کد خبر 919696
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۷
فریدون اصفهانیان

فریدون اصفهانیان، رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت که استفاده از کمک‌داور ویدیویی در هر ورزشگاه لیگ برتر فوتبال، ۳۰۰ هزار دلار هزینه در پی دارد.

به گزارش مشرق، فریدون اصفهانیان درباره اشتباهات داوری در هفته‌های اخیر لیگ برتر فوتبال گفت: ما نمی‌گوییم که اشتباه نداریم، اما اکثر تیم‌ها می‌گویند اشتباهات به ضرر ما بوده و ضربه خوردیم. تیمی نمی‌گوید ما هم از اشتباهات داوری سود بردیم. اگر شما صد اسکناس بشمارید و فشاری هم روی شما نباشد، ممکن است اشتباه کنید. به همین خاطر دستگاه پول‌ها را می‌شمارد. ممکن است این دستگاه هم اشتباه کند. در جام جهانی هم که بهترین داوران در آن قضاوت می‌کنند، از کمک‌داور ویدیویی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

مرور همه اشتباهات داوری این فصل استقلال؛ سود یا ضرر؟

وی ادامه داد: داوران ما زحمت می‌کشند و دوست دارند قضاوت درستی داشته باشند. قبول ندارم که می‌گویند اشتباه داوری جزئی از بازی نیست. داوران ممکن‌الخطا هستند و ممکن است خطا کنند. انسان در هر زمینه‌ای اشتباه می‌کند، اما باید تلاش کنیم و تلاش هم می‌کنیم. بهترین مدرسان را که برای داوران جام جهانی تدریس کردند، به ایران می‌آوریم. در ابتدای فصل و تعطیلات نیم‌فصل برای داوران کلاس می‌گذاریم و تلاش می‌کنیم نقاط ضعف آنها را کم کنیم. نمی‌دانیم دیگر چه کنیم.

« راه دیگری وجود دارد که باشگاه‌ها تفاهم کنند، در همه ورزشگاه‌ها دوربین نصب کنند و از VAR استفاده شود.» رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال با بیان این جمله تصریح کرد: اگر چنین اتفاقی بیفتد، دولت هم باید کمک کند. ورزشگاه‌های ما باید به دوربین مجهز شوند و داوران ما آموزش‌های لازم را ببینند. در این زمینه با تاج هم صحبت کردم. او تأکید می‌کند که این اتفاق بیفتد.

اصفهانیان با بیان اینکه در این زمینه جلسات مختلفی از جمله با فغانی برگزار شده است، خاطرنشان کرد: ارقام مورد نظر برای این پروسه را نیز به تاج گفتیم. برای هر ورزشگاه باید حداقل 10 دوربین نصب شود و اتاقی برای کمک‌داور ویدیویی و تلویزیون‌های متعدد استفاده کنیم. فکر کنم هزینه آن برای هر ورزشگاه، 300 هزار دلار می‌شود. مجموعه‌ای که این کار را پیگیری می‌کند، از کشور کره جنوبی قیمت گرفته و آنها چنین مبلغی را به ما اعلام کردند.

وی که با برنامه تهران ورزشی رادیو تهران گفت‌وگو می‌کرد، در مورد صحبت‌های قلعه‌نویی که فغانی را «قلدرخان فوتبال ایران» معرفی کرده بود، گفت: استفاده از این کلمات درباره فغانی که الگوی داوران ماست و کل جهان او را قبول دارند، درست نیست. متأسفم که این کلمات به کار برده شده است. فغانی بهترین داور ایران و آسیاست و در جام جهانی برای ایران افتخار آفریده است. این صحبت‌های از ارزش‌های او نمی‌کاهد. داور باید بازی‌ها را مدیریت کند و رفتار او باید به گونه‌ای باشد که بتواند بازی را به خوبی قضاوت کند.

رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال با بیان اینکه از فغانی حرکاتی دیده که برخی از داوران نمی‌توانند آن رفتار را داشته باشند، اظهار داشت: برخی اوقات ایجاب می‌کند که داور لبخند بزند یا چشم‌غره برود. این به بازی‌ها بستگی دارد. قلعه‌نویی هم برخی اوقات عصبانی می‌شود یا دستش را تکان می‌دهد، چون می‌خواهد تیمش را مدیریت کند. برخی اوقات داور ما تغییر می‌کند و می‌گویند چرا داور عوض شد، اما وقتی یک مربی بازیکنی را به زمین می‌فرستد و چند دقیقه بعد او را تعویض می‌کند، کسی به این مربی خرده نمی‌گیرد. شاید فکر خوبی پشت این تصمیم بوده است.

اصفهانیان با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی گفت: باشگاه‌های ما «فرهنگی ورزشی» هستند و باید فرهنگ‌سازی کنند. این اشتباهات مگر در والیبال نیست؟ چرا ویدیوچک در این رشته استفاده کردند. ما استرالیا را  با گل آفساید شکست دادیم. اشتباه وجود دارد، اما باید تلاش کنیم کمتر کنیم. باید هزینه‌های زیادی پرداخت شود و داوران آموزش‌های بیشتری ببینند. اینکه داوران ما بتوانند 20 روز در کشورهای حرفه‌ای فوتبال چون ایتالیا بمانند و دوره ببینند، خیلی خوب است.

وی افزود: داوران ما باید همیشه در سطح بالایی باشند و برای آنها هزینه شود. مگر داوران نیاز به فیزیوتراپ و مربی بدنساز ندارند؟ این موارد را نداریم. در کوزه همان تراود که در اوست. فدراسیون فوتبال هم با توجه به پتانسیلی که دارد، در حد وسع خود کار می‌کند. اگر دو کمک‌داور کنار دروازه‌ها بگذاریم، قطعاً می‌توانند به داوری کمک کنند، اما در این خصوص باید هزینه کنیم. با بضاعت فدراسیون فوتبال، باید قبول کنیم که کار سخت است. در کدام کشور حق پخش نمی‌گیرند؟ همه جا این مبلغ را دریافت کرده و برای فوتبال خرج می‌کنند، اما عایدی فوتبال ما از پخش تلویزیونی چیست؟

رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، در محل کار خود در فدراسیون فوتبال حاضر می‌شود یا خیر، خاطرنشان کرد: مشکلی نداریم. چون چیزی به ما نگفتند. ساکت باید خودش درباره استعفایش پاسخگو باشد، اما دو ماه قبل نامه‌ای به وزارت ورزش و جوانان نوشتیم تا تکلیف ما را روشن کند. مطابق اساسنامه فدراسیون فوتبال، این فدراسیون یک نهاد غیردولتی است. ما هم با اساسنامه فدراسیون فوتبال کار می‌کنیم. این اساسنامه در سال 83 به تصویب هیئت وزرا رسیده و در آن آمده که فدراسیون فوتبال یک نهاد غیردولتی است، نه حتی نهاد عمومی غیردولتی مانند شهرداری‌ها.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    3 0
    من می تونم با دویست میلیون برای هر ورزشگاه این سیستم رو بسازم
  • قریشی IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    3 0
    از همان کشور کره جنوبی قراره خرید بشه که با وجود معافیت از تحریم چندین ماه است بخاطر خوشرقصی برای امریکا از خرید نفت ایران امتناع میکند؟!
  • IR ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    3 1
    پول کشور حروم این فوتبال بی کیفیت نکنید
  • IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
    0 0
    Vv

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس