کد خبر 936580
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۹
اس-۴۰۰

نماینده آمریکا در ناتو با ابراز نگرانی از قرارداد ترکیه برای خرید سامانه‌های اس-400 از روسیه، هشدار داد که آنکارا نباید این قرارداد را ادامه بدهد زیرا در غیر اینصورت سامانه‌های پاتریوت را دریافت نمی‌کند.

به گزارش مشرق، بعد از ابراز نگرانی مقامات مختلف آمریکا درباره تصمیم ترکیه برای خرید سامانه‌های پدافند موشکی S-۴۰۰ از روسیه، نوبت به نماینده واشنگتن در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) رسید تا در این باره اظهار نظر کند.

«کِی بِیلی هاچینسون» نماینده دائم آمریکا در ناتو شامگاه سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «ما از ارائه سامانه‌های پدافند موشکی روسی به هر کدام از متحدانمان بسیار نگران هستیم».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» در راستای وعده و وعیدهای واشنگتن به آنکارا درباره ارتباط خرید S-۴۰۰ با سامانه‌های آمریکایی پاتریوت، هاچینسون توضیح داد: «از ترکیه می‌خواهیم که این قرارداد (خرید S-۴۰۰) را ادامه ندهد زیرا باعث می‌شود که ما نتوانیم سامانه‌های پدافندی را که می‌توانیم در ترکیه مستقر کنیم، به آنها ارائه دهیم».

بیشتر بخوانید:

روسیه: حق تولید موشک‌های بومی برای ایران محفوظ است

وی با تاکید بر اینکه سامانه‌های S-۴۰۰ به هیچ وجه با سیاست‌های پدافند هوایی آمریکا و متحدانش همخوانی ندارد، افزود: «این مسئله (تصمیم ترکیه برای خرید S-۴۰۰) بسیار آزاردهنده است و تمام متحدان ما نیز نگران شده‌اند. همه امیدواریم که ترکیه تصمیم درست را بگیرد».

این در حالی است که چند روز پیش روزنامه «حریّت» به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشته بود اگر ترکیه به خرید سامانه‌های روسی ادامه دهد، از تحویل جنگنده‌های F-۳۵ و همچنین فروش سامانه‌های پاتریوت به این کشور خبری نخواهد بود.

سامانه‌های پدافند موشکی دوربرد S-۴۰۰ ساخت روسیه، جزء پیشرفته‌ترین سامانه‌ها در نوع خود است که توانایی حمل و شلیک سه مدل موشک مختلف را دارد که می‌توانند اهداف متنوعی شامل موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، موشک‌های کروز و جنگنده‌های رادارگریز را هدف قرار دهند.

شبکه راداری و شناسایی این سامانه می‌تواند همزمان ۳۰۰ هدف را شناسایی کرده و با آنها درگیر شود. سقف ارتفاع پوشش هوایی این سامانه، ۲۷ کیلومتر است.

دسامبر سال گذشته (۲۰۱۷) ترکیه اعلام کرد قرارداد خرید دو فروند سامانه S-۴۰۰ از روسیه را به ارزش دو میلیارد دلار نهایی کرده است. بر اساس مفاد قرارداد، ۴۵ درصد هزینه را ترکیه به صورت نقد می‌پردازد (که بخشی از آن را پیش پرداخت کرده است) و ۵۵ درصد آن را روسیه به صورت وام به ترکیه تقبل می‌کند.

حدود دو ماه قبل، یک هیأت از کنگره آمریکا با سفر به آنکارا، به ترکیه پیشنهاد داد که اگر سامانه‌های S-۴۰۰ را از روسیه خریداری نکند، آنگاه می‌تواند سامانه‌های پاتریوت و جنگنده‌های F-۳۵ که پول آنها را نیز پرداخت کرده‌، تحویل بگیرد. وزارت خارجه آمریکا همچنین پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی S-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس