ترامپ نمایه

دو مقام سابق آمریکایی، طرح‌های ضدایرانی ترامپ را آرزوهای محال و دست‌نیافتنی ارزیابی کردند.

به گزارش مشرق، مجله فارین پالیسی در یادداشتی به قلم فیلیپ گوردون و رابرت ملی (دو دستیار سابق دولت اوباما در امور خاورمیانه) نوشت:

زمانی که دونالد ترامپ، در ماه می خروج از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را اعلام کرد، یکی از چند دلیل او این بود که رفتار ایران را در خاورمیانه بهتر کند. مقامات بلندپایه دولت ترامپ گفتند ایران «مسبب همه مشکلات» منطقه است و قطع صادرات نفت آن، باعث توقف درآمدهایی می‌شود که از آنها برای بی‌ثباتی استفاده می‌کند. اوایل ماه جاری میلادی، تحریم‌های آمریکا اجرا شد.

از دیدگاه ترامپ، تحریم‌ها شبه‌جادویی و ابزاری چندمنظوره هستند و ایران را به پذیرش یک توافق اصلاح‌شده مجبور خواهند کرد. علاوه‌بر این، تحریم‌ها ممکن است باعث ناآرامی در ایران شود.

 اما خواسته‌های ترامپ آرزوهایی است که «مطلقا قابل‌تحقق نیستند». چرا که چیزی در تاریخ وجود ندارد که نشان دهد ایران در برابر خواسته‌های آمریکا، حتی با وجود فشار سنگین اقتصادی، تسلیم می‌شود.

دولت ترامپ با اعمال طیف کاملی از تحریم‌ها علیه ایران و با بیان اینکه رفع این تحریم‌ها فقط منوط به پایبندی به ۱۲ شرط مطلوب، اما غیرواقع‌بینانه، خود را از هرگونه اهرم قابل‌استفاده محروم کرده است. به طور کلی، الان تهران هیچ دلیلی برای همکاری ندارد و دلایل زیادی برای کارشکنی دارد».

رویکرد کنونی دولت ترامپ به منافع آمریکا در عراق هم آسیب می‌زند. با انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر جدید و عملگرا در عراق، چشم‌اندازها برای تشکیل یک دولت فراگیر و موثر بیشتر شده است. امری که می‌تواند هم منافع آمریکا و هم منافع ایران را تامین کند، اما اگر ایران متقاعد شود آمریکا قصد دارد اقتصادش را نابود کند، ممکن است در جایی انتقام بگیرد که بیشترین نفوذ را دارد. احتمالا این انتقام در عراق اتفاق بیفتد، جایی که نیروهای شیعی نزدیک به ایران، ممکن است به راحتی نیروهای آمریکایی را هدف قرار دهند. حتی اگر این امر اتفاق نیفتد، تحریم‌های ایران، تاثیر ویرانگری بر اقتصاد ضعیف عراق خواهند گذاشت. عراق در زمینه گاز طبیعی، برق، آب و غذا به ایران وابسته است. نهایتا تحریم‌های جدید ترامپ هر چه به اقتصاد ایران فشار بیشتری وارد کنند، ممکن است تاثیر غیرسازنده بیشتری هم بر منطقه بگذارند.

از زمانی که تحریم‌ها در بهار گذشته اعلام شد، ایران اعلام کرد که تا زمانی که سایر کشورها به توافق متعهد باشند، به پایبندی به محدودیت‌ها ادامه خواهد داد. به دلیل استمرار واردات چین، هند، ترکیه و سایر کشورها، ایرانیان هنوز بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت می‌فروشند. اما اگر ترامپ این صادرات را به صفر برساند، انگیزه ایران برای پایبندی به محدودیت‌های هسته‌ای هم کمتر خواهد شد. در این حالت، بعید است که ایران به شکل پرخاشگرانه‌ای برنامه هسته‌ای‌اش را توسعه دهد. اگر چنین کند، ترامپ با همان مخمصه‌ای مواجه خواهد شد که اوباما در سال ۲۰۱۵ با آن مواجه شده بود.

مقامات دولت ترامپ در هفته‌های اخیر به خودشان تبریک می‌گفتند و پیشاپیش بازگشت تحریم‌ها را یک موفقیت قلمداد می‌کنند. اما مسئله این نبوده است که آمریکا می‌تواند به ایران رنج تحمیل کند یا خیر. بلکه مسئله این بوده است که آیا این درد، به تامین منافع آمریکا کمک می‌کند یا خیر. در این زمینه، تحریم‌های ترامپ نه تنها باعث همکاری ایران نشد، بلکه در حال به‌دست آوردن نتیجه عکس هستند.

منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۰۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
    29 60
    امیدوارم عمق استراتژیک کشور به جای سواحل مدیترانه در داخل پیگیری شود
    • سعید ۰۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
      15 0
      خطاب به 1:32، همین نفوذ منطقه ای ایران است که توان بازدارندگی مهمی در برابر تهاجم قدرتهای بزرگ ایجاد کرده است، بعد جنابعالی امیدوارید این نفوذ منطقه ای از بین برود تا ایران در داخل مرزهای خودش محصور شود؟!!!!!! جنابعالی اگر واقعاً ایرانی باشی ( که بعید است) ، یا احمقی یا خائن.، قطعاً دشمنان ایران و حامیان ابلهشان نظیر جنایعالی این آرزو را به گور خواهند برد.
    • IR ۰۳:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
      13 1
      اونم پیگیری میشه منتها مردم با انتخابهای افتضاح شون نمی گذارن
    • AU ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
      8 0
      داعش اومد بالاسرت و طالبان و القاعده و .... در دنیای امروز بشینی تا بیان بالای سرت یعنی حماقت و شکست و اسیری و گرسنگی و ....
    • AU ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
      18 0
      مواظب باش خیلی هم داخل پیگیری نشود.
    • IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
      9 0
      مطمینم نمیدونی عمق استراتژیک چیه! الان عمق استراتژیک آمریکا محدود به فلوریدا و کالیفرنیا و تگزاسه؟ چرا در کره و ژاپن و عراق و آفریقا اروپا پایگاه داره؟ چرا انگلیس در بحرین داره؟ چرا فرانسه در کنگو داره؟ چرا چین در ویتنام داره؟.... دیدی نمیدونستی معنی اش چیه...
    • IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
      6 0
      بگو عمق استراتژیک چیه اول؟
    • علی IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
      0 0
      ما کل دنیا رو هم بگیریم باز هم لیبرالها نمی زارن خیرش به مردم برسه
    • علی IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
      0 0
      ما کل دنیا رو هم بگیریم باز هم لیبرالها نمی زارن خیرش به مردم برسه
  • IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
    2 0
    نقطه ضعف امريكا داخل عربستان ومنابع ومخازن وبنادر نفتي ان است انهم توسط حوثي ها كه ردپاي ما ديده نشود چند انفجار سنگين كافيست نفت ٢٠٠ دلار شود وبنزين در امريكا سه برابر شود
  • AU ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
    15 0
    چه انتقامی؟ چپ های اونا هم مثل چپ های ما یاوه می گویند. برای همین مردم آمریکا به ترامپ رای دادند. چرا که دیگر از فساد و دروغگویی آنها به ستوه آمده اند.
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
    4 0
    فکر کن ما یکجا دست به سینه می نشینیم و محاصره و تحریم شدن خودمون رو تماشا می کنیم! واقعا اینا با خودشون چی فکر می کنن!!! وقتی کشورم قدرت داره، میتونم به منافع شما ضربه بزنم این مسئله ای عجیب و چیز پیچیده ای نیست.
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
    1 0
    فکر کن ما یکجا دست به سینه می نشینیم و محاصره و تحریم شدن خودمون رو تماشا می کنیم! واقعا اینا با خودشون چی فکر می کنن!!! وقتی کشورم قدرت داره، میتونم به منافع شما ضربه بزنم این مسئله ای عجیب و چیز پیچیده ای نیست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس