به گزارش مشرق، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه تأیید کرد که ثبت کانال مالی ویژه اروپا و ایران تا چند ساعت دیگر رسماً اعلام میشود.
موگرینی که در حاشیه نشست وزرای دفاع و خارجه اعضای اتحادیه اروپا در «بخارست» رومانی در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، در پاسخ به سوالی در مورد تحریمهای ایران و راهاندازی احتمالی کانالی ویژه برای تسهیل تجارت با ایران، گفت: «فکر میکنم میدانید که انتظار میرود اعلام رسمی [کانال ویژه مالی] چند ساعت دیگر توسط همکارانم از فرانسه، آلمان و انگلستان انجام گیرد. واکنش رسمی من به آن را هم خواهید دید، که استقبال و حمایت قدرتمند از ایجاد ابزار ویژه مالی خواهد بود.»
بیشتر بخوانید:
واکنش آمریکا به کانال مالی ویژه اتحادیه اروپا با ایران
وی افزود: «تصمیم به این کار در اواخر سپتامبر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، زمانی که آخرین جلسه وزارتی برای اجرای کامل توافق هستهای با ایران را داشتیم، اتخاذ شد. اتحادیه اروپا کاملاً از اجرای کامل توافق هستهای با ایران حمایت میکند. دلیل این امر هم ساده است، چراکه داریم میبینیم که این توافق نتیجهبخش بوده است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون در ۱۳ گزارش خود تایید کرده که ایران به طور کامل به تعهدات هستهای خود پایبند بوده است.»
دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا ادامه داد: «ما معتقدیم که این [توافق] عنصری کلیدی برای امنیت این منطقه است. توافق هستهای با ایران یک جزء اقتصادی هم دارد که حاصل رفع تحریمهای اقتصادی مرتبط با هستهای است. اتحادیه اروپا تحریمهای دیگری هم دارد، اما این داستان دیگری است.»
موگرینی با اشاره دوباره به اعلام ثبت کانال مالی تا چند ساعت آینده، گفت این ساز و کار اجازه میدهد که «همانگونه که در برجام هم پیشبینی شده، تجارت مشروع با ایران ادامه پیدا کند. این ساز و کار از حمایت کامل ما برخودار است.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه اروپاییها با دولت آمریکا در مورد موضوعات مختلف از جمله روابط دوجانبه گفتوگو دارند، گفت تصور نمیکند که ساز و کار ویژه مالی و مسئله تجارت با ایران، روابط میان بروکسل و واشنگتن را به خطر بیاندازد.
صبح امروز رسانههای اروپایی گزارش داده بودند که این کانال ویژه مالی (اسپیوی) روز گذشته با نام رسمی «INSTEX» (ابزار پشتیبان مبادلات مالی) در فرانسه ثبت شده و یک بانکدار آلمانی به نام «پر فیشر» ریاست آن را بر عهده گرفته است. در این کنسرسیوم مالی و حقوقی، انگلیس هم سهامدار است. ممکن است دیگر اعضای اتحادیه اروپا نیز به این شرکت بپیوندند.