به گزارش مشرق، خبرنامه سینما انقلاب در مطلبی با عنوان «تهیهکننده فیلم ضدایرانی، داور جشنواره فیلم فجر!» نوشت: چند سال پیش وقتی از جشنواره کن خبر اکران یک فیلم ایرانی پخش شد، کسی به مخیلهاش هم خطور نمیکرد که فیلمی با بودجه ایرانی (دولتی) فرانسوی با یک تهیهکنندهای که تقریباً تمام عمر خود را در ارگانهای حاکمیتی کارمند و مدیر بود به خانواده شهدا، امام، دفاع مقدس و… اهانت کرده باشد. فیلم آنقدر صریح بود که حتی سایت رادیو فردا که متعلق به سازمان سی آی ای بود نیز از صدور مجوز ساخت آن ابراز تعجب کرده بود.
بیشتر بخوانید:
معمای پولهای کثیف در ساخت سریال «شهرزاد»
مجری افتتاحیه جشنواره فیلم فجر مشخص شد
داوران «فجر ۳۷» تماشای آثار را آغاز کردند
این فیلم آنقدر صریح و کثیف بود که برخی سینماگران حاضر در جشنواره کن نیز علیه آن موضع گرفتند. با این حال محمد آفریده هیچگاه حاضر نشد ساخت چنین فیلمی را جبران کند و حتی بصورت مشخص و درست از ساخت آن عذرخواهی کند.
البته در کارنامه آفریده اشکالات قابل توجه دیگری نیز وجود داشت مثل هزینه کردن بیت المال برای فربه کردن طیفی از مستندسازان روشنفکر که هیچ نسبتی با اهداف کشور و مردم نداشتند و حتی در مواردی هم متضاد آن فیلم میساختند.
آفریده اما بعد از یک دوره بیکاری بواسطه ساخت فیلم ضد ایرانی یک خانواده محترم، حالا قرار است در آستانه چهل سالگی انقلاب، نسل نوی سینمای ایران را داوری کند. این اتفاق چه از بد سلیقگی دست اندرکاران جشنواره فجر باشد و چه محکی برای کم شدن حساسیتها برای بازگرداندن او تفاوتی ندارد. اصل ماجرا این است که تهیه کننده یک فیلم صریح ضد ایرانی در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی در جشنواره فجر انقلاب، داور فیلمسازان جوان و کارگردانان آینده کشور است.»
یادآور میشود، پیش از این نیز حمید بهمنی اظهار داشته بود: تهیهکننده فیلم ضدایرانی، علیه ایران و نظام فیلم ساخته و الان آمده در فجر داور شده است. این ایراد به ساختار جشنواره و سیاستهای غلطش باز میگردد، بنابراین دبیر جشنواره نباید اجازه دهد. افسوس میخورم مخالفی که صراحتاً علیه مملکت فیلم میسازد، راحت کارش را انجام میدهد و در جشنواره فجر هم شرکت میکند اما کسی که علاقهمند به این نظام است، راحت کارش را نمیکند. گویا این یک افتخار شده برای سینمای جمهوری اسلامی که مخالفش را تحویل میگیرد تا راحت فیلمش را راحت بسازد!
همچنین حجتالاسلام پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «مسئولان جشنواره فجر اشتباه خود را درباره تهیهکننده فیلم ضدایرانی اصلاح کنند» گفته بود: در بخش «نگاه نو» جشنواره فیلم فجر، یکی از اعضای گروه پنج نفره داوران، متأسفانه سابقه تهیهکنندگی فیلمی را دارد که این فیلم ضد ارزشهای ایرانی اسلامی است و با توهینهای فراوانی به ارزشهای ایرانی و خانواده معظم شهدا همراه بوده است. اگرچه چند سالی از ساخت این فیلم میگذرد، منتها رفتاری دال بر پشیمانی از سوی تهیهکننده این فیلم دیده نشده است.
«یک خانواده محترم» فیلمی است که علاوه بر اینکه حال و هوای فیلمهای ساخته شده درباره ایران در خارج از کشورمان را دارد و به این شکل برای مخاطب آن طرف ملموس است، تا توانسته از نمادهای آشنا برای آنطرفیها استفاده کرده است. مثلاً در خارج از ایران اینطور القا میکنند که رزمندگان ما در جنگ ۸ ساله را اغلب نوجوانان تشکیل میدهند. یعنی تصویر رسانههای آنها از جنگ و شهدای ما نوجوانان کم سن و سالی است که ایران در جنگ ۸ ساله با تهدید یا تطمیع از آنها استفاده کرده است. درباره این فیلم بیشتر بدانید: