سرویس جهان مشرق - ارتش رژیم صهیونیستی از ظهر روز گذشته تاکنون (دوشنبه شب) مواضع نیروهای ارتش سوریه را در دو حمله متوالی با شلیک چند موشک در استانهای دمشق، درعا، قنیطره و سویداء هدف قرار داد.
مقامات رژیم صهیونیستی که در انتشار اخبار دروغ، موج سازی های واهی و فرافکنی رسانهای سابقه طولانی دارند بر روی این حملات مانور زیادی دادهاند و اعلام کردند که خسارتهای سنگین به ارتش سوریه و جبهه مقاومت وارد آمده است.
یک منبع میدانی در گفت وگو با مشرق به جزئیات حمله نخست صهیونیستها اشاره کرد و افزود: تحرکات ظهر روز گذشته چند گروه از نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی نشان داد که احتمال حمله دوباره موشکی به سوریه وجود دارد.
جابه جایی نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی و انتقال سامانههای موشکی در جولان اشغالی باعث شد تا تمامی یگانهای ارتش سوریه آمادگی خود را در مناطق مختلف چند برابر کنند.
در نهایت ۴ جنگنده F16 رژیم صهیونیستی ظهر روز گذشته ۷ موشک را به سمت فرودگاه بین المللی دمشق شلیک کردند. سامانههای موشکی «بوک و پانتسیر» تمامی موشکهای شلیک شده را رهگیری و در آسمان منهدم کردند.
این منبع میدانی به حمله دوم موشکی صهیونیستها اشاره کرد و گفت: ساعت یک و ده دقیقه بامداد امروز (دوشنبه) به وقت دمشق حملات موشکی ارتش رژیم صهیونیستی آغاز و تا ساعت دو و پنج دقیقه بامداد ادامه یافت.
وی تصریح کرد: ارتش رژیم صهیونیستی از مناطق «تل ابو الندی، تل الفرس و تل العرام» در جولان اشغالی حدود ۲۰ موشک زمین به زمین را به سمت جنوب استان دمشق شلیک کرد و همزمان جنگندهها و پهپادهای آنان در آسمان جولان اشغالی به پرواز درآمدند.
این منبع میدانی با بیان این مطلب که خودروهای زرهی و نظامی صهیونیستها در زمان حملات موشکی در نوار مرزی جولان اشغالی و نزدیکیهای نقاط مرزی استان قنیطره به صورت دائم در حال حرکت بودند، افزود: در این حمله هم فرودگاه دمشق یکی از اهداف اصلی صهیونیستها بود.
براساس اطلاعات به دست آمده، پدافند هوایی و گروههای ۷ و ۱۰ ارتش سوریه که در مناطق از پیش تعیین شده مستقر بودند توانستند عمده موشکهای شلیک شده را در آسمان مناطق «سعسع، زاکیه، کناکر، الکسوه، حینه، دربل و مثلث الموت» رهگیری و ساقط کنند.
به گزارش مشرق، مناطق مختلفی از جمله «فرودگاه دمشق، انبار سلاح در کوه المانع در نزدیکی شهرک الکسوه، پایگاه نظامی در منطقه «الدیماس» در حومه شهر دمشق، مرکز تحقیقات علمی در منطقه حمرایا در دمشق از اهداف مدنظر صهیونیستها در این حمله بودند.
مقر نظامی در حومه منطقه «صحنایا» در دمشق، پایگاه نظامی در شهر «ازرع» در حومه شهر درعا، مقر تیپ ۳۸ ارتش سوریه در حومه شهر درعا و پایگاه نظامی «الثغله» در حومه غربی استان السویداء هم از جمله هدفهای دیگر این حملات بودند.
ارتش رژیم صهیونیستی چند موشک بُرد بلند را هم به سمت خاک سوریه شلیک کرد و درصدد بود که مناطق «قدسیا، دمر، جمرایا، المزه و فرودگاه بین المللی» را هدف قرار دهد اما این موشکها توسط پدافند هوایی در آسمان دمشق ساقط شدند.
بر اساس اخبار به دست آمده، در جریان حملات صهیونیستها تعدادی محدوی از موشکها به انبار سلاح در کوه المانع، پایگاه نظامی در شهر ازرع در حومه شهر درعا و پایگاه تیپ ۳۸ ارتش سوریه در شهر صیدا در حومه شرقی شهر درعا اصابت کردند و خسارتهایی برجای گذاشتند.
یک منبع میدانی در گفت وگو با مشرق خبرسازیهای رژیم صهیونیستی مبنی بر وارد شدن خسارت به مقرهای ایران و جبهه مقاومت حزب الله لبنان را در این حملات موشکی تکذیب کرد و افزود: در جریان این حملات ۴ تن از نیروهای ارتش سوریه شهید و ۶ تن دیگر زخمی شدند.
در روزهای گذشته برخی افراد و رسانهها بر ضرورت برخورد با صهیونیستها تاکید کردند و به صورت تلویجی درخواست کردند که به حملات موشکی اسرائیلیها پاسخ داده شود اما نکاتی در این خصوص باید یادآوری شود.
نیروهای ارتش سوریه گزینههای مختلف زیادی را برای پاسخ به صهیونیستها بر روی میز دارند و این مسئله فقط شامل پاسخ موشکی به حملات آنان نمیشود البته نباید فراموش کنیم که نیروهای ارتش سوریه پیشتر با دفاع موشکی به رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند و ضربات سنگینی را هم وارد آوردند.
به گزارش مشرق، این احتمال وجود دارد که نیروهای ارتش سوریه هر لحظه به حملات صورت گرفته واکنش موشکی نشان دهند و این مسئلهای است که صهیونیستها پیش از این نیز ضربات آن را در مناطقی دریافت کردهاند و به شدت از آن هراس دارند.
به نظر میرسد، نیروهای ارتش سوریه فعلاً ترجیح میدهند تا تکلیف نبرد در مناطق اشغالی شمال سوریه را مشخص کنند و پس از بازپس گیری این نقاط برای واکنش به تجاوزات صهیونیستها گزینههای جدیتری را بررسی کنند. بدیهی است هرگونه درگیری ارتش سوریه و اسرائیل در مقطع کنونی، به تقویت تروریستها در مناطق اشغالی منجر خواهد شد. ارتش سوریه دستکم در آینده نزدیک علاقهای ندارند تمرکز در محورهای شمالی از دست بدهد و درصدد است از قدرتنمایی مجدد گروههای تروریستی و حامیان آنان جلوگیری کند.
گزارشها نشان میدهد، صهیونیستها به خصوص نتانیاهو تمایل به ماجراجویی جدید در منطقه دارند، چرا که در شرایط دشوار سیاسی در داخل این رژیم قرار گرفتهاند و این امکان وجود دارد برای نجات خود دست به اقدامات تحریککننده علیه محور مقاومت بزند؛ اما از سوی دیگر هم آگاه هستند که هرگونه تحرکی با پاسخ کوبنده جبهه مقاومت روبه رو خواهد شد و همین مسئله آنان را در یک دو راهی بزرگ قرار داده است. شاید تنها روزنه امید نتانیاهو برای تثبیت جایگاهش، آغاز یک درگیری بزرگ باشد اما اولین جرقههای آن ظرف دو روز در برابر مقاومت فلسطین خاموش شد و حالا اسرائیل بیش از هرزمان دیگری موجودیت خود را در خطر احساس میکند.
صهیونیستها در حال حاضر تلاش میکنند زخمهای شکستهای ۷ ساله را با حملات موشکی التیام بخشند اما بدون شک نیروهای ارتش سوریه پس از ساماندهی مناطق شمالی برای صهیونیستها تدارک ویژهای دیده و البته از هرگونه واکنش به حملات فعلی آنان نیز ناتوان نیستند و این تنها یک صبر استراتژیک برای تثبیت امنیت در محیط داخلی سوریه و ریشهکنی تروریسم است.