و همین‌طور، طرح‌ها و لوایح موجب می‌شود تا موکلان‌شان در حوزه‌های انتخابیه نسبت به آرایی که نمایندگان می‌دهند، آگاه شده و با مشی سیاسی و طرز تفکر آنها بیشتر آشنا شوند.

از طرفی شفافیت آرا منجر به این می‌شود که رأی موافق، مخالف و یا ممتنع نماینده یا نمایندگان به‌صورت شفاف معلوم شود، زیرا در نهایت ماحصلی که از آرای نمایندگان نسبت به مصوبات مجلس، سؤالات از وزرا یا رئیس‌جمهور و یا طرح‌ها و لوایح به‌دست می‌آید، جمع‌بندی کلی از آرای نمایندگان است و مشخص می‌شود که نماینده‌ای چه رأیی نسبت به فلان مصوبه مجلس و یا دیگر موارد، از جمله استیضاح‌ها و سؤالات از وزرا یا رئیس‌جمهور داشته است.

نکته حائز اهمیت این است که، همان‌طور که از نام کمپین #شفافیت_آرای نمایندگان مجلس مشخص است، هدف طراحان این کمپین و نمایندگان مجلس این است که آرا شفاف شده و جلوی لابی‌های احتمالی در پَسِ آرای مخفی گرفته شود، اما در این بین، هنوز برخی چهره‌های شاخص پارلمان، از جمله علی لاریجانی رئیس مجلس، مسعود پزشکیان و علی مطهری، نواب اول و دوم مجلس به این کمپین نپیوسته‌اند، این در حالی است که از این چهره‌ها انتظار وجود دارد که پیش از دیگر نمایندگان، به کمپین #شفافیت_آرا، پیوسته و سایر نمایندگان را نیز برای پیوستن به آن ترغیب و تشویق کنند.    

از میان 203 تن از نمایندگانی که کمپین #شفافیت_آرا را امضا نکرده‌اند، چهره‌های شاخصی در پارلمان با گرایش‌های مختلف سیاسی و فراکسیونی وجود دارد که در جدول زیر به آن پرداخته‌ایم.

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده می‌شود، از میان 20 چهره سیاسی مجلس، 4 نماینده عضو فراکسیون مستقلان ولایی نزدیک به علی لاریجانی هستند که با رنگ زرد و نیز 5 نماینده نیز عضو فراکسیون نمایندگان ولایی(اصولگرایان) هستند که با رنگ سبز نمایش داده شده است، همچنین 11 تن از نمایندگان نیز عضو فراکسیون اصلاح‌طلبان و حامیان دولت هستند که با رنگ بنفش نمایش داده شده است.

قرار است امضاهای نمایندگان مجلس برای پیوستن به کمپین #شفافیت_آرا در روزهای آینده افزایش یابد که در گزارش‌های جداگانه‌ای اسامی نمایندگان، به خصوص چهره‌های شاخصی که به این کمپین بپیوندند را اعلام خواهد کرد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۱
    14 0
    عالی ،سر تیتر خبر باشه لطفا و گزارش روزانه بدید از پیوستن ونپیوستن به لیست و از کدام حوزه ،مطالبه مردم ۰۰۰۰۰۰۰مطالبه همه ۰۰۰۰۰شفافیت ۰۰۰۰۰اگر ریگی به کفش ندارید به این لیست بپیوندید و ان را به صورت قانون لازم الجرا در آورید
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۱
    2 0
    اینا مردم را آدم حساب نمیکنن حالا بیان شفاف حرف بزنن !!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس