به گزارش مشرق، عبدالرضا مصری نماینده مجلس شورای اسلامی در نشستی با عنوان «همایش اقتصادی» که در دیدار با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شده بود، گفت: خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران، هم دارای ظرفیت فراوان اجتماعی هستیم و هم پتانسیل اقتصادی مطلوبی برای بهرهبرداری مناسب در اختیار داریم؛ طبق آمارهای اعلام شده، در جمهوری اسلامی ایران ثروت موجود سه برابر سهم جمعیت آن است. اما سؤال اینجاست که چرا باوجود تمام این ظرفیتها همچنان دچار بحران اقتصادی هستیم؟
مصری افزود: از طرفی باید بپذیریم که تحریمهای فلجکننده استعمارگران علیه جمهوری اسلامی ایران بدون تأثیر نبوده چراکه آمریکا با اعمال ذرهای از این تحریمها بر کشورهای آفریقایی همچون مصر آنها را از پا درآورده است. اما با لطف خداوند متعال و پشتیبانی ملت ایران نقشههای شوم آنان را خنثی کردهایم.
بیشتر بخوانید:
نارنجکهای دودزا برای انحراف افکار عمومی از مطالبات اقتصادی
وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی پتانسیلها ازجمله نفت و گاز که درمجموع رتبهی یک را در جهان داریم خاطرنشان کرد: دشمن میداند که اگر جمهوری اسلامی ایران بخواهد با داشتن ظرفیتهای عظیم زیرزمینی، منابع عظیم نفتی و همچنین نیروی انسانی کارآمد به پیشروی ادامه دهد، قطعاً خطری برای مستعمران کنونی ایجاد میکند، به همین خاطر بود که ما را به هشت سال جنگ مشغول کردند.
سفیر سابق ایران در ونزوئلا با تأکید بر وضعیت اقتصادی کشور اظهار داشت: وضعیت اقتصادی کشور ناظر بر دو رکن مهم است؛ رکن اول تحریمهای همهجانبهی دنیای استکبار و رکن دوم عدم اجرای برنامههای اقتصادی کشور از سوی مسئولین است که یقیناً توجه به این دو مسئله و واقعبینی و بزرگنمایی نکردن در این دو رکن، میتواند اثرات مثبتی برای رسیدن به پیشرفت اقتصادی در برداشته باشد.
اقتصاد مقاومتی در کشور اجرا نشد!
مصری در ادامه گفت: متأسفانه علیرغم تمام تلاشهای برخی اشخاص و پیگیری برخی مسئولین برای پیادهسازی نسخهی اقتصاد مقاومتی، شاهد این بود که اقتصاد مقاومتی نهتنها پیاده نشده است بلکه بازیچهی دست برخی اشخاص گردیده که تنها از آن برای برگزاری همایشها و سمینارها استفاده میکنند و در حد سخن باقیمانده است و نتوانستیم در حیطهی عمل، به اقتصاد مقاومتی ورود کنیم.
وی با اشاره به عملکرد دولتها در نوسانات بازار ارز گفت: رها شدن فنر ارز در تمام دولتها اتفاق افتاده و شاهد نوسانات ارزی در تمام دولتها بودهایم اما نوسان ارز در این دولت بسیار با شدت و با کمیتهای ناگهانی همراه بوده که علت اصلی آن تزریق ارز مصنوعی به بازار است که بهیکباره تورم کنترل شده در سالهای قبل این دولت به چهار برابر حالت اولیهی خودش میرسد!
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهبرد برای برونرفت از بحران اقتصادی عنوان کرد: دو راهبرد برای حل این بحران پیش روی ما وجود دارد؛ یکی راهبرد اعتماد و دیگری راهبرد درست اقتصادی است؛ تأکید بر راهبرد اعتماد به جهت این است که متقاضی بستر قابلاعتمادی برای سرمایهگذاری و ایجاد سرمایه مشاهده نمیکند.
در ادامهی این همایش دانشجویان با حضور در تریبون به پرس و پاسخ و ذکر نکات مهمی از عملکردهای دولت، مجلس شورای اسلامی، مسئلهی واگذاری پالایشگاه نفت کرمانشاه و همچنین دیگر موضوعات مهم استان پرداختند که واکنشهای جالب نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به آنها را به همراه داشت؛ در بسیاری از موضوعات با دانشجویان همنظر و در برخی موضوعات به عدم صدق در آن اذعان داشت.
چرا پالایشگاه ۱۸۰۰ میلیاردی را ۲۰۰ میلیارد تومان فروختهاند؟
در نشست دانشجویی مذکور، پیام خان لری نماینده مفتاح دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به نحوهی واگذاری پالایشگاه نفت کرمانشاه و رانتخواری در جریان واگذاری این پروژه گفت: درحالیکه کرمانشاه برای حل مشکل بیکاری نیاز به اقدامات اساسی دارد، ابر پروژههایی همچون پالایشگاه نفت کرمانشاه به فراموشی سپرده شدهاند؛ پالایشگاه نفت کرمانشاه دومین پالایشگاه بزرگ کشور باسابقهی تقریب یکصد سال و همچنین یکی از نخستین بنگاههای نفتی کشور است اما اکنون این ابر پروژه در چه مرحلهای است؟ پالایشگاهی که ۱۸۰۰ میلیارد تومان قیمت داشته اکنون با ۱۰ درصد قیمت یعنی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان واگذارشده است، اکنون چه تدابیری برای روشنسازی مردم اندیشیدهاید؟ آیا نمیخواهید مردم را از اوضاع کنونی واگذاری مطلع کنید؟ اگر به نحوهی واگذاری آن انتقاد دارید پس چرا سکوت کردهاید؟
محمد حقگویی نماینده کانونهای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ضمن اشاره به بازارچههای مرزی و شرایط استراتژیک اقتصادی عنوان کرد: کرمانشاه دارای دو بازارچه مرزی رسمی و پنج بازارچه مرزی دیگر است و پتانسیل خوبی برای افزایش صادرات کالاهای داخلی هستند که متأسفانه این بازارچهها نیز همچون منطقهی آزاد قصر شیرین به فراموشی سپردهشدهاند و در آخر اینکه تغییرات استان کرمانشاه را پس از سه دوره نماینده مجلس بودنتان برای دانشجویان تشریح کنید.
ظرفیت توریسم در استان کرمانشاه رها شده است
فاطمه خردمند نماینده کانونهای نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی نیز با اشاره به جذب توریسم و سرمایه خارجی و همچنین توجه به مسئلهی علم و فناوری برای رشد اقتصاد در آینده، اظهار داشت: کرمانشاه دارای پتانسیل مناسبی از جهت جذب توریسم خارجی است اما اکنون شاهد این هستیم که استانهای همجوار که به نسبت، جاذبههای گردشگری و توریستی کمتری دارند عنوانهای ملی و بینالمللی را از آن خود میکنند، علاوه بر اینها توجه به اقتصاد آینده و نگاه به سرمایهگذاری بر مسئله علم و تکنولوژی بسیار کمرنگ شده است چراکه میتوانیم با راهاندازی مرکز تحقیقات، علم و فناوری به مرکزیت استان کرمانشاه در غرب کشور به اشتغالزایی و جذب سرمایه کمک کنیم و این خواستهای است که نمایندگان با گرفتن مصوبات آن میتوانند به چرخهی اشتغالزایی در استان کمک شایانی کنند.
پویا منصوری نماینده انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ضمن تأکید بر مصوبات تصویبشده در مجلس عنوان کرد: برخی مصوبات در مجلس به تصویب میرسد اما شفافیتی در این مصوبات دیده نمیشود؛ اینکه چرا cft مایید میشود و برجام در بیست دقیقه تصویب میشود و یا نمایندگان به شفافیت آرا رأی نمیدهند و یا امضای خود را برای استیضاح پس میگیرند و حتی رأی اعتماد به وزیری میدهند که این وزیر از پست قبلش استعفا میدهد، حال شما چه پاسخی برای این شبهات دارید؟
بیاتی نماینده انجمن اسلامی نیز با اشاره به خصوصیسازی در مسئله اقتصادی عنوان کرد: بهتر نیست نظامیان به صحبت امام توجه کنند و در خصوصیسازی اقتصادی دخالت نکنند؟
دانشجوی دیگری با اشاره به دیدگاه مدعو همایش در خصوص شفافیت رأی نمایندگان گفت: جناب صفری شما در مصاحبهای که داشتید اذعان کرده بودید که طرح شفافیت آرای نمایندگان سبب عدم استقلال نمایندگان میشود و با این مسئله مخالفت کرده بودید اما اکنون از طرح شفافیت آرا حمایت میکنید، این دوگانگی در رأی حضرتعالی برای چیست؟
در پایان این همایش عبدالرضا مصری، ضمن تحسین دانشجویان در بیان مشکلات استان، به برخی سوا لات پاسخ دادند.
وی با اشاره به سؤال نماینده مفتاح در خصوص واگذاری پالایشگاه نفت کرمانشاه تصریح کرد: اقدامات برای رسیدگی به نحوهی واگذاری پالایشگاه نفت از جانب نمایندگان صورت گرفته است، علیالخصوص شخص بنده که در صحن علنی مجلس صحبتهایی را هم داشتم اما آنچه مورد بحث است، حمایت دولت با این نوع واگذاری بود.
وی در ادامه گفت: علیرغم تحقیق و تفحص و اعتراضاتی که داشتیم همچنان دلیل چرایی لغو واگذاری قبلی پالایشگاه و حمایت جدی از سوی دولت برای واگذاری جدید پالایشگاه نفت روشن نشده است؛ نحوهی واگذاری به این شکل بوده که دولت ۱۸۰۰ میلیارد تومان را کنار زد و در واگذاری جدید با ۱۸۰ میلیارد تومان که آنهم ۱۰ درصدش نقد و مابقی بهصورت اقساطی با یکسال تنفس بوده، اقدام به معامله کرده است و حتی اگر از سوی متقاضی درخواست مجدد داده شود که قادر به پرداخت وجه نباشد، میتواند مجدداً تنفس برای پرداخت داشته باشد و جالبتر اینکه آن ۱۸۰ میلیارد تومان را از بانک برای واگذاری پرداخت کردند و از من بهعنوان کسی که اینها را مطالبه کردم شکایت کردند و باید در دادگاه حاضر شوم!