به گزارش مشرق، محمد فیضی، نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی، صبح امروز در موافقت با تصویب لوایح 4 گانه FATF در صحن علنی مجلس، طی سخنانی اظهار داشت: چرا برخی نمایندگان دیگران را به دروغگویی متهم میکنند و در فضای مجازی با طرح موضوع حق و باطل، موافقان تصویب این قانون را در صف یزیدیان قرار میدهند.
بیشتر بخوانید
بررسی علنی CFT در مجلس
وی افزود: پیام مقام معظم رهبری درباره این قانون توسط آقای حجازی به صورت کتبی به آقای لاریجانی رسید و ایشان در جلسه غیرعلنی مجلس متن این نامه را منتشر کردند. پس چرا برخی نمایندگان مجلس را به دروغگویی متهم میکنند، مگر سایر کشورها عضو این کنوانسیون نیستند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس با بیان اینکه نباید کسی به نمایندگان مجلس تهمت و افترا بزند، گفت: همه کشورها قوانین خود را با استانداردهای بین المللی تطبیق میدهند. ما اگر این کار را نکنیم در مسائل بانکی با مشکل مواجه میشویم. ما نیاز داریم تا قوانینی مطابق با استانداردهای بینالمللی را تصویب کنیم. ما امروز در شرایط سختی هستیم و نباید شرایط را برای خود سختتر کنیم.
فیضی تأکید کرد: سایر کشورها نیز این استانداردها را رعایت میکنند اما برخی میخواهند ما خودمان کانالهای بانکی را مسدود کنیم. بسیاری از کشورها قوانینی مانند FATF را خودشان تصویب کردند. پیوستن به چنین کنوانسیونی یعنی پذیرفتن حداقل استانداردها. بانکهای جهانی میخواهند این استانداردها را رعایت کنیم و در صورت عدم پذیرش آن با محدودیت روبرو میشویم.
وی با بیان اینکه ما امروز در مقام انتخاب قرار نداریم، تصریح کرد: مقدمه ایجاد روابط بینالمللی پیوستن به FATF است و اگر این لوایح 4گانه تصویب نشود، شاهد اقدامات تقابلی خواهیم بود. پیامدهای پیوستن به (اف. ای. تی. اف) خوب تشریح نشده و ما نگفتهایم که در صورت نپیوستن به این کنوانسیون روابط بانکهای جهانی با ما قطع خواهد شد و حتی بانکهای روسیه و چین و سوریه نیز نمیتوانند با ما کار کنند. اگر یک مشتری ایرانی به بانکهای دنیا مراجعه کنند برای افتتاح حساب به مشکل برمیخورد و مجبور است راستی آزمایی شود. نپیوستن به این کنوانسیون موجب بسته شدن کانالهای بانکی برای تجار و شرکتهای ما میشود و آنها دچار تهدید میشوند، حتی رانندگان کامیونها با مشکل مواجه خواهند شد.
نماینده مردم اردبیل در مجلس ادامه داد: ایران با عدم عضویت در FATF قادر نخواهد بود حق عضویت خود در نهادهای بینالمللی را بپردازد. ما ضمائم این کنوانسیون را نپذیرفتهایم و قرار است تروریسم را خودمان تعریف کنیم. در تعریف ما مبارزه با استعمار کشورهای استکباری مصداق تروریسم نیست. مسائل داوری بین المللی را نپذیرفتهایم و در این مورد ملاک ما قوانین کشور خواهد بود. اگر تحت فشار قرار بگیریم، ترتیبات خروج از این کنوانسیون در مجلس پیش بینی شده و اگر شرایط ما را قبول نکنند، عضو این کنوانسیون نمیشویم.
فیضی با بیان اینکه نمیبایست شرایط کشور را دوقطبی کنیم، گفت: زمانی که جمعی از پاسداران به لبنان رفتند حضرت امام(ره) با این اقدام آنها مخالفت کردند. راه استقلال کشور از طریق تأمین معیشت مردم فراهم میشود. FATF برای مبارزه با گروههای مقاومت نیست و در خود کشور لبنان هم این گروهها با مشکلی مواجه نشدند، چگونه ایران با پذیرش این استاندارد دچار مشکل میشود؟
وی در پایان خاطرنشان کرد: ایران بیشترین هزینه را در مبارزه با تروریسم داده است و همه این شهدا توسط مدیریت نظامی کشورهایی شهید شدهاند که خود خالق تروریسم بودند.