کد خبر 922185
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۹
آغاز طرح بزرگ "ناب" برای تولید همزمان آب‌و برق / آب دریای عمان به مشهد مقدس می‌رسد

اجرای طرح "ناب" به منظور تولید همزمان آب و برق در مقیاسی گسترده در جنوب کشور، با گذشت ۴ سال از طرح اولیه، با انجام کارهای مهندسی و تکمیل کارهای مطالعاتی در آستانه عملیاتی شدن قرار گرفته است.

به گزارش مشرق، تولید همزمان آب و برق با استفاده از سوخت فسیلی یا خورشیدی در سراسر جهان به‌عنوان یک تکنولوژی مؤثر در افزایش راندمان تولید برق و تولید همزمان آب مورد نیاز شناخته می‌شود. چندسالی است این رویه مؤثر در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته و سرمایه گذاری بخش خصوصی در انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان را برای شیرین‌سازی و تأمین نیاز صنایع و بعضاً تولید همزمان برق و استفاده از حرارت تولیدی برای شیرین‌سازی آب شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید

اعلام آمادگی «مپنا» برای یک اقدام جهادی

در نیمه دوم سال 94 طرحهایی برای توسعه تولید همزمان آب و برق در مجموعه وزارت نیرو مطرح شد، به‌طوری که آذرماه سال 94 «حمیدرضا جانباز» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از دستور کار قرارگرفتن تولید هم‎زمان آب و برق به تسنیم خبر داد و گفت: "یک فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم از انرژی‌های بازیافتی و حرارت هدررفته نیروگاه‌ها در نواحی ساحلی استفاده کنیم.

نمک‌زدایی و شیرین‌سازی آب دریا و استفاده از این آب در نوار ساحلی و یا انتقال آن به بخش‌های مرکزی، موضوع طرح‌های جدید اجرایی و مطالعاتی در وزارت نیرو است. می‌توانیم با استفاده از انرژی بازیافتی و حرارت هدررفته نیروگاهها، اقدام به نمک‌زدایی و شیرین‌سازی آب کنیم که با احداث واحدهای شیرین‌سازی آب کنار نیروگاهها به‌خصوص در جنوب کشور این کار شدنی است. یکی از مواردی که در قیمت تمام‌شده تولید آب شیرین در آب‌شیرین‌کن‌ها تأثیرگذار است، هزینه سوخت است که با استفاده از حرارت بازیافتی نیروگاهها، هزینه تمام‌شده تولید آب در آب‌شیرین‌کن‌ها کاهش می‌یابد".

15 بهمن ماه سال 94 «سردار سرتیپ پاسدار عبادالله عبداللهی» فرمانده وقت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) از پیشنهاد طرحی با عنوان "ناب" به وزارت نیرو خبر داد تا با انتقال آب از خلیج فارس و تولید همزمان آب شیرین و برق، مشکلات کم‌آبی در بخشی از کشور برطرف شود.

این پیشنهاد به‌معنای ایجاد یک هاب تولید همزمان برق و آب در جنوب کشور بود که با استفاده از گاز مازادی که در صورت تکمیل پروژه‌های گازی کشور در اختیار خواهیم داشت، سوخت مورد نیاز تعداد زیادی نیروگاه حرارتی تأمین شود و از حرارت این نیروگاهها برای تأمین سوخت آب‌شیرین‌کن‌ها استفاده کنیم.

اینک اجرای طرح "ناب" با گذشت 4 سال از طرح اولیه، با انجام کارهای مهندسی و تکمیل کارهای مطالعاتی در آستانه عملیاتی شدن قرار گرفته است.

سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) امروز در بازدید از محل احداث نیروگاه و آب‌شیرین‌کن‌های طرح ناب در چابهار گفت: فاز اول طرح ناب با هدف تأمین آب شرب و صنعت استان‌های شرقی کشور به زودی عملیاتی می‌شود.

همچنین اسدی مدیر طرح ناب قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر اجرای طرح ناب گفت: هدف از اجرای کریدور شرقی این طرح، تولید روزانه 2 میلیون مترمکعب (آب شیرین) در سه فاز تا افق 1420 است.

وی ادامه داد: هم اکنون برای اجرای فاز اول این طرح با ظرفیت 800 هزار متر مکعب در روز تأمین مالی و برنامه‌ریزی لازم با مشارکت بخش خصوصی صورت گرفته است و تا سال 1403 پس از تأمین آب سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی، آب شیرین به مشهد مقدس خواهد رسید.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۲
    6 1
    ایرانرود تنها راه نجات ایران
  • IR ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۲
    2 0
    باید دید که کی چقدر گیرش میاد تا یه پروژه جلو بره.
  • US ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۲
    4 6
    خوشم میاد تمامی طرح های احمدی نژاد رو که می گفتن اخه و غیرکارشناسی هست رو الان دارن دوباره اجرا می کنند. واقعاً در زمان روحانی مملکت 5 سال درجا زد و 10 سال از برنامه هایی که انجام شده بود هم عقب تر برده شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس