به گزارش مشرق، بر اساس تحلیل آخرین دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی از اواخر وقت امروز با نفوذ جریانات شمالی به سواحل خزر بارش پراکنده باران در سواحل غربی دریای خزر آغاز میشود.
روز پنجشنبه گستره بارشها علاوه بر سواحل غربی خزر، سواحل مرکزی و شرقی، غرب خراسان شمالی، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی و ارتفاعات البرز در استانهای قزوین، البرز و تهران را در برخواهد گرفت و روز جمعه بارندگی در این مناطق تداوم مییابد.
بیشینه بارندگی روز پنجشنبه در گیلان، نیمه غربی مازندران و روز جمعه در گیلان، مازندران و مناطقی از اردبیل پیشبینی میشود؛ روز جمعه بارشها در ارتفاعات تهران، البرز، مازندران و سمنان به شکل برف خواهد بود.
با توجه به نفوذ هوای سرد، دمای هوا روز پنجشنبه در استانهای گیلان و اردبیل بین ۶ تا ۸ درجه و روز جمعه در استان مازندران بین ۴ تا ۶ درجه کاهش مییابد و این هوای سرد تا اواسط هفته آینده در این مناطق ماندگار خواهد بود.
بعدازظهر پنجشنبه و روز جمعه شرق خلیجفارس، تنگه هرمز، دریای عمان و دریای خزر مواج پیشبینی میشود.
از امشب و همچنین روز پنجشنبه در مناطقی از خراسان جنوبی، شرق سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان وزش باد نسبتاً شدید و گردوخاک پیشبینی میشود.
روز جمعه در نوار شرقی کشور و همچنین شرق هرمزگان وزش باد شدید و گردوخاک و در زابل طوفان گردوخاک پیشبینی میشود.
پنجشنبهشب و طی روز جمعه به سبب وزش باد شدید، شرق خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، مواج پیش بینی میشود و ارتفاع موج به حدود ۱.۵ تا ۲ متر خواهد رسید.
از بعدازظهر پنجشنبه و طی روز جمعه، دریای خزر نیز به سبب وزش باد نسبتا شدید، مواج پیش بینی میشود و ارتفاع موج به حدود ۱ تا ۱.۵ متر خواهد رسید، توصیه میشود طی این مدت احتیاط لازم در تردد شناورهای سبک بهعمل آید و از بهکارگیری قایقهای تفریحی و سبک جلوگیری شود.
آسمان تهران فردا کمی ابری، بعدازظهر افزایش ابر، گاهی وزش باد پیشبینی میشود، بیشینه و کمینه دما فردا در تهران ۱۸ و ۸ درجه خواهد بود.
فردا بندرعباس با بیشینه دمای ۳۱ درجه بالای صفر گرمترین مرکز استان و شهرکرد و همدان با کمینه دمای ۲ درجه زیر صفر و زنجان با کمینه دمای ۳ درجه زیر صفر سردترین مراکز استان خواهد بود.
میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی ۹۸-۹۷ (یکم مهرماه ۹۷) تا روز پنجم آبان سال جاری ۱۵.۳ میلیمتر ثبت شد، میزان بارش در سال گذشته در این بازه زمانی ۷.۳ میلیمتر بود که بارش سالجاری ۱۰۹.۸ درصد بیشتر از سال گذشته است.
همچنین میانگین بلندمدت بارندگی کشور در بازه زمانی مذکور ۸.۵ میلیمتر بوده است که بارش سال جاری ۷۹.۹ درصد بیشتر از سال بلندمدت است.
بیشترین میزان بارش در هفته پنجم سال زراعی معلق به منطقه پیرانشهر در استان آذربایجان غربی به میزان ۱۰۸.۸ میلیمتر بوده است.
همچنین میانگین گرمترین منطقه دلگان در استان سیستان و بلوچستان به میزان ۳۶.۱ درجه سلسیوس و میانگین سردترین منطقه شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری به میزان منفی ۲.۳درجه سلسیوس بوده است.