به گزارش مشرق، طی روزهای اخیر جهش در بازار ارز تا جایی پیش رفت که قیمت های جدید و البته بالایی برای انواع ارز به ویژه دلار، یورو و پوند ثبت شد.
قیمت یورو در روزهای اخیر بالای 20 هزار تومان، پوند بالای 23 هزار تومان و دلار تا 19 هزار تومان در صرافی ها درج شد و مورد معامله قرار گرفت.
گرانی ارز موجب شد تا بازار طلا و سکه نیز تحت تاثیر قرار گرفته و رکورد بیش از 5 میلیون تومان برای سکه بهار آزادی نیز در بازار ثبت شود.
بیشتر بخوانید:
۱۴ راه نرفته بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز
برهمین اساس و بعد از گرانی های بی سابقه در بازار ارز سرانجام دولت دست به کار شد و در جلسه ای با حضور روسای سه قوه تصمیم گرفت تا با سیاست های جدید گامی در راستای کاهش قیمت ها و بازگشت ثبات به بازار ارز بردارد.
تصمیم مهمی که از این جلسه بیرون آمده این است که بانک مرکزی اختیار لازم را برای دخالت در بازار ارز دارد و می تواند از طریق صرافی ها و بانک ها با قیمتی که در آینده اعلام می شود، در بازار ارز مداخله کند.
طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، در جلسه صبح شنبه این شورا که با حضور روسای قوای مقننه و قضاییه و به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور تشکیل شد؛رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از آخرین وضعیت بازار ارز ارائه کرد و سیاست های بانک مرکزی جهت مدیریت بازار ارز تصویب شد.
به موجب این سیاستهای ارزی، کلیه صادرکنندگان غیرنفتی موظفند ظرف سه ماه بعد از صادرات، ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه و یا به ترتیبی که بانک مرکزی معین می کند ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی برگردانند. صادرکنندگانی که در چارچوب دستورالعمل مربوطه عمل کنند، با تصویب دولت مشمول تشویق و تسهیلات صادراتی خواهند شد.
در این جلسه همچنین اختیارات لازم به رئیس کل بانک مرکزی جهت مدیریت بازار ارز داده شد. بر این مبنا، بانک مرکزی از طریق بانک ها و صرافی های مجاز در بازار ارز مداخله و اقدامات لازم برای کنترل نرخ ارز انجام خواهد داد و قیمت مبادله در بازار ارز را نیز به نحو مقتضی اطلاع رسانی خواهد کرد.
طبق یکی دیگر از مصوبات این جلسه، هر شخص حقیقی و حقوقی با رعایت مقررات بانک مرکزی می تواند به هر میزان اسکناس ارز وارد کشور نماید.